П'яний водій вбив трьох людей на тротуарі. Як розслідували резонансні ДТП у Вінниці

П'яний водій вбив трьох людей на тротуарі. Як розслідували резонансні ДТП у Вінниці
  • Ця аварія сталася 16 травня 2011-го року. Місце: вулиця Зодчих, поблизу будинку №16. Час: близько 23:00.
  • Двоє дівчат та хлопець загинули одразу на місці пригоди. Водій був п'яний...

Ми дізналися, чим закінчилися розслідування найрезонансніших аварій, які ставалися у Вінниці протягом останніх років. Або чому слідство ніяк не може дійти до суду у деяких з них. Протягом кількох наступних днів на сайті 20minut.ua будемо публікувати по одній трагічній історії, які ставалися на дорогах нашого міста.

Шість років тому, увечері, біля входу до кафе «Карабас» стояли троє молодих людей: хлопець та двоє дівчат. У цей час автомобіль Hyundai Tucson на величезній швидкості нісся вулицею Зодчих у сторону Пирогова. Вилетів на тротуар... 21-річні дівчата, студентки аграрного та торговельно-економічного університетів, від отриманих травм загинули на місці. Одразу помер і 24-річний хлопець. Його звали Сергій, він зустрічався з однією з дівчат.

Корисне посилання

Актуальні ціни на Hyundai Tucson у Вінниці на Automoto.ua.

Попередньою версією причин аварії стала перевищення швидкості. Про це свідчить і сильний удар, який прийшовся у стовп поблизу кафе «Карабас». Також автомобіль протаранив лавку біля закладу. Пізніше стало відомо, що водій був п'яний.

Відео дня

— За три хвилини після аварії прибула кардіо-реанімаційна бригада швидкої допомоги, — розповідав головний лікар станції швидкої допомоги міста Валентин Фіщук. — Лікарі констатували смерть двох дівчат та хлопця, які отримали травми несумісні з життям.

За словами свідка, водій був п’яний, швидкість, з якою він їхав, була перевищеною:

— Я бачив місце аварії, я знаю, що я більше не побачу живим ні Серьогу, ні Настю...

Цікаво, що очевидці сказали, що, мовляв, водій, коли його витягали кричав, що він не водій, а тільки пасажир.

Ми отримали відповідь від обласної поліції на наш запит про те, чим закінчилося розслідування.

«На момент події водій перебував в стані алкогольного сп’яніння. В ході проведення розслідування було встановлено вину водія, кримінальна справа за його обвинуваченням була направлена до суду», — повідомляють правоохоронці.

Читайте також:

Що водій казав у суді?

Ми знайшли рішення суду по цій справі. Розгляд відбувся 13 жовтня 2011-го року. У документі сказано, що водій «Hyundai Tucson» їхав зі швидкістю 134 кілометри на годину. Автомобіль належав його матері. У суді водій розповів, що за кілька годин до фатальної аварії, він посварився зі своєю дівчиною, був у поганому настрої та вирішив випити 250 грам алкогольної настійки. Потім сів у авто і поїхав миритися з коханою.

«Наближаючись до перехрестя з вулицею Ющенка, він побачив, як справа наліво по ходу його руху, на розмітку нерегульованого пішохідного переходу ступив невідомий чоловік, даний чоловік по нерегульованому пішохідному переходу розпочав перебігати дорогу в темпі швидкого бігу. З метою уникнення наїзду на даного пішохода, він відвернув кермо праворуч та натиснув на педаль гальм, внаслідок чого виїхав на бордюрний камінь, тротуар та розділювальний газон, що були по ходу його руху. Як саме стався наїзд автомобілем на трьох пішоходів, він сказати не може, оскільки не пам’тає. Прийшов він до свідомості, коли вже знаходився в відділенні реанімації лікарні», — йдеться у документі.

Двоє були ще живими

Свідок аварії розповів, що у той вечір він з друзями був у кафе «Карабас». Коли вийшов з закладу, то затримався на кілька секунд, щоб запалили цигарку. Стояв так, що при виході з закладу, а саме, з лівої сторони бачив молодих людей, які невдовзі загинули.

Почув сильний звук свисту, обернувся і побачив, як в їхньому напрямку на великій швидкості, просто по газону, їхав «Hyundai Tucson».

Хлопець встиг в останній момент відстрибнути в сторону. Обернувшись, побачив, що на тротуарі лежала дівчина, яка ще дихала. Він побіг до іномарки. Біля машини лежала ще одна, вже мертва дівчина. І хлопець, який помер у нього на очах. Бачив, як люди витягли через передню пасажирську дверку чоловіка. Поклали його на тротуару біля автомобіля і викликали лікарів.

Ще кілька свідків підтвердили, що бачили, як водій «був у нетверезому стані, він повзав біля автомобіля, ушкоджень на ньому не було» (цитата з судового рішення).

Ще знайшлися свідки, які заперечили те, що водій намагався уникнути наїзду на людину, яка переходила вулицю за кілька секунд до фатальної аварії.

Фото та відео з сайту "Вінниця-інфо"

Відсидів менше трьох років

Обвинувачуваному дали 10 років в’язниці. Це максимальна санкція статті 286, частини 3 Кримінального кодексу України.

Окрім в’язниці, водій мав виплатити грошей усім, кому заподіяв збитки. Загальна сума сягнула понад 1,5 мільйона гривень.

Рідна сестра загиблого у трагічній аварії Сергія Магльована Марина розповіла, як більше двох років її родина та сім’ї інших загиблих ходили по судам, щоб домогтися справедливого покарання за смерті їхніх близьких. Виявляється, що водій, який п’яним збив насмерть трьох людей на Зодчих, відсидів у в’язниці тільки два роки і дев’ять місяців.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Oleksandr Voronyak

    А що там з аварією біля урожаю, на еперехресті Келецької та Данила Галицького?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up