«Під кайфом» збив пішохода і протаранив «КІА» на швидкості під 120 км/год... Не покарали навіть за наркотики

«Під кайфом» збив пішохода і протаранив «КІА» на швидкості під 120 км/год... Не покарали навіть за наркотики
  • Ця аварія 1 травня 2011 року забрала життя двох Алл. Водійки Алли Шелест та пішохода Алли Пацалюк. Залишила без мам чотирьох дітей;
  • На Келецькій 27-річний водій «Мерседесу» Олег Сестринський збив пішохода, врізався в інший автомобіль і втік з місця злочину. Він був під наркотиками.
  • Винною виявилася водійка KIA, яка… була п’яною?

Ми дізналися, чим закінчилися розслідування найрезонансніших аварій, які ставалися у Вінниці протягом останніх років. Або чому слідство ніяк не може дійти до суду у деяких з них. Протягом кількох наступних днів на сайті 20minut.ua будемо публікувати по одній трагічній історії, які ставалися на дорогах нашого міста.

Аварія трапилася близько одинадцятої години вечора на перехресті вулиць 40-річчя (нинішня Данила Галицького) та Келецької. Водій «Мерседесу» на великій швидкості врізався в автомобіль «КІА», за кермом якого була 37-річна вінничанка. Потім наїхав на пішохода, якій було 39 років. Обидві жінки загинули на місці. Тіла відкинуло на трамвайні рейки поряд з дорогою.

Корисне посилання

Актуальні ціни на Kia у Вінниці на Automoto.ua.

Водій «Мерседеса» з місця пригоди зник, але незабаром був затриманий працівниками Державтоінспекції.

Відео дня

Очевидцем події став працівник Міністерства надзвичайних ситуацій. Він же викликав на місце аварії міліцію, Державтоінспекцію та медиків. На місце аварії приїхали представники всіх правоохоронних служб міста, включаючи Службу безпеки України.

За словами очевидців, «Мерседес» перевищив швидкість, виїжджаючи по Келецькій у бік ринку «Урожай». «KIA» перетинала перехрестя по вулиці 40-річчя з боку гуртожитків медуніверситету. На перехресті «Мерседес» врізався у правий бік «KIA». Протаранений автомобіль від удару відразу вибухнув. «Мерседес» протягнув авто ще приблизно 30-40 метрів по дорозі. Жінку, яка сиділа за кермом «КІА». Автомобіль, що вибухнув, погасила бригада пожежників.

Читайте також:

Водій «Мерседесу» — Олег Сестринський. На момент ДТП йому було 27 років. Не працював офіційно. Його мати приватна підприємиця. У суді казала, що грошей потерпілим не дасть.

Загиблі: водійка КІА Алла Шелест та пішохід Алла Пацалюк.

Відпустили з-під варти

Справа цієї гучної аварії слухалася у суді. Звинувачуваному Олегу Сеcтренському змінили запобіжний захід із арешту на підписку про невиїзд.

— Справа зараз перебуває на додатковому слідстві, — каже прес-офіцер тодішньої обласної міліції Анна Олійник. — Призначили ряд експертиз. Після їх завершення справу передадуть до суду на повторний розгляд.

Як пояснював адвокат Анатолій Варчук, суд вирішив за потрібне провести додаткову автотехнічну експертизу. Вона проводиться не у Вінницькому науково-дослідному експертизо-криміналістичному центрі, а у Харкові.

Винною зробили водійку КІА?

Наш журналіст зробив запит до поліції області, щоб дізнатися, чим закінчилося розслідування аварії.

«… сталася ДТП за участю автомобілів «Мерседес» та «КIA», внаслідок якої двоє людей були смертельно травмовані на місці події. [...] На момент події водії перебували в стані наркотичного та алкогольного сп’яніння. За результатами розслідування та висновків криміналістичних експертиз, кримінальне провадження  було закрите, в зв’язку зі смертю підозрюваного», — відповідають на наш запит поліцейські.

Читайте також:

За даними експертизи, «Мерседес» на момент аварії їхав зі швидкістю 114,4-119,5 кілометрів на годину. Швидкість «КІА» — 38,1-39,9 км/год.

Також, за результатами розслідування, водій «Мерседесу» керував машиною «під кайфом». А у крові водійки «КІА» знайшли алкоголь. Її посмертно звинуватили у тому, що жінка не надала перевагу у русі «Мерседес», який нісся на шаленій швидкості. Визнали винною, справу закрили у зв’язку з її смертю.

— Вона не пила в принципі, тому що її не можна було, — розповідав колишній Алли Шелест Руслан. — В неї був видалений жовчний міхур, постійні мігрені. Але, як би там не було, експерти знайшли якісь залишки алкоголю добової давнини. Мені рівненський експерт колись розповідав, що у разі відділення голови від діла, організм виділяє алкоголь, який міститься в будь-якому організмі. Але наші експерти цього чомусь не підтверджують.

За наркотики водія «Мерседесу» теж не покарали

Останній документ, який ми знайшли у судовому реєстрі по цій справі, датований 21 жовтня 2015-го року. Це постанова Вінницького міського суду, у якій водія «Мерседесу» звільняють від відповідальності за те, що керував авто під наркотиками.

Тут же знаходимо інформацію, що за місяць до цього прокуратура закрила проти нього кримінальне провадження «у зв'язку з відсутністю в діях ОСОБА_1 складу злочину».

На суд чоловік навіть не з’явився. Навіщо? Його навіть не покарали за їзду «під кайфом». Бо вийшли терміни.

Під час розслідування цієї справи, на вулицях міста з'явилися такі сіті-лайти. Їх замовляв Руслан Шелест.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Володимир Онофрійчук

    Це горе, жити в країні де все продається!!!

    Purgen Purgen reply Володимир Онофрійчук

    При капитализме все является товаром. Так что страна здесь не при чем.

    Purgen Purgen reply Purgen Purgen

    *ни при чем
  • Порошок

    Почему его не линчевали, через столько лет?

    Вячеслав Підгурський reply Порошок

    У чоловіка на руках залишилися діти. Як їм виживати, якщо батька ще посадять за помсту?

    Oleksandr Voronyak reply Вячеслав Підгурський

    Перепрошую. Не про того батька прочитав.

    Oleksandr Voronyak reply Вячеслав Підгурський

    Про своїх дітей мав думати сам батько до того як ширнутися та сісти за кермо.
  • DinDin

    Тут даже слов нет...это писе..ц
  • Pavlishin Sergey

    все як завжди...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах Від читача 18:21 Благодійний проєкт "Толока в стилі джаз" 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up