Не відсидів і півроку. Винуватця трагедічної ДТП 2013-го року на Келецькій звільнили у залі суду

Не відсидів і півроку. Винуватця трагедічної ДТП 2013-го року на Келецькій звільнили у залі суду
  • Жінка була ще живою на момент прибуття лікарів та рятувальників, які «вирізали» її з понівеченого авто. Вмерла від больового шоку, коли дістали;
  • Водія визнали винним, але відпустили на свободу. Читайте у матеріалі, чому так сталося.

Ми дізналися, чим закінчилися розслідування найрезонансніших аварій, які ставалися у Вінниці протягом останніх років. Або чому слідство ніяк не може дійти до суду у деяких з них. Протягом кількох наступних днів на сайті 20minut.ua будемо публікувати трагічні історії, які ставалися на дорогах нашого міста.

Трагедія на розі 40-річчя Перемоги (теперішня вулиця Данила Галицького) і Келецької трапилася 15 грудня 2013-го року. Хлопець, якому на той момент було тільки 18 років, на позашляховику протаранив два автомобілі.Після ДТП він просто втік.

Корисне посилання

Актуальні пропозиції купити Audi Q5 від 4200$ на Automoto.ua.

Загинула жінка. Її 13-річного сина від удару викинуло з салону авто. А чоловік потрапив у реанімацію.

Відео дня

Проїхав на червоний і набрав шалену швидкість

Учасниками аварії були Audi Q5, Volkswagen Passat та КІА Ceed. Час: близько 21:00. За словами свідків, водій Audi, їхав зі сторони ринку «Урожай», проігнорував червоний сигнал світлофору та на шаленій швидкості протаранив два інші авто.

— Я повертав з вулиці 40-річчя, з боку Хмельницького шосе на Келецьку, в сторону Вишеньки, — розповідав таксист, водій КІА. — Водій Passat-у їхав прямо, вниз по 40-річчя. А Audi у цей час мчав на червоне світло, в правому ряду, зі сторони «Урожаю». Спочатку він протаранив в бік Passat, а потім KІА. Пасажирку Volkswagen, яка сиділа на передньому сидінні, з машини «вирізали», а хлопчик від удару вилетів з машини.

Пізніше з’ясується, що загиблу жінку звали Антоніна Зуграва. За словами свідків, вона померла від больового шоку, коли її дістали з авто. Постраждалі — водій Volkswagen та хлопчик-пасажир — її чоловік Володимир та син Богдан.

Читайте також:

Гнав під 120 км/год?

На місці аварії приблизно з 22.30 до першої години ночі був Вадим Кухар. Як автомобіліст зі стажем та помічник юриста, Вадим оцінював обстановку на момент аварії.

— Певен, що швидкість Audi була в межах 100–120 км/год., — переконаний Вадим Кухар. — Я добре знаю особливості цієї машини та понівеченого Passat. Audi цієї моделі (Q5) є відносно неважким автомобілем, важить приблизно дві тонни. Щоб так деформувати Passat, відомий своєю німецькою якістю та міцністю, Audi мусила розігнатися як мінімум до 100 км/год. Також Вадим Кухар зазначав, що пильно обстежив дорогу — не побачив навіть натяку на гальмівний шлях.

Авто за 70 тисяч «зелених» у 18 років

Щонайменше через 15 годин після аварії У прес–службі обласної міліції тоді повідомляли, що водія Audi затримали і наразі він дає покази. Затримання відбулося після обіду 16 грудня.

Водія звуть Шкварук Євген Ігорович. Він родом з Шаргорода. На той момент мав середню освіту, був студентом 2-го курсу Вінницької філії Міжрегіональної Академії управління персоналом. Варто зауважити, що автомобіль, який у 2011-му році коштував близько 70 тисяч доларів, за документами належав не Євгену.

У судовому рішенні вказано, що власником авто є директор приватної нотаріальної контори, у якій працював Євген. За нашими даними — це його мати.

Потерпілі не мали претензій?

Вирок у міському суді Вінниці оголосили 12 березня 2014 року. Тобто через три місяці після трагедії. Увечь цей час його тримали під вартою.

Встановлено, що «Аudi Q5» їхав зі швидкістю понад 82 км/годину. Водій був тверезий. Дійсно проїхав на червоний, як розповідали свідки. Саме це порушення у суді назвали безпосередньою причиною ДТП.

Потерпілі не мали претензій щодо відшкодування моральних збитків. Сказали, що з ними вже розрахувалися. Це і стало, до речі, однією з пом’якшувальних обставин.

Водія визнали виним. Йому призначили чотири роки в'язниці.

А через два з половиною місяці, 28 травня 2014-року, розглядали апеляцію.

Справу слухали судді Дмитро Пасько, Микола Гончарук та Борис Пікановський. Вирішили, що перший суд не досить врахував пом'якшуючі обставини, а саме: що він вперше притягується до кримінальної відповідальності, позитивно характеризується, навчається у ВУЗі та працює. А потерпілим повністю відшкодована моральна і майнова шкода і вони просили (!) суд не позбавляти вбивцю волі.

Тому вирок переглянули. Євгена Шкварука відпустили з-під варти просто у залі суду. І призначили покарання — іспитовий термін на три роки.

 

Читайте також:

 

​​​

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Богдан Пупкин

    первое - судей которые дали первый раз 4 года, найти и дать по пятерке с конфискацией имущества, потому что без барышей не обошлось.

    второе -  апеляционных судей , приговорить к 5 годам с конфискацией имущества. При чем тут "Вирішили, що перший суд не досить врахував пом'якшуючі обставини, а саме: що він вперше притягується до кримінальної відповідальності, позитивно характеризується, навчається у ВУЗі та працює". Я согласен что парнишку тоже по своему жалко, в таком юном возрасте сидеть минимум семерку, но тут нужно быть строгим   что бы другим был урок. А так давайте сейчас половину убл,дков повыпускаем на фоне таких характеристик?!

    ну и в третих - парниша  , как бы это жестко не звучало , должен отсидеть по максимуму. И пусть это будет уроком для остальных и для таких же родителей как его...   в 18 лет давать машину....     но это все выше перечисленное может быть где угодно  но не в этой стране.  я когда то видел ужасное видео, из какой то арабской страны....   так там двух малолетних ребят  которые угнали мопед, порешили прямо на улице не дождавшись даже работников полиции, пригнали кран не больной и вздернули. Скажете грубо и без человечно? Может и так.... но статистика по криминалу у них гораздо меньше в тысячи раз нежели у нас.  Наша прогнившая судовая система сама подводит наше общество к тому что  будет волна самосудов прямо на месте...

  • Name

    "А потерпілим повністю відшкодована моральна..." это бл*ть как??! они что вернули к жизни маму для 13 летнего ребенка!?
  • Anonymous

    ...А потерпілим повністю відшкодована моральна і майнова шкода і вони просили (!) суд не позбавляти вбивцю волі... -  взяли деньги с кровью своей родственницы, а потом ноют что Украина плохо живёт, а кто виноват? вопрос риторический. Из-за таких потерпевших - Украина на ДНЕ.
  • Denter Black

    Невже йому настільки все одно за свою дружину!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up