Четверо загиблих на Брацлавській: винних досі не знайдено. Як розслідували резонансні ДТП у Вінниці

Четверо загиблих на Брацлавській: винних досі не знайдено. Як розслідували резонансні ДТП у Вінниці
  • З п’яти пасажирів, які знаходились у BMW, вижила тільки одна дівчина. Її сестра, подруга та двоє молодих хлопців загинули на місці;
  • Рятувальникам довелося буквально вирізати тіла з потрощеного авто;
  • Справа досі не доведена до суду.

Ми дізналися, чим закінчилися розслідування найрезонансніших аварій, які ставалися у Вінниці протягом останніх років. Або чому слідство ніяк не може дійти до суду у деяких з них. Протягом кількох наступних днів на сайті 20minut.ua будемо публікувати по одній трагічній історії, які ставалися на дорогах нашого міста.

У кінці травня 2016-го року, близько 4-ї години ранку, у Вінниці сталася жахлива аварія. Четверо людей — дівчата, які працювали слідчим та експертом у вінницькій поліції та два хлопця — загинули на місці.

Корисне посилання

Актуальні ціни на ВАЗ у Вінниці на Automoto.ua.

Сестра однієї з загиблих потрапила до реанімації.

Відео дня

Зараз уже відомо, що іномарка «БМВ-525» спочатку зачепила «ВАЗ-21015» служби таксі. В результаті «БМВ» влетіла в продуктовий магазин «Лакомка», що на Брацлавській.

У мережі тоді з’явилося відео страшної ДТП:

Восени 2016-го року журналіст RIA зробив офіційний запит до обласної поліції, у якому попросив розповісти про стан розслідування ДТП. Відповідь надійшла 23 листопада. Поліцейські написали, що у крові водія BMW Андрія Дроздовського, а також пасажирів, що знаходилися у салоні, експертиза виявила алкоголь. Також розслідування показало, що водій значно перевищив швидкість, через що і сталося ДТП. Справа була закрита у зв'язку з загибеллю підозрюваного.

Відкрили справу повторно

У той же день, коли справа була закрита, 17 листопада, суд зобов’язав слідчих поновити розслідування та провести повторну експертизу. Клопотання про це зробила сторона потерпілих. Ось чому справу відкрили знову (відповідно до клопотання, яке подавав адвокат до суду):

  • Слідчий не надав експерту схему розташування дорожніх знаків. І той робив експертизу, виходячи з того, що це були рівноцінні дороги.

  • Експерт не врахував стан дорожнього покриття.

  • Швидкість вираховували, переглядаючи відео з камер, що знаходилися на будівлі Адміністративного суду. Ці камери знаходяться «під кутом». І у висновку було вказано, що швидкість 138,9 км/год є «ймовірною».

  • У не встановлена відстань між автомобілями їхніми машинами, в момент виїзду ВАЗу на вулицю Брацлавська.

Досі не у суді

Нещодавно ми отримали відповідь від поліції, з якої дізналися, що справа досі відкрита. Родина та друзі Дроздовських намагаються довести те, що Андрій не винен у тому, що сталася аварія. Але схоже, що справа зайшла у глухий кут. Ось що пишуть поліцейські тепер (документ від 31 жовтня 2017-го року:

«У ході проведення розслідування було встановлено той факт, що на момент ДТП водій автомобіля «БМВ» значно перевищив максимально допустиму швидкість керованого ним транспортного засобу, що стало безпосередньою причиною дорожньо-транспортної пригоди.  На момент події водій даного автомобіля перебував в стані алкогольного сп’яніння. За результатами розслідування та висновків криміналістичних експертиз, кримінальне провадження  було закрите, в зв’язку зі смертю підозрюваного. На даний час рішення про закриття скасоване судом відповідно скарг рідних  загиблого, призначена повторна комісійна експертиза», — йдеться у відповіді на наш запит.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Юрий Бондарук

    Так, водій БМВ винний в тому, що сів випивший за кермо, винний в тому, що перевищив швидкість. АЛЕ....якби то чмо не виїхало і не підставилось, то, можливо всі були б живі. Так, що тут причинно-наслідковий зв'язок і ....вина водія таксі, на мою думку, однозначно теж є: ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ ВИЇЗДУ З ДРУГОРЯДНОЇ ДОРОГИ, ЩО ПРИЗВЕЛО ДО ДТП З ТЯЖКИМИ НАСЛІДКАМИ"

    Павлишин Сергій reply Юрий Бондарук

    почитайте пункт правил 1.4 і подумайте.

    DinDin reply Юрий Бондарук

    ужас...пьяный за рулем...натолкал полную машину пьяных баб (работников милиции!!!! которые должны были остановить этот произвол)....и в итоге он не чмо??? это не убились бы там..сбили бы кого-то дальше...напоминает про то как сейчас пытаются отмазать Зайцеву....не было бы той машины она бы пролетела и никто бы не умер.......хорошо что на Ваше мнение никто опираться не будет

    З.А.Глядач reply Юрий Бондарук

    Тобто,"то чмо" винне в тому,що п'яний уїблан не помітив його і не встиг загальмувати?  Тобто,"порушення правил виїзду" є набагато більшим "гріхом",ніж перевищення швидкості та керування т/з у нетверезому стані? Шкода,що тебе не було у тому БМВ...

    Юрий Бондарук reply З.А.Глядач

    Нехай тобі таксист "сраку" підставить, виїхавши з другорядної дороги, а ти будеш тормозити, шо аж резина горить....от тоді і поговоримо.

    Юрий Бондарук reply Юрий Бондарук

    Я не виправдовую п'яних ментів, шо хотіли, те й мають, але заради справедливості.....
  • З.А.Глядач

    "Четверо загиблих на Брацлавській: винних досі не знайдено."

    А що їх шукати? На Луці вони...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up