Загинула під колесами вантажівки, коли виходила з трамваю. Як розслідували резонансні ДТП у Вінниці

Загинула під колесами вантажівки, коли виходила з трамваю. Як розслідували резонансні ДТП у Вінниці
  • Жінка вийшла з трамваю і... опинилася під колесами вантажівки «DAF»;
  • Від місця удару автомобіль протягнув її ще з десяток метрів. Вона загинула на місці;
  • Водій пояснював, що машину занесло на слизькій дорозі, і він не зміг уникнути аварії.

Ми дізналися, чим закінчилися розслідування найрезонансніших аварій, які ставалися у Вінниці протягом останніх років. Або чому слідство ніяк не може дійти до суду у деяких з них. Протягом кількох наступних днів на сайті 20minut.ua будемо публікувати по одній трагічній історії, які ставалися на дорогах нашого міста.

Майже рік тому, 17 листопада, близько 9.00, вантажівка з молочною продукцією збила насмерть жінку, яка виходила з трамваю. Аварія сталася у самому центі Вінниці, на вулиці Соборній, навпроти Торговельно-економічного інституту.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити ГАЗ в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Загибла була співробітницею пенітеціарної служби. Працювала психологом. У неї залишилися двоє маленьких дітей.

Відео дня

— Вона не вибігала з трамваю, а просто переходила дорогу, —  розповідала очевидиця трагедії, яка їхала разом із нею. — Чесно, я сама в шоці тому, що могла бути на її місці, якби я трохи швидше вийшла з трамваю. Водій вантажівки просто летів на великій швидкості. Я одразу побігла в інститут, щоб викликали швидку.

Начальниця прес-служби поліції області Анна Олійник розповіла, що казав водій. Він пояснив, що його машину занесло на слизькій ділянці дороги, тому йому не вдалося  уникнути наїзду на пішохода.

Пізніше з'ясувалося, що водій, 21-річний хлопець, був тверезий за кермом.

Тодішній начальник сектору безпеки дорожнього руху патрульної поліції Вінниці Анатолій Самусь сказав, що по Соборній не мали права рухатися будь-які авто, не залежно від того, вантажівка чи легкове. Виключення становлять тількі ті люди, які проживають на цій вулиці та представники підприємств, які, наприклад, обслуговують магазини. Але у них має бути документ, який підтверджує це (станом на 2 жовтня 2017-го року по Соборній дозволено рухатися легковому транспорту у зв’язку з ремонтом Київського мосту, — авт.)

 

Читайте також:

 

Визнав провину і отримав чотири роки в’язниці

Ми знайшли судовий вирок по цій справі. Розгляд відбувся 23 червня 2017-го року. До цього водій сім місяців відсидів у вінницькому СІЗО.

Хлопець працював водієм у філії «Умань-молоко» Тернопільського молокозаводу. Його звинуватили у тому, що він проігнорував дорожній знак 3.2 (Рух механічних транспортних засобів заборонено) при виїзді на Соборну, а там не зупинився, коли побачив, що навпроти зупинки з трамваю виходять пасажири. Провину визнав повністю.

Пом'якшувальними обставинами суд визнав повне визнання вини, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та часткове відшкодування завданих збитків зі сторони водія.

Хлопця засудили до чотирьох років позбавлення волі, на три роки відібрали водійське посвідчення.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up