Автофіксація порушень: за що водії отримають “листи щастя”?

Автофіксація порушень: за що водії отримають “листи щастя”?
В Національній поліції створили робочу групу, яка розробила орієнтовний список порушень правил дорожнього руху для автофіксації. Серед них - перевищення швидкості, балаканина по телефону та виїзд на зустрічну смугу.

Відповідний наказ про створення робочої групи підписала голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе ще у кінці грудня. До складу законотворців увійшли громадські діячі, науковці, представники поліції та інших зацікавлених відомств.

Київський експерт, член робочої групи по впровадженню автофіксації Володимир Караваєв на свої сторінці Facebook позитивно зазначив нововведення:
- Бережіться, любителі швидкої їзди, агресивного стилю кермування, близької дистанції, "паркуюся де хочу", балаканини по телефону, - пише він. - Ви навіть не уявляєте, наскільки технічний прогрес сьогодні пішов вперед в цьому питанні. Можна визначити навіть марку сигарет, які ви курите під час керування транспортним засобом.

Але вінницький журналіст “Дорожнього контролю” Денис Климов, вважає, що система автофіксації - це неправомірно та швидко щезне з доріг Вінниці:

- В 2008 році вже намагалися зробити систему автофіксації, - каже він. - Також була група експертів, розробка нормативних актів, впровадження система фото та відеофіксації. Але першим рішенням Конституційного суду ця вся робота пішла нанівець. Автофіксацію визнали незаконною. Вважаю, що й нову спробу забракують в судовому порядку.

Відео дня

За кілька тижнів група напрацювала не тільки низку нормативних документів для впровадження автофіксації, але й орієнтований перелік порушень правил дорожнього руху (далі - ПДР). За відхилення від ПДР водії будуть отримувати “листи-щастя” електроною та звичайною поштою. Іншими словами - від штрафу тепер не втечеш.
Попередній список порушень, які будуть фіксуватися відео та фотокамерами на дорогах складається з трьох категорій: основні, допоміжні та перспективні.

В першій групі опинилися:

  • проїзд на заборонний сигнал світлофору;

  • перевищення встановлених обмежень швидкості руху;

  • порушення вимог та правил зупинки/стоянки;

  • виїзд на залізничний переїзд на “червоне світло”.

Серед групи допоміжних порушень ПДР, які фіксуватимуться:

  • виїзд на зустрічну смугу;

  • рух транспортного засобу по смугах муніципального транспорту;

  • недотримання правил ПДР на перехрестях;

  • недотримання вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг.

Останя група перспективних видів порушень найбільша, і її будуть розширювати ще й після того, як автофіксація з’явиться на українських дорогах. З найбільш цікавих відхилень ПДР цієї групи відмітимо: виїзд на перехрестя при дорожньому заторі, агресивне управління, користування телефоном під час руху авто.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    В кінці грудня ВР тишком прийняла закон про можливість фінансування камер фотовідеофіксації приватними "інвесторами" ! І штрафи теж будуть

    іти не в бюджет, а саме цим "інвесторам"! А тому апріорі всі їхні потуги в галузі фотофіксації потрібно розглядати тільки зі сторони корупційних схем, а не забезпечення безпеки руху. До речі РиГи не встигли протягнути ці зміни при янеку, то тепер ми знаємо головних їхніх лоббістів - прем"єр і міністр МВС! До речі, ці двоє у ВР доказували що презумпція невинуватості - прежиток, на який не потрібно звертати увагу. І доказали! Тепер любий вчитель\спортсмен у формі поліцая може звинуватити любого громадянина у вчиненні адмінпроступку просто тому, що він йому не сподобався. І - НАГОЛОШУЮ -  це стосується не тільки водіїв, а любого громадянина в любому куточку країни
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень 10:01 Сьогодні — Чистий четвер. Про суть четвертого дня Страсного тижня та молитви 10:00 ТОП-50 німецьких фраз і слів: емоції, почуття, сім'я, захоплення (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up