Андрій Трікачов: "Лицарі струсів не бояться"

Андрій Трікачов: "Лицарі струсів не бояться"
- Ми займаємося реконструкцією європейського середньовіччя, точніше – 1365-1425 років, роз'яснює Андрій Трікачов, капітан клубу історичної реконструкції „Кречет”. - Цей період цікавий тим, що саме тоді у Європі закінчувалася Сторічна війна, відбулося багато масштабних битв, зокрема, битва під Грюнвальдом.

 Цього року виповнюється 600 років з дня Грюнвальдської битви. Ми обов’язково поїдемо у Польщу на фестиваль, присвячений цій події.

Минулого року, якраз у День міста, наш клуб відзначив свою першу річницю. Назва нашого клубу не випадкова. Кречетів у середні віки широко використовували на полюванні. Ця птиця – благородна, вона ніколи не їсть мертвечини. Зображення кречета присутнє на гербі нашого клубу.
У Вінниці ми турнірів не влаштовуємо, нам більше до вподоби їздити на фестивалі в інші міста.
Такі фестивалі в Україні у сезон відбуваються регулярно, раз на місяць-два. Раніше їх проводили виключно з весни до осені, бо взимку і одяг потрібен відповідний. Але 8 січня цього року у Меджибожі вперше відбувся зимовий фестиваль під назвою "Зимова Вежа".

Ідея зимового фестивалю полягає у перевірці на придатність до суворих зимових умов комплектів історичного костюму та обладунку. А ще це була перевірка витривалості учасників і їх здатності обходитися без предметів сучасної цивілізації. Оскільки такий фестиваль - перший, то й учасників було небагато – всього 40 чоловік.
До нашого клубу входять вісім осіб: п’ять хлопців і три дівчини. Ще маємо чотирьох друзів клубу, вони їздять з нами на фестивалі, ходять на тренування.

Відео дня
>Середньовічні костюми для себе шиємо самі. У Вінниці підходящі натуральні тканини можна знайти хіба що випадково. Справжню, натуральну шерсть я беру на заводах у Львові та Чернігові. Взуття для всіх членів клубу я шию сам. Все, навіть підметки – зі шкіри, жодних сучасних матеріалів не використовую. Клеєм не користуюся. Взуття виходить досить міцне, от тільки мокру погоду не завжди витримує…
Лицарські обладунки намагаємося виготовляти самотужки, а що не можемо зробити самі – купуємо. Корпус, „руки” та „ноги” робимо зі сталі-„двійки” – у нас є свій коваль.

З шоломами складніше. Взагалі-то вони у нас є, і удар тримають непогано. Але їх якість нас не зовсім влаштовує. У Хмельницькому є майстри, які уміють виготовляти справжні шоломи, там найшикарніша кузня в Україні. Ми їздимо до них консультуватися і переймати досвід.
Найважча частина обладунків – кольчуга, вона важить 14 кг. Над кольчугою, до речі, мені було просто ліньки сидіти, терпіння не вистачало, і я придбав уже готову.
А ще ж є і меч, і щит... Мечі у нас, звичайно, затуплені – лезо у найтоншій частині має товщину чотири міліметри. Але удари навіть тупим мечем досить відчутні.

Струс мозку я отримував уже тричі, а ще пальці кілька разів ламав... Але страшно лише у першому бою. Після нього людина або взагалі кидає це заняття, або залишається у клубі надовго. Я більше люблю не турніри, а масові бої. Там цікавіше, а правило лише одне – не бити лежачих.
Дівчата наші обладунків собі не виготовляють. Ми вважаємо, що для жінок це зайве.
Зате ми всі займаємося історичними танцями. Адже кожен лицар має вміти танцювати. Я раніше відвідував гурток бальних танців, потім їздив на майстер-класи з історичних танців у Київ, тож тепер вчу цьому мистецтву своїх друзів по клубу.

Щоп’ятниці ми збираємося на тренування у спортзалі школи №8. А коли хочеться просто поспілкуватися, то йдемо до когось додому.
Навесні у Хотині відбудеться міжнародний фестиваль клубів історичної реконструкції середньовіччя «Битва націй». Відбуватиметься він з 30 квітня по 3 травня 2010 року в стінах Хотинської фортеці за участю більше ніж 50 клубів історичної реконструкції з різних країн – України, Білорусі, Росії, Польщі.

Там не буде постановочних боїв і відрепетируваних баталій - битви будуть проводитися виключно в режимі реального часу. Збірна кожної країни нараховуватиме близько 300 учасників.
У Києві 21 лютого буде проходити відбірковий турнір. Його учасники змагатимуться за право увійти до збірної України. Я планую туди поїхати. Відбір буде досить жорсткий. Проходитиме він у формі двобоїв, причому часу на відпочинок давати не будуть: закінчився один бій, і тут же починається наступний. 
 

Хто хоче приєднатися до нас, зможе знайти нас в Інтернеті:http://krechet.forum2x2.ru/forum.htm;
http://krechet.southriver.name/; http://vkontakte.ru/club6810182

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Струс мозку це не головне в житті , можна зимою йти по вулиці посковзнутися зломати шось ітд..

    Anonymous reply Anonymous

    Спасибо. Фраза: "Струс мозку це не головне в житті " - поразила в самое сердце. Убил вусмерть, чертяка языкатый...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:12 Пандемія поставила на паузу, а війна переформатувала. На що перетворюють дитячі літні табори? 21:01 «Ти чесно жив, любив життя і ось пішов у небуття». Пам'ятаємо про героя Леоніда Паламарчука 20:02 Кліщі повилазять разом з теплом: як уберегтися в парках і садах 19:06 Біля Гайсина легковик в'їхав у вантажівку. Обоє водіїв — не місцеві Від читача 16:27 Розкажи бабусі про очищення судин 18:27 Почали з дефіле в українському вбранні. У техуніверситеті відновили конкурс «Міс ВНТУ» 18:10 Від завтра ближнє світло фар за межами населеного пункту стає обов’язковим 17:13 Судитимуть бізнесмена, який привласнив та легалізував понад два мільйони «Укрзалізниці» 16:01 На «зебрі» по Зодчих легковик збив вінничанина. Потерпілий у лікарні 15:09 У Вінниці 17-річний хлопець на електросамокаті збив 64-річну жінку 14:04 Мобілізація, пенсії, оновлення ПДР. Що зміниться для вінничан у травні? 13:30 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 13:29 Його смерть підтвердили через п'ять місяців. Спомини про полеглого на Донеччині гранатометника 12:12 Три вулиці без світла, ще не двох — відключили деякі будинки. АДРЕСИ 11:55 Рецепт паски з сирною начинкою від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 11:20 Вакансії в Hannover Agro, Green cool, Грош та 87 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 11:06 Більша частина Тяжилова без води. Відключення також діють в інших мікрорайонах 10:20 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) 10:01 Сьогодні — Великий вівторок. Суть другого дня Страсного тижня і головні правила play_circle_filled 09:07 Чуєте вибухи — зберігайте спокій! У Писарівці почали підривати кар'єр play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up