Андрухович ледь не залишив фанаток без одягу (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Андрухович ледь не залишив фанаток без одягу (ФОТОРЕПОРТАЖ)
Суботнього вечора, 17 квітня, у приміщенні театру ім. Садовського виступив письменник Юрій Андрухович. Відомий на весь світ український письменник разом з гуртом "Карбідо" приїхав до Вінниці у рамках спільного туру під назвою "Цинамон".

Біля театру Садовського майстер з'явився у неділю о третій годині дня. Поводився, незважаючи на статус, просто, навіть допоміг музикантам розвантажити апаратуру.

Польських музикантів гурту "Карбідо" розгубленими у центрі Вінниці помітили журналісти. Хлопці ходили по Театральній площі та намагалися знайти службовий вхід до театру.

Відео дня
>Сам письменник чекав у авто.


Коли ж вхід був знайдений, працівники театру відчинили музикантам браму. Гастрольний мікроавтобус артистів впустили на територію.
Після цього Юрій Андрухович вийшов з машини і разом з усіма почав вивантажувати валізи з автомобіля.

 

Незадовго до шостої вечора перед театром з'явилася відома вінницька поетеса Юлія Броварна у супроводі молодого білявого хлопця. Звичайно, Юлія поспішала на концерт.

А тим часом у залі у першому ряду на виступ майстра з нетерпінням очікував знаний вінницький поет, письменик та журналіст Олександр Філін.

Студент  Ігор  Ходжаніязов (у центрі) прийшов на концерт із друзями. Всі купили квитки по 30 гривень у партер.

Юрій Андрухович з товаришами вийшов на сцену не о 18.00, як було обіцяно, а о 18.30. Втім, йому це одразу простили.


- Він такий, як і всі нео-модерністи, - шепотіли у залі втаємничені. - Їх хлібом не годуй, дай кудись запізнитися. Вони ж бо так до себе увагу привертають.

 

Письменник, якого називають живим класиком української літератури, і який вважає за благо те, що його твори не вивчають у школах, показав вінничанам кінець світу. Саме так автор трактує те, що відбувалося на сцені Вінницького театру у рамках «Цинамон-туру».

Перформенс під назвою «Цинамон» удався. Все сталося у рамках спільного туру українського живого класика літератури Юрія Андруховича та польського гурту «Карбідо» за підтримки товариства "Україна-Польща-Німеччина".

Виконавець представляв своїх музик двічі - на початку та в середині концерту.

Перед виконанням останньої композиції автором були оголошені кілька передостанніх, але врешті зал все одно аплодував стоячи. Глядачі захоплено вигукували: "На біс!"

- Я хотів показати глядачам, як гине світ, - каже письменник. – Таке перевтілення - суцільне знищення старого світу, тому ця програма і вийшла дещо… депресивною - це не зовсім те слово… але десь так, близько.


Проте, незважаючи на не надто веселий настрій самого виступу (з точки зору автора), більшість глядачів були у щирому захваті. І після завершення виступу буквально атакували письменника, борючись за автографи. Та так, що дехто просто ледве не залишився без верхнього одягу.

Гардеробниця, яка певний час терпляче чекала, коли фанати наситяться спілкуванням із зіркою, врешті-решт не витримала і почала погрожувати молоді, що просто закриє гардероб з усім одягом, що там залишився.

Після концерту Юрію Анруховичу вінницькі красуні давали для автографа диски, книги, квитки. На заліковках, кредитних угодах, майках та глибоких декольте ніхто розписатися письменника не просив.

 

Історичний момент! Майстер полемізує з журналістом. Випусковий редактор газети "RIA" Марина Щербацька хоч і менша на зріст, проте затято відстоює своє. Випусковий редактор газети "RIA" Юлія Зотова фотографує все, що відбувається - навіть якогось фотографа, що безцеремонно вліз у кадр...

 

І розпочалася врешті прес-конференція. Письменник розповідав і розповідав, а про що... як то кажуть:  "Далі буде"...

Прочитати інтерв'ю та прослухати аудіозапис із розмовою з письменником можна тут.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (65)
  • Anonymous

    Ю. Андрухович - бесконечно малая величина, стремящаяся к минус бесконечности, на фоне таких титанов, как Ф. Достоевский или Л. Н. Толстой. Как поэт, не идёт ни в какое сравнение с Пушкиным. Тем не менее, он объявил русский язык, на которм творили эти гении, языком "блатняка и попсы". На них ему, ясное дело, плевать. Но по его словам выходит, что и Т. Шевченко тоже был шпаной или уркой ?

    Anonymous reply Anonymous

    послушай аудиозапись, там он довольно интересно излагал свои мысли по поводу написания произведений, от чего и как зависит тот или иной стих ;) очень советую

    Anonymous reply Anonymous

    Жорику. Теоретические мудрствования вовсе не предполагают таланта поэтического. Действительно талантливым поэтам не приходится оъяснять своим читателям, "от чего и как зависит тот или иной стих" - они пишут так, что их произведения понятны и любимы без комментариев.

    Anonymous reply Anonymous

    Спорный вопрос, не всем и каждому понятно, почему такой известный поэт как Тычина писал матерные стишки в свободное от "высокого творчества" время. Особенно непонятно блюстителям морали. У меня вопросов по поводу того или иного стиха Андруховича не возникало, так может исключением являетесь вы?

    Anonymous reply Anonymous

    1. По поводу Тычины и его уровня как поэта приведу высказывания школьников, которым сию "поэзию" приходилось изучать: "Краще гризти кирпичину, ніж учить Павла Тичину", "А Тичина пише вірші, та все гірші, та все гірші".Причина его известности вовсе не в таланте. 2. Если не возникает вопросов, - то зачем же автору понадобилось прибегать к пояснениям?

    Anonymous reply Anonymous

    "Причина его известности вовсе не в таланте" - вочевидь, для Вас і факт, що після виходу "Сонячних кларнетів" Тичину називали найкращим символістом Європи, взагалі дрібниці :)

    Anonymous reply Anonymous

    "Глибинним будучи і пружним, Чужим і чуждим рідних бродів, Я володію арко-дружним Перевисанням до народів" (П.Тичина). Можливо, по-вашому - це символізм, а як на мене - безглуздий набір слів. І думаю, що саме так сприймаю такого роду поезію не лише я. А називати - мало кого як не величали?

    Anonymous reply Anonymous

    І знову вириваємо усе з контексту. Хіба я говорив про Тичину епохи "Партія веде"? Здається, йшлося про "Сонячні кларнети": Коливалося флейтами Там, де сонце зайшло. Навшпиньках Підійшов вечір. Засвітив зорі, Прослав на травах тумани І, на вуста поклавши палець, Ліг. Коливалося флейтами Там, де сонце зайшло. або ж... На стрімчастих скелях Де орли та хмари, Над могутнім морем, В осяйній блакиті — Гей, Там Розцвітали грози! Розцвітали грози... або.... Одчиняйте двері — Наречена йде! Одчиняйте двері — Голуба блакить! Очі, серце і хорали Стали, Ждуть... Одчинились двері — Горобина ніч! Одчинились двері — Всі шляхи в крові! Незриданними сльозами Тьмами Дощ... Можна, ми припинимо аналіз Тичини? А то так можна перерити всю українську літературу від Нестора до Любка і Любки :)

    Anonymous reply Anonymous

    Винничанину. Правильно сказав Андрухович. Таким як Толстой і Достоевський він не буде - тому що це інша література і направлення.

    Anonymous reply Anonymous

    Это как понимать - Толстому и Достоевскому до него ещё дорасти нужно ? Так, разобрались. А с Шевченко как быть ? Зачем украинский гений писал на фене даже свои дневники ? Он что, сиженый ?
  • Anonymous

    «Відомий на весь світ український письменник» ? Произведения Андруховича переведены лишь на английский и немецкий... Тиражи, мягко говоря, символические. Ах, да, совсем забыл ! Ещё на польский, венгерский, русский, белорусский и даже на финский и шведский языки :-) Не маловато ли для «всемирно известного писателя» ?

    Anonymous reply Anonymous

    Первий раз Винничанин зааргументировался

    Anonymous reply Anonymous

    Скандалистка, спорить не хочу, но ты ж меня знаешь - я лишь скромный собиратель цитат. Все претензии не ко мне, а к Википедии.

    Anonymous reply Anonymous

    Википедик.

    Anonymous reply Anonymous

    Для имя не указано - 21/04/2010 15:28. Позвольте возвратить вам ваше словечко, но без части "вики", чтобы впредь неповадно было хамить.

    Anonymous reply Anonymous

    Скандалістці: Краще б він уперше написав щось таке, що переклали б англійською, німецькою, польською... ну і далі за списком ;))

    Anonymous reply Anonymous

    Хазяйка, ну не всем же писать "відомi на весь світ" "оповідання i романи".

    Anonymous reply Anonymous

    :)) но-но, Я Винничанина люблю, он хАроший

    Anonymous reply Anonymous

    ЮЛІ Бро Хороший текст і чи фоторепортаж не залежитьвід світла чи якості камери.
  • Anonymous

    якщо ФОТОрепортаж, то слід би було ретельніше відбирати ті фоти. І, ремарки між фотами слід би перевірити, хоча б вордом... До слова - про ходіння та клацання преси. Як би не казали, що то є робота, але, як на мою думку, тут слід би було щось змінити. Бо, коли важливішим за актора, поета (чи хто там ще є причиною події) почувається хтось із тих, хто про ту подію напише (що, коли і як - інше питання), то це реально дратує.

    Anonymous reply Anonymous

    Возможно ли где-то посмотреть как лично Вы осветили данное событие? Хотелось бы сравнить проделанную работу и знать на что равняться:) Друзья (и не-друзья), неужели совершенно ни у кого не найдётся и пары слов для собственно мероприятия.? впечатления-ощущения-пожелания? Или всё внимание публики было сосредоточено исключительно на том у кого фотокамера лучше и вспышка мощнее?... так и вспоминается анекдот: Ночь...по просёлочной дороге домой возвращаются два грузина. один идёт спереди, а другой чуть отстал. И тот, что позади говорит: "Гоги! У тебя на штанах дырка, вах!" Гоги оборачивается и отвечает: "Гиви...ты выдыш какие сегодня звёзды? а эти цвэтущие слывы? А какая лунная дорожка, э? Ты выдыш какая кругом красота??? так что же ты мне в задницу заглядываешь?!?!?"

    Anonymous reply Anonymous

    Довесок к анекдоту: если ты не первая собака в упряжке, то пейзаж перед твоим носом никогда не поменяется.

    Anonymous reply Anonymous

    генацвали!
  • Anonymous

    до з фотками ви колеги переборщили.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень 10:01 Сьогодні — Чистий четвер. Про суть четвертого дня Страсного тижня та молитви 10:00 ТОП-50 німецьких фраз і слів: емоції, почуття, сім'я, захоплення (новини компаній) 09:45 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 09:11 Вінниця сьогодні прощається із 26-річним військовим Артуром Доміновим 09:11 На «зебрі» по Пирогова збили дівчину. Утворилася тягнучка 08:28 Сьогодні вітаємо Зою та Романа. Історія та прикмети 2 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up