У Вінниці бійці АТО з лототрону діставали земельні ділянки для себе

У Вінниці бійці АТО з лототрону  діставали земельні ділянки для себе
Більше п’ятидесяти бійців АТО отримали земельні ділянки у Вінниці. Процедура відбувалася шляхом жеребкування. Поки захисники оформлятимуть землю, вінницьким чиновникам потрібно думати, де брати ще земельних ділянок. Адже отримати землю планують більше тисячі бійців.

Жеребкування проходило сьогодні, 14 серпня, у Вінницькій міській раді. 71 картку з номерами та площею земельних ділянок закинули у лототрон. По черзі кожен силовик витягував картку та дізнавався свою земельну ділянку.

- Учасники АТО отримують ділянки на вулиці Північній, розмірами 700, 800, 900 квадратних метрів, - розповів журналістам заступник директора Департаменту  архітектури, містобудування та кадастру міської ради Олександр Бондарчук.  – Розміри ми підбирали в залежності від того чи є на ділянці газопостачання  та електроенергія.  

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

За загиблих бійців, картки діставали їх рідні.  Після закінчення жеребкування,  силовики  написали заяву про передачу ділянки у приватну власність. Далі їх чекає оформлення та складення проекту землеустрою. Коштуватиме процедура орієнтовно 3 тисячі гривень, яку бійці оплатять зі свого гаманця.

- Людей ми беремо зі списків, в залежності коли вони подали заяву на отримання землі, - говорить заступник вінницького міського голови Сергій Тимощук. – На сьогоднішній день до нас звернулося більше тисячі бійців, а землі на усіх не вистачає. Ми робимо все можливе.

Боєць 9 територіального батальйону Ярослав Солігор заяву на отримання землі подав у серпні 2014 року.

- Процес жеребкування мені здався дещо затягнутим, - каже Ярослав. – Можна було все швидше зробити.

Також військовий розповів, що планує будуватися на земельній ділянці. За словами Ярослава так будуть робити і більшість його братів по зброї.

У жеребкуванні брали участь бійці Міноборони, Нацгвардії та міліції. Чи звертаються до міської ради бійці з добровольчих батальйонів, чиновники відповісти не змогли.

Водночас громадський активіст Анатолій Банах вважає, що земель  у Вінниці для силовиків вже немає.

- За інсайдерською інформацією землі навколишніх сіл приєднують до Вінниці аби в тому числі і бійцям щось дати, що "з носа капне". Решту розпродуватимуть під будівництво спальних мікрорайонів.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Дарья

    В першу чергу потрібно було роздавати землі для бійців з добровольчих батальйонів, а потім для своїх. Чи їм взагалі не будуть давати землі.
  • Борис Абрикосов

    Клоунада! Разыгрывают остатки роскоши, которые остались после генаралов и полковников!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:38 У Вінниці затримали жителя Чернігова, який пограбував аптеку та втік 15:16 Ми відібрали п’ять найбагатших депутатів Вінницької міськради. Рейтинг від «20хвилин» 14:55 Хабарники вимагали у фермера 42 тисячі доларів за оренду та приватизацію землі play_circle_filled photo_camera 14:22 Хірурги-ортопеди «Пироговки» успішно вилікували вроджену ваду ноги в дитини photo_camera Від читача 08:29 Укртелеком підвів підсумки першого кварталу 2024 року 13:21 Вінницька громада передала військовим три пікапи, 60 FPV-дронів і шість Mavic 3T photo_camera 12:31 Спершу передали на фронт 11 дронів, а потім — 184 паски. У «Карамельної банди» зі Жмеринки новий збір 12:19 Неповнолітній пасажир мотоцикла потрапив до лікарні після зіткнення з п'яним водієм автівки 11:24 СБУ затримала чоловіків, які готували масовані авіаудари по Вінниччині напередодні Великодня photo_camera 11:15 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:17 Тисячі людей прийшли до кафедрального собору Вінниці, аби посвятити великодні кошики photo_camera 09:17 Минулої ночі сили ППО знищили 12 ворожих безпілотників над Україною 09:00 Медогляд дітей: які медичні центри Вінниці пропонують швидке та комфортне обстеження? (партнерський проєкт) 08:17 В Україні відзначають День піхоти ЗСУ. Історія, заборони та прикмети 6 травня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up