Росіяни повернули Україні «Вінницю» та «Кіровоград»

Росія поступово повертає в Україну захоплені під час анексії криму кораблі. Судна переходять в Одесу, де знаходиться Західна база Військово-морських сил.

На Великдень в порт увійшли протичовновий корвет «Вінниця» та десантний корабель «Кіровоград» - повідомляє КП в Україні.
Директори одеських і миколаївських ремонтних підприємств безоплатно готові надати морякам допомогу в налагодженні кораблів. Перед самими військовими постане завдання майже з нуля створювати наземні частини забезпечення морських сил, склади озброєння та інші необхідні підрозділи, оскільки вся матеріально-технічна база залишилася в Криму.
Разом з «Кіровоградом» і «Вінницею» від кримського узбережжя відчалили ще п'ять суден. Плавучий склад «Золотоноша», протипожежний катер «Євпаторія», транспорт «Горлівка», буксири «Ковель» і «Новоозерне» тепер дислокуються в Очакові. Таке рішення прийняли тому, що в Практичній гавані Одеського порту не зможуть розміститися всі кораблі.
Тільки на цьому тижні сюди перебазувалися судна управління «Донбас», ракетний катер «Прилуки», судно розмагнічування «Балта», кілекторне «Шостка», танкери «Фастів» і «Судак». Всього Росія передала Україні 13 кораблів, з яких лише два - бойові.
За повідомленням Радіо Свобода у севастопольських бухтах і досі перебувають підводний човен «Запоріжжя», корабель управління «Славутич», корвети «Тернопіль», «Луцьк», «Хмельницький», «Придніпров'я», морський тральник «Чернігів», танкер «Бахмач», буксир «Кременець», медичне судно «Сокаль», навчальні катери «Нова Каховка», «Сміла», «Чигирин». З приводу виведення кожного корабля тривають окремі переговори з російською стороною.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Тральщик!
  • Anonymous

    Протичовновий корвет??? О_О Корвет(за класифікацією НАТО)-це малий протичовновий корабель.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 У Вінниці водій «ВАЗу» збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 11:13 Понад сотня відбитих атак та 13 збитих Shahed: Україна дає жорстку відповідь окупантам 10:45 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 10:01 Сьогодні — Велика субота. Традиції, прикмети та що не можна робити 09:54 «Нива» дев’ятий раз у сезоні зіграла внічию. Розійшлася миром з «Чайкою» в гостях 09:20 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 09:01 Вінниця сьогодні проводжає у вічність трьох військових play_circle_filled 08:30 Вітаємо християн зі Світлим Христовим Воскресінням! (Прес-служба ВО "Батьківщина") 08:25 Сьогодні вітаємо Марію та Кирила. Історія та прикмети 4 травня 08:00 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 21:01 Вінницька обласна лікарня отримала новий апарат УЗД для кращої реабілітації пацієнтів photo_camera 20:08 «Цвітіння» водойм: основні причини та чим воно небезпечне 19:29 «Тато забирав мене з дитсадка і ми дивилися вручення «Оскара»... У Тульчині показали «Ядерне чаювання» 19:11 У Вінниці зупинили «ВАЗ», водій якого був під дією двох наркотиків photo_camera 19:08 До ЗСУ через рекрутингові центри: перша група добровольців навчається на тренувальних базах 18:16 На Вінниччині за добу рятувальники ліквідували сім пожеж в екосистемах
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up