На рахунках армії за тиждень сума зросла майже вдвічі – до 76 мільйонів гривень

На рахунках армії за тиждень сума зросла майже вдвічі – до 76 мільйонів гривень
До понад 76 мільйонів гривень сягнула сума народних грошей, покладених на рахунки Міністерства оборони України. А ще тиждень тому внесків було 40 мільйонів. На вінницький рахунок для Повітряних сил люди і організації кинули ще 600 тисяч гривень.

В соціальних мережах раз на кілька днів оприлюднюють стан рахунку в Ощадбанку, де отримувач - Регіональне відділення міжнародної організації офіцерів «Центр-Вінниця», а призначення платежу - безповоротна фінансова допомога на виконання статутних завдань Повітряних Сил України Збройних Сил України.
І за даними на 31 березня сума надходжень на цей рахунок, відкритий двома вінницькими підприємцями, сягнула 1 мільйона 650 тисяч гривень. Вже більше мільйона із усієї суми внесків витратили. Щоправда, пішли гроші зовсім не на пальне для льотчиків, як анонсувалося. Закуповували знову акумулятори для військової техніки та радіостанції й запчастини для зв’язківців. Ще – матраци, ковдри, подушки, постелі... Останнє – автомобільні шини.
У групі в Фейсбуку, яка звітує про витрачені народні гроші для української армії чомусь називають Повітряні Сили на російський манер – ВВС. Група називається „Сбор средств для ВВС Украины”. Але тут до фотографій відправлених речей у частини додадуть фото актів прийому-передачі з прізвищами відповідальних і мокрими печатками. 

„Как только узнают, что закупки для армии за общественные деньги, сразу идут навстречу и дают минимальную цену”, - пише модератор групи і пояснює, що закуповують те, що замовили військові частини, і працюють напряму з постачальниками, тому за завищеними цінами не нічого купують.
А як тратяться гроші, зібрані на рахунках Міністерства оборони України, звітів немає. Останні дані за 1 квітня: у рамках акції „Підтримай Українську армію” на рахунки Міноборони надійшло вже більше 76 мільйонів гривень від юридичних і фізичних осіб в якості допомоги Збройним Силам України.
Більша частина суми - 72 мільйони 362 тисячі гривень - це грошові перекази на матеріально-технічне забезпечення армії. Решта — на медичне забезпечення армії. А за допомогою дзвінків на єдиний мобільний номер «565» на підтримку Української армії люди перерахувати 18 мільйонів 357 тисяч гривень. Призначення цих грошей – також на матеріально-технічне забезпечення Збройних Сил України.
Нагадаємо, що минулого вівторка, 25 квітня, Міноборони звітувало про 40 мільйонів на рахунках, з яких дзвінками та СМСками українці передали на потреби армії приблизно 8 мільйонів. Виходить, за останній тиждень люди ще більше активізувалися і майже подвоїли суму грошей, яку їм не шкода віддати для розваленої державою армії.
 

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Поспрашивай людей как заставляли в пользу вояк писать заявления о перечислении однодневного зароботка.
  • Anonymous

    Жабраки они и в Хохлостане жабраки !
  • Anonymous

    что ты несешь, кто кого заставлял.
  • Anonymous

    Ну да. Заставили простой народ вытягивать копейки с карманов.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up