Вінницькі бізнесмени скидаються на пальне для льотчиків

Вінницькі бізнесмени скидаються на пальне для льотчиків
Підприємці Михайло Ткач та Андрій Ковальський відкрили рахунок для допомоги армії. Самі дають на авіаційне пальне 100 тисяч гривень й говорять: якщо кожний українець покладе на спеціальний рахунок хоча б гривню, армія буде боєздатна. Ні, ці бізнесмени не за воєнні дії. Вони проти війни, але знають, що стратегічних запасів армії не вистачить.

- Наша армія готова захищати нас до останнього патрона і до останнього солдата. Але її роками розвалювали. Зараз не час кидати каміння, а час збирати, тому давайте підтримаємо військових, які ніяким чином себе не дискредитували, всіма можливими засобами, - каже підприємець Михайло Ткач, ініціатор відкриття рахунку для збору коштів на допомогу українській армії.  
Цей вінничанин та ще один вінницький бізнесмен Андрій Ковальський почали з того, що прийшли у штаб Повітряних Сил з бажанням допомогти військовим продуктами. В перші дні окупації Криму вони розуміли, що треба робити хоч щось. Виявилося, що все не так просто. Просто брати макарони чи гроші в них ніхто не став. Сказали, потреба є, а не в харчах, а в пальному.  



В процесі перемовин з командуванням підприємці вирішили створити окремий, нейтральний рахунок допомоги для підтримування бойової готовності Повітряних Сил Збройних Сил України. Бізнесмени в прямому сенсі слова морочилися по інстанціях, натикалися на нерозуміння або небажання допомогти та юридичні непорозуміння.   
- Ми в кабінетах не раз почули „Нащо вам це треба?”, - каже Андрій Ковальський.
- Ми зіштовхнулися й неймовірною кількістю юридичних колапсів, - додає Михайло Ткач. - Зверталися до представників Нацбанку у Вінниці, в Ощадний банк. Наша держава - це дуже складний механізм. Треба довідка від одного, довідка від іншого, підпис в нотаріуса... Список був з 30 пунктів. Ми його зробили за добу. І вже є спеціальний рахунок, на який всі небайдужі можуть перерахувати кошти на підтримку нашої української армії.
- Розпорядниками коштів будуть військові. Але це не буде так, як раніше – все купувалося по завищеним цінам, дорого. Не буде так, - говорить Андрій Ковальський. – Ми могли відкрити особисто на себе рахунок. Тоді б не було ніяких юридичних проблем. Але громадськість не сприйняла б рахунок двох нікому непідконтрольних людей, яких ніяк не можна перевірити. Меркантильного інтересу в нас немає. Є просто бажання допомогти в ситуації. Ми не хочемо прославитися. Ми просто хочемо виконати свій громадянський обов’язок перед людьми, якій заради нас усіх виконують свій військовий обов’язок.  



Підприємці не за воєнні дії. Вони проти війни. Але знають: армію розвалювали роками і стратегічних запасів є тільки третина з необхідного. Звісно. Це їхні неофіційні дані. Прямо про це не скаже жодний військовий. І вінницькі авіатори, командування Повітряних сил, приймає ініціативу підприємців зі збору коштів на підтримку військових. Кажуть, є потреба поповнити запаси пального, в тому числі авіаційного.  
- Ми війни не хочемо. І її ніхто не хоче, - говорить Андрій Ковальський. - Ми кажемо про те, що має бути резерв, і армія могла вільно цим резервом розпоряджатися, підвищувати свою боєготовність. Льотчики повинні літати.



- Дуже багато наших друзів, знайомих, партнерів, людей з різних регіонів і з-за кордону хочуть допоїти, і продуктами харчування, і грошима. Це все має бути цивілізовано. Тому ми пішли шляхом створення рахунку, – говорить Михайло Ткач, який зараз займається переробкою м’яса, а колись працював військовим лікарем.
Він сказав, що особисто віддасть на потреби армії 100 тисяч гривень. Андрій Ковальський, який продає елітні меблі, чесно суми називати не схотів. Сказав так: „Напишіть, що я гривню покладу. Якщо кожний громадянин України перерахує хоча б гривню, буде 45 мільйонів”.

Андрій Ковальський, підприємець:
„Коли була стрільба у Києві, я був в столиці на меблевій виставці. На Майдан  потрапив, коли звільнили Тимошенко. Без сліз неможливо було дивитися на наслідки тих подій... Я по дорозі дому переосмислив усе, загальну байдужість до тих процесів, які відбувалися тоді. Так, ми всі обговорювати київські події, але в нас не вистачило сили духа, силі волі там бути у той момент. І коли нібито наступило відчуття полегшення, всі святкували перемогу революції, почалися кримські події. Ситуація закрутилася у ще гіршу сторону. В людей почався ступор. Ми всі не розуміли, що робити. Але в дані ситуації є одна вірна позиція – допомогти нашій армії. Я вважаю, що арія – це та структура, яка себе ніяким чином не дискредитувала. Ми повинні - звертаюся до всім громадянам України і до своїх партнерів українських і західних - взяти участь у зборі коштів для нашої армії. Оскільки у Вінниці командування Повітряних сил, ми збираємо кошти для поповнення стратегічних запасів палива для наших військових льотчиків”.

Михайло Ткач, підприємець:
„Я хочу звернутися до тих громадян України, які кричать „Путін, допоможи, спаси” і бігають з російськими прапорами по території України. Повірте, ніколи за всю історію існування планети земля не було такого, щоб хтось допоміг комусь введенням військ. Ніколи цього не було! Якщо ви хочете звернутися до свого лідера чи кумира, то звертайтеся до нього так: „Путін, допоможи грошима”. Не треба ніяких тут військ. Ми самі розберемося. Якщо в когось з вас, дорогі мої українці, земляки, є якість серйозні проблеми, вам хтось погрожує чи лякає, будь-ласка, звертайтеся до нас. Чим зможемо, ми допоможемо. Я не вірю, що ми не зможемо знайти спільну мову без втручання російських військ. І якщо вам так любі Путін і Росія, теж можете звернутися до нас - ми із задоволенням допоможемо перевезти вам речі в Росію, прямо до президента Путіна”.


Роман Юрчило, речник командувача Повітряних сил Збройних Сил України:

"Всі збройні сили по всій території України проведені в бойову готовність. Найскладніша ситуація зараз в Криму, де проводжується блокування військових частин Повітряних сил, але військовослужбовці не піддаються на провокації та залякування. Їм обіцяють різні матеріальні блага, щоб вони перейшли на іншу сторону. Військові залишаються непохитними, вірними свої присязі українському народові. Ніхто на цей час не зрадив свої батьківщини.
Але сьогодні є і неправдива інформація в ЗМІ, нібито наші військові здають позиції, переходять на інший бік, що в них низький моральний дух. Це не так. Вся країна в новинах бачила, як в понеділок військові Севастопольської авіаційної бригади підняли прапор і під виконання державного гімну були готові стояти до кінця. Так само готові виконати свій обв’язок всі підрозділи Збройних сил України.
Але введення військової агресії тією чи іншою державою – це крайній метод. Я думаю, і кожний так само впевнений, що в російських політиків вистачить розуму і мудрості, щоб не розпочинати війну і не продовжувати далі дії відносно України.

Якщо сьогодні над Вінницею літають літаки, то це планові польоти, які були заплановані заздалегідь. Підстав для хвилювання вінничан немає. Чергові сили несуть цілодобове чергування і військові льотчики готові у будь-яку хвилину піднятися в повітря і виконати свої бойові завдання. Весь повітряний простір під контролем чергових сил Повітряних сил. Немає такого сектору повітря, який би був неконтрольований".

Реквізити рахунку для цивільних на допомогу військовим
Державний ощадний банк України МФО 302076
Отримувач: Регіональне відділення міжнародної асоціації офіцерів спеціальних підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю «Центр» у Вінницькій області «Центр – Вінниця»
Код отримувача: 26012503
Поточний рахунок: 26002193226 (у гривні)
Призначення платежу: безповоротна фінансова допомога для підтримування бойової готовності Повітряних Сил Збройних Сил України (без ПДВ)
 
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:23 Чи можна у Вінниці вже їсти полуницю, лохину, абрикоси? Ми перевірили їх на нітрати play_circle_filled photo_camera 20:12 У Вінниці затримали рецидивіста, який працював на «вагнерівців» і шукав собі інформаторів photo_camera 20:04 Цікаво та корисно для підростаючого покоління. Рятувальники навчають дітей безпеці photo_camera 19:13 Три пожежі за добу: коротке замикання, недбалість та печі завдали шкоди майну Від читача 17:16 «Покажи свою вишиванку світові». У Жмеринці готують святкову програму до Всесвітнього дня вишиванки 18:58 Чи посадили їх? Дізналися результати корупційних справ у медичній сфері Вінниччини 18:05 Викрили понад 100 браконьєрів, у яких вилучили човни, знаряддя та 400 кілограмів риби 17:19 За добу шість пожеж в екосистемах. Загроза масштабних вогнів зростає photo_camera 16:50 Новий супермаркет "Грош" почав свою роботу у ТСК "Магігранд" (Новини компаній) 16:24 Майстерність брилярів: краєзнавчий музей презентує колекцію солом'яних капелюхів photo_camera 16:03 КОРД «прикрив» канал збуту канабісу у Вінницькому районі, затримавши наркобаригу play_circle_filled photo_camera 16:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 15:55 На Заболотного горів автомобіль. Поліція розслідує підпал 15:22 Рятувальники гасили умовну пожежу, яка сталася через влучання снаряда play_circle_filled photo_camera 15:15 Від 15 тисяч гривень. Скільки коштує здати на права у Вінниці 14:40 Безкоштовна сімейна медицина в клініці MedSun: за два місяці задекларовано 18 тисяч пацієнтів (Новини компаній) 14:29 Вінничанин вибачився за куріння та зухвалу поведінку в тролейбусі. ВІДЕО play_circle_filled 14:02 На Калинівщині 61-річна скутеристка загинула в ДТП 13:27 Герой «Червоної Калини»: у Козятині вшанували пам'ять загиблого Дмитра Степанюка photo_camera 12:40 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up