Як народ скидається на армію, яку розвалила держава

Як народ скидається на армію, яку розвалила держава
На рахунок, відкритий три тижні тому вінницькими підприємцями, надійшов мільйон гривень. Усього в рамках акції “Підтримай Українську армію” окремі люди і організації віддали більше 40 мільйонів гривень

Станом на вчорашній ранок, 25 березня, в рамках акції “Підтримай Українську армію” зібрали більше 40 мільйонів гривень. На допомогу Збройним силам України перераховують гроші як організації, так і прості люди. Хтось віддав сотнями тисяч, а хтось вділив свої кілька гривень. І ось результат.  
Серед військових ніхто не очікував такої реакції від людей. І хоча більшість ставляться до „фінансування” армії цивільними скептично, мовляв, розкрали, а тепер людям скидатися, рахунки Міністерства оборони повняться мільйонами. Якщо вже воювати, то нехай це роблять професіонали. Ніхто не хоче здаватися без бою або ж програти війну.
Міністерство оборони відчитується про надходження. З усієї суми благочинних внесків більшість, понад 38 мільйонів, – це грошові перекази на матеріально-технічне забезпечення армії. Решта – на медичне.
- Ти вже віддав свої п’ять гривень на армію? Дзвонив на 565? – питають тепер знайомі чи родичі один в одного при зустрічі.
І у Києві інформують, що на за допомогою дзвінків та СМСповідомлень на єдиний мобільний номер “565” на підтримку Української армії перерахували вісім з половиною мільйонів гривень. Всі надходження з цього рахунку підуть на матеріально-технічне забезпечення Збройних сил України.
Перераховували гроші на українську армію і у іноземній валюті. На рахунки Міноборони надійшло дев’ять тисяч доларів США та майже сім з половиною тисяч євро. І після обов’язкового продажу половини з цих сум, залишок на валютних рахунках Міноборони України склав 4,5 тисячі доларів США та 3,7 тисячі євро. У гривнях це – 98 з половиною тисяч гривень.
Коли Міністерство оборони звітує про надходження, то щоразу висловлює вдячність усім небайдужим громадянам, які продовжують надавати допомогу вітчизняним Збройним силам, щоб підвищити їх боєготовність та зміцнити обороноздатність держави.
А Сергій Фурдик з вінницького Регіонального Медіа-центру Міністерства оборони сказав так:
- Сьогодні кожен свідомий українець вважає за необхідне зробити свій посильний внесок у зміцнення обороноздатності нашої держави, навіть попри економічні негаразди, які зараз відчуває фактично кожна українська сім’я. Люди згуртувалися навколо існуючої загрози територіальній цілісності України та показали надзвичайну єдність і розуміння в підходах до питань безпеки держави, демонструючи разюче прагнення допомогти українському війську.
Нагадаємо, що двоє вінницьких підприємців на початку березня відкрили рахунок для допомоги військовим льотчикам. І на цей рахунок, як сказав Сергій Фурдик, вже надійшов мільйон гривень.
В групі у Фейсбуку „Сбор средств для ВВС Украины” кожні два дні пишуть, скільки грошей перерахували люди і організації на рахунок Регіонального відділення міжнародної організації офіцерів «Центр-Вінниця».
- Питаннями про те, „як наша армія дійшла до такого стану” і „звідки у генералів такі дачі" нехай займається генпрокуратура. Ми займаємося тим, що допомагаємо армії підвищити боєздатність зараз, швидко закуповуючи потрібне матеріально-технічне забезпечення з доставкою одразу у військову частину, - сказано у звітному акаунті Фонду в соціальній мережі.



Найбільша перерахована на допомогу Повітряним силам за раз сума - 25 тисяч гривень. В основному люди кладуть по 100, 200, 500 гривень. Організації – тисячами. У звіті не називають юридичних осіб, тому прослідкувати, скільки якась конкретна структура не пожаліла на армію, неможливо. Але фотоінформація з актами передачі закупленого за народні внески є.
Ось що закупили в першу чергу для Повітряних сил: дві радіостанції та інше обладнання для полку зв’язку та матраци і подушки для військовослужбовців. Це приблизно на п’яту частину надходжень. Про інше даних ще немає, але освоїли вже близько, як кажуть «Центр-Вінниця», 600 тисяч гривень.  


 

Коментарі (16)
  • Anonymous

    Это русский спецназ ГРУ по ГЛОНАСУ Винницу ищет.
  • Anonymous

    Сесть не умеют. Забыли.
  • Anonymous

    За половину можна "замовити" Сєню &Co.
  • Anonymous

    А того,хто просрав армію-тихенько відпустили у відставку.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:15 Їде МУР! Чим 20 травня здивує Вінницю реп-мюзикл «Ти [Романтика]» про Розстріляне відродження? play_circle_filled photo_camera 21:01 Звуки вибухів та сирени почуєте через планові роботи. Вінничанам варто не панікувати play_circle_filled 20:23 Чи можна у Вінниці вже їсти полуницю, лохину, абрикоси? Ми перевірили їх на нітрати play_circle_filled photo_camera 20:12 У Вінниці затримали рецидивіста, який працював на «вагнерівців» і шукав собі інформаторів photo_camera Від читача 17:16 «Покажи свою вишиванку світові». У Жмеринці готують святкову програму до Всесвітнього дня вишиванки 20:04 Цікаво та корисно для підростаючого покоління. Рятувальники навчають дітей безпеці photo_camera 19:13 Три пожежі за добу: коротке замикання, недбалість та печі завдали шкоди майну 18:58 Чи посадили їх? Дізналися результати корупційних справ у медичній сфері Вінниччини 18:05 Викрили понад 100 браконьєрів, у яких вилучили човни, знаряддя та 400 кілограмів риби 17:19 За добу шість пожеж в екосистемах. Загроза масштабних вогнів зростає photo_camera 16:50 Новий супермаркет "Грош" почав свою роботу у ТСК "Магігранд" (Новини компаній) 16:24 Майстерність брилярів: краєзнавчий музей презентує колекцію солом'яних капелюхів photo_camera 16:03 КОРД «прикрив» канал збуту канабісу у Вінницькому районі, затримавши наркобаригу play_circle_filled photo_camera 16:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 15:55 На Заболотного горів автомобіль. Поліція розслідує підпал 15:22 Рятувальники гасили умовну пожежу, яка сталася через влучання снаряда play_circle_filled photo_camera 15:15 Від 15 тисяч гривень. Скільки коштує здати на права у Вінниці 14:40 Безкоштовна сімейна медицина в клініці MedSun: за два місяці задекларовано 18 тисяч пацієнтів (Новини компаній) 14:29 Вінничанин вибачився за куріння та зухвалу поведінку в тролейбусі. ВІДЕО play_circle_filled 14:02 На Калинівщині 61-річна скутеристка загинула в ДТП
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up