АТО. Ми побили всі рекорди Гіннеса.

Так, шановні, ми є рекордсменами. В жодній державі світу антитерористична операція не проводилась три з половиною роки – це є світовий рекорд. Як Ви бачили в моїх блогах то я більше схиляюся до введення воєнного стану ще на початку 2014 року, як про те пише розумна книжка під назвою – ЗАКОН. Але поточній владі мабуть вигідна така собі гібридна позиція під назвою АТО. Нібито війна, про яку вони всі завжди кажуть, але якщо подивитися з іншого боку то АТО. Майже кожний день на сході України гинуть найкращі представники української нації, які боронять державу від російських загарбників. Народ, на превеликий жаль, вже звик жити у постійному напруженні, яке супроводжується щоденним стресом. Вмикаєш телевізор і отримуєш велику порцію конкретного стресу. Хто виграє в цій ситуації?

Першим кому вигідно це є москалі. Головною ціллю яких, судячи по тим подіям, які відбулися на протязі 3,5 років, є Кримський півострів. Чорноморський флот російської імперії створено в Феодосії, якщо вірити Вікіпедії, у 1785 році. На протязі більше чим двох століть флот відігравав дуже важливу роль у геополітиці московії. Збереження чорноморського флоту москалями, як військової бази це завдання № 1. Донецька та Луганська область це вже сфера торгів на міжнародній арені. Тобто, на геополітичних терезах стоїть Кримський півострів та Донецька й Луганська області. На Донбасі де-юре немає війни, тому позиція москалів є чітка та законна “ми не є стороною конфлікту, там громадянська війна”. Можливо ця позиція є кособокою, але до цих пір вона проходить. В той же час москалі готові навести порядок на Донбасі взамін на світове визнання Криму російським.

Постійно занепокоєний Європейський Союз також виграє від АТО. Тільки назви суспільно-політичне явище війною відразу необхідно назвати державу агресора – росія. Аналізуючи події на Україні, можливо зробити висновок про те, що росія є справжнім порушником статуту ООН. Тобто, є всі підстави повністю припиняти торгівлю з росією згідно статті 41 статуту ООН, як колись це зробили з Іраном всього лише на 30 років. Як Ви думаєте ЄС піде на такий крок? Безумовно ні, тому що повне ембарго відносно росії відразу позначиться на економіці ЄС.

Сполучені Штати Америки завдяки війні на Україні зміцнюють свої позиції на геополітичній арені. Для них це як вбити двох зайців під назвою росія та ЄС. Не забуваємо, що саме у часи війни Велика Британія, яка є постійним союзником США, прийняла рішення про Brexit і це є шалений удар по економіці союзу та вазі ЄС на світовому рівні. Економіка росії також потерпає від введених відносно них санкцій і з кожним роком вони стають більш ураженими і зговірливими. Наприклад вже знайшли спільну мову по сирійському питанню. Американці вже потихеньку завозять у Європу свій газ, тому їм вигідно тиснути на москаликів і ЄС, становлячись при цьому  гегемоном в системі міжнародних відносин.

Як не прикро це казати, але нашій владі також вигідна позиція під назвою АТО. В них знаходяться всі важелі керівництва. Механізм під назвою ДЕРЖАВА впав і не дихає. Замість того, щоб робити реформи вони ділять потоки, ресурси та бюджет. Заляканий Народ для них не перешкода, якщо хтось проти влади – агент кремля, сепаратист, була б людина а методи знайдуться. Війна їм не заважає, а навпаки допомагає протриматись ще два роки, але чи залишаться вони на другий термін це вже є питання, яке стосується всього українського НАРОДУ.

Крім поганих сторін, хочеться відмітити позитивні моменти трьохрічної боротьби українського народу за місце під сонцем. Ми побачили справжнє лице нашого сусіда – москаля. Ми зрозуміли, що крім нас самих ніхто не захистить Україну. Ми об’єдналися заради перемоги. Ми стали мудрішими. Ми розібралися хто є хто з українського політикуму. Наші хлопці швидко навчилися воювати. Ми вміємо економити на всьому. Українська нація наймогутніша у світі, наша земля – рай, в нас величезний потенціал, і буде на нашій вулиці велике свято. Україна – понад усе!

Коментарі (6)
  • Олег Левадный

    Прям история болезни отдельно взятого пациента с острым приступом москалефобии.
  • Жора

    Очень умно и все правильно автором

    написано.
  • Alexey Shytov

    Александр, а вот Вам что мешает взять и пойти на контракт? Или нужно военное положение, что бы Вы подняли пятую точку и...?
  • Олексій

    Багато народів так і не можуть самовизначитись, зрозуміти суть геополітики, тому, стоять на роздоріжжі десятками років. Тому, останній абзац це далеко не «маленький плюс». Ну а влада зміниться.
  • Вадим Лукашов

    кг/ам.
Український феномен

24 лютого 2022 року в шостій годині ранку мені зателефонував брат і повідомив про початок повномасштабного вторгнення на...

Як ми будемо жити?

Як ми будемо жити? Дев’ятий рік триває війна. У багатьох людей в одну мить змінилося все життя. Хтось втратив найріднішу...

Мій шлях у незалежність

Вересень 1992 року. Хлопчина чотирнадцятирічного віку прийшов у російську школу Вінниці здобувати знання. На плечі майоріла...

Як ніколи назріла тема – судова реформа. 30 років незалежності, до сьогодні ще діють три кодекси радянських часів,...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами 08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up