Мій шлях у незалежність

Вересень 1992 року. Хлопчина чотирнадцятирічного віку прийшов у російську школу Вінниці здобувати знання. На плечі майоріла шкільна сумка з надписом USSR. В очах - надія на нове життя, нові знайомства, нові правила, бо він приїхав на Батьківщину. Тоді ще не було турбот та думок про завтрашній день, він насолоджувався життям та отримував задоволення від того, що ось уже нарешті вдома після тривалої подорожі.

Розпад Радянського Союзу спричинив набуття незалежності Україною. Нас було 52 мільйони, тих, хто жив надіями та сподіваннями на краще. Одна із найпотужніших економік колишнього Радянського Союзу опинилася в незграбних руках партійних працівників комуністичного походження. Ми сподівалися на своє, рідне, а нам нав’язали копіювання рішень найближчого сусіда за «порєбріком».

1996 рік. Україна отримала офіційну валюту  гривню   та основний Закон – Конституцію України. Нібито все добре, але люди, як риба, продовжували шукати, де краще.

90-ті, часи становлення країни, розкрадання її солоденьких шматочків, бандитизму та появи перших так званих олігархів за рахунок бюджету та не без допомоги кремлівських кураторів. Кінець цього періоду я зустрів у кабінеті за друкарською машинкою, набираючи тексти обвинувальних висновків. 

2004 рік. Вибори, Помаранчевий майдан… Уже тоді я не вірив у політиків і розумів, що це все обман. Так і сталося. Прийшли до влади так звані “дермократи”, на плечі яких впала солодка влада і вони відразу почали користуватися всіма її благами, забувши про свій обов’язок служити людям. Народ знову залишився наодинці зі своїми проблемами.

2010 рік. Для мене це початок запитань: чому ми так погано живемо, у чому проблема, яка наша історія, хто керує країною, що таке політика і хто вони – політики. Це не тільки початок запитань, а і початок розчарувань. До влади прийшли нібито республіканці, очолювані особою з тюремним минулим, але  й на них також була надія, яка танула, як сніг на сонці. Відбувся мій перший і на сьогодні останній шлях у партійну атмосферу. За два роки я зрозумів, що політичних партій у країні, на жаль, немає, є тільки проекти, створені на один штиб. І вони, ці проекти, створюються масово, лише для обману, з однією метою  – прийти до влади. Ніхто не буде робити щось в інтересах Народу та Держави,  всі приходять до влади тільки заради особистого збагачення. Прикро, що люди втікають за кордон у пошуках кращого життя. Але той Народ, який залишився, продовжує шукати вихід з темного тунелю.

2013 рік. Революція гідності. Накипіло… Це дійсно народне протистояння, пролилася кров, загинула Небесна Сотня. Почався період виходу із сфери впливу та розірвання відносин з сусідом, який знущався над нами більше 300 років. Це важка боротьба, вона спричинила загибель десятків тисяч людей,  стала причиною горя, сліз і довготривалої війни. Ми повинні це все пройти, щоб бути самостійними, незалежними та щасливими. Пуйло та його команда фактично втратили контроль над нашою країною. Зараз починається період становлення України, тієї, яка буде пишатися своєї історією, мовою та традиціями. 

30 років минуло…  Чотирнадцятилітній хлопчина став дорослою людиною, має сім’ю дім, роботу і яка зовсім не хоче їхати за кордон у пошуках кращого. Він хоче,  щоб на Батьківщині було краще.  Сподіваюсь і вірю, що так і буде. Тільки ми можемо змусити владу зробити повторні вибори президента, тільки ми можемо обрати президента з кримінальним минулим, а через деякий час вигнати його з країни, тільки ми обираємо президента, який ніколи не був політиком, оновлюємо парламент на 80 % і надаємо в руки президента усі щаблі влади аж до конституційної більшості. За цей час виросло два покоління, які не відчуло радянського присмаку і  хоче жити по-іншому. Ми варті  кращого майбутнього. 

У нас є всі передумови ставати на ноги, і ми повинні цим скористатися. Я не хочу зараз з'ясовувати, хто з політиків, скільки та які допустив помилки, бо історія сама все розставить на свої місця, Народ оцінить кожного з них у тому числі  на виборах.

Коментарі (0)
Український феномен

24 лютого 2022 року в шостій годині ранку мені зателефонував брат і повідомив про початок повномасштабного вторгнення на...

Як ми будемо жити?

Як ми будемо жити? Дев’ятий рік триває війна. У багатьох людей в одну мить змінилося все життя. Хтось втратив найріднішу...

Мій шлях у незалежність

Вересень 1992 року. Хлопчина чотирнадцятирічного віку прийшов у російську школу Вінниці здобувати знання. На плечі майоріла...

Як ніколи назріла тема – судова реформа. 30 років незалежності, до сьогодні ще діють три кодекси радянських часів,...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up