Лікарі про кір: у Вінниці він під контролем, а в області зростає

Лікарі про кір: у Вінниці він під контролем, а в області зростає
  • Останній тиждень вісім областей потерпають від спалаху кору.
  • Вінницька, на щастя, в цей список не потрапила, хоч і відчула підвищення захворюваності.
  • У місті хвороба під контролем, колективних спалахів немає, а поодинокі випадки, на думку спеціалістів, на епідситуацію не впливають  

 

За словами Ірини Односталко, начальника відділу Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міського управління Держпродспоживслужби, говорити про якусь проблему відносно кору у Вінниці немає жодної підстави.

- За минулий тиждень по місту зареєстровано 18 випадків кору, з них 8 дорослих і 10 дітей, - говорить Ірина Односталко. - Усього з початку року маємо 78 випадків кору, з них 29 - дорослих, 49 - діти. Але це поодинокі випадки, жодного організованого спалаху у нас не реєструвалось ані в школах, ані в садочках, що дуже важливо, поодинокі випадки на епідситуацію по місту не впливають. У нас усе під контролем, тим паче діти останній тиждень знаходяться в школі в організованих колективах, потім усі розійдуться по домах, тож ситуація не буде погіршуватися.

В області підвищення

Відео дня

У передостанній тиждень травня кількість хворих на кір у Вінницькій області зросла на 19% (це в порівнянні з попереднім тижнем). Степан Томін, завідувач епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань державної установи “Обласний лабораторний центр МОЗ України” каже, що спостерігається зростання захворюваності як серед дитячого, так і серед дорослого населення області.

- За оперативними даними, в області минулого тижня на кір захворіло 74 особи, із них 24 дорослих, та 50 дітей, - розповідає Степан Томін. - З початку року зареєстровано 312 таких хворих, а рівень захворюваності склав 19,7 випадку на 100 тис. нас. (по Україні 33,0 вип. на 100 тис. нас.). Серед захворілих 193 дитини, що становить 67 на 100 тис. дитячого населення. Із всіх захворілих 58% не були щеплені проти кору.

Випадки реєструються

Випадки кору реєструються в більшості адміністративних територій області за винятком Ладижина, а також  Оратівського, Піщанського та Томашпільського районів. Найбільше людей захворіли на кір у Вінниці - 78, у Козятинському районі – 56, Тиврівському – 53, Тульчинському - 13,  Шаргородському та Вінницькому районах по 16 осіб.

Лікарі нагадують, що єдиним ефективним засобом профілактики кору є вакцинація. Безкоштовні щеплення можна робити усім дітям віком до 18-ти років, які підлягають щепленю згідно з Календарем щеплень, або які раніше не вакцинувалися.

На даний час в усіх лікувально-профілактичних закладах області,  які проводять щеплення, є в наявності достатня кількість комбінованої вакцини проти кору. З початку року в області щеплено проти кору 21803 дитини різного віку, що склало 43,5% від усіх дітей, які потребують щеплень.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up