На інклюзивному спортивному святі бігли навіть на інвалідних візках

На  інклюзивному спортивному святі бігли навіть на інвалідних візках
Сьогодні, 23 травня в заході «Рухаємо Вінницю» прийняли участь троє людей на візках. Вони бігли на рівні зі всіма. Вони не прийшли до фінішу першими. Проте, як і всі інші, вони теж переможці.

Члени ГО «Гармонія» Людмила Нецкіна, Андрій Щербацький та Ольга Бобрусь, які мають обмеження в пересуванні, взяли участь у забігу «Рухаємо Вінницю».

- Про захід я взнала з соціальних мереж, - розказує Людмила Нецкіна, - приймаючи участь в пробігові, ми показуємо, що якщо ми на візках – це не означає, що ми не можемо разом з усіма бігти.

Пробіг відбувався на центральній вулиці Вінниці. Всі люди бігли по дорозі, яка встеляна бруківкою. Для людей з інвалідністю це не дуже зручно. Проте врятувала трамвайна колія, між якою був встелений асфальт. Тож особливі учасники завдячують організаторам, що  на свято запрошували всіх, як здорових людей, так і людей з обмеженими можливостями.

Відео дня

- Я хоча і знаходжуся на візку, але веду активний образ життя, - ділиться з журналісткою «20 хвилин» Андрій Щербацький. Хлопцеві візок не став перепоною, щоб навчатися та жити повноцінним життям. Андрій навчається в інституті та ще й має роботу. У вільний час займається спортом, два рази на тиждень він приїжджає на тренування по настільному тенісу.

Андрій трохи затримався на старті. Проте до фінішу Андрій та Людмила дісталися майже одночасно.

- Перед забігом ми зареєструвались та отримали номерки. Коли оголосили старт, ми всі  побігли. І хоча ми й не були першими, але як говорять організатори свята, переможець кожний – хто взяв участь. То ж ми стартували та дійшли до фінішу. З перемогою  в себе, в свої обмежені можливості, - зазначає Людмила Нецкіна.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Пишаюся вами, що погодились та взяли участь на візках, дійсно переможець кожний – хто взяв участь, а ви взагалі молодці.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up