Дитячо-юнацька футбольна ліга Вінниччини визнана кращою в Україні!

Дитячо-юнацька футбольна ліга Вінниччини визнана кращою в Україні!

9 грудня в приміщенні готелю «Поділля» відбулася ІІ звітна конференція Дитячо-юнацької футбольної ліги Вінниччини. Її вів голова цієї громадської організації Михайло Дзюба. В президії  також були начальник обласного управління з фізвиховання та спорту при Міносвіти Геннадій Бочаров, виконавчий директор Вінницької обласної федерації футболу Михайло Прозоровський і заступник директора Вінницької ДЮСШ «Прем’єр-Нива» Олег Шикір. 

Було ухвалено логічне рішення виключити з числа колективних членів ДЮФЛ області ДЮСШ «Ніка» і ДЮСШ «Інтеграл» (обидві – Вінниця) та ДЮСШ Турбова – в зв’язку з ліквідацією цих спортшкіл. Михайло Дзюба повідомив, що тепер до організації входять 37 колективних членів. Він також звернув увагу, що серед 62 ДЮСШ Вінниччини 39 мають футбольні відділення та відповідних фахівців, але далеко не всі чомусь представлені в обласних змаганнях.    

Директор ОДЮСШ Блохіна-Бєланова Ігор Коваль повідомив, що Дитячо-юнацька футбольна ліга Вінниччини визнана кращою в Україні, а кращою футбольною ДЮСШ – школа «Динамо» (Київ). Це й не дивно, адже змагання ДЮФЛ в нашій області стабільно проводяться в двох лігах, а кількість команд розширюється. Нині їх 59, що на 7 більше, ніж рік тому.

Старший тренер освітянської ДЮСШ Калинівки Сергій Рабцун погодився з тим, що майстерність кращих юнацьких команд регіону постійно зростає. А локомотивом в цьому процесі є ОДЮСШ Блохіна-Бєланова і ДЮСШ «Прем’єр-Нива», які представлені у вищій лізі ДЮФЛ України.

Відео дня

Директор ДЮСШ Мурованих Курилівців Анатолій Ціона розповів, що його спортшкола має гарну базу, через що тренуватися до цього населенного пункту приїздять навіть команди ОДЮСШ Блохіна-Бєланова.

Виступаючі звертали увагу й на проблемні питання. Михайло Прозоровський нагадав, що футбольним фахівцям необхідно проходити курси (організовані обласною федерацією футболу) і отримувати тренерський диплом категорії «С».  Поки що цей процес триває досить повільно.

Олег Шикір пояснив, чому в чемпіонаті області серед юнаків 2005-2006 р.н., який організовує ДЮСШ «Прем’єр-Нива», беруть участь лише 8 команд. Справа в тому, що бракує часу для проведення ігор на СК «Нива», бо вихідними на цьому полі вісім вінницьких колективів проводять поєдинки вищої ліги ДЮФЛ України.

Директор ДЮСШ «Темп» Андрій Сілаков запропонував оцінювати тренерську працю не лише за результатами в змаганнях, але й за якістю проведеної підготовки, технічною майстерністю юних футболістів. Бо тут багато в чому залежить від рівня фінансування і можливостям для відбору дітей – приміром, у великому місті це набагато легше, ніж у селі чи селищі. Підіймалося питання й оцінки досягнень у різних видах спорту не за очками, а за масовістю, в якій футбол не знає собі рівних.   

Михайло Куниця звернув увагу на брак кваліфікованих суддівських кадрів – в основному юнацькі змагання судять ветерани, а ось молодь нині неохоче йде у футбольні арбітри. 

 

Previous Next
       

   

 

 

  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юфан

    Футбол детско-юношеский, а руководят ним морды пенсионеров, которые ничерта не смыслят в современном менеджменте!!!



    Лучше б автор написал сколько денег с бюджета выделяеться этой ГО и куда они уходят
  • Daily

    для вас журналистов тема никакого футбола там нет ну собрались они помахали они для галочки и всё- половина из них в футболе и не понимают совсем
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up