Жертв одеської трагедії вшановували у Вінниці - біля різних пам'ятників

Жертв одеської трагедії вшановували у Вінниці - біля різних пам'ятників

Зранку на площі Європейській вшановували пам'ять загиблих в одеській трагедії 2 травня. Біля пам'ятнику Небесній сотні зібралась молодь цивільного корпусу "Азов", а біля пам'ятнику Невідомому солдату літні люди з тюльпанами. Одні вшановували пам'ять проукраїнських загиблих, інші - усіх, хто загинув 2 травня. 

Два роки тому в Одесі загинули 48 людей, 247 постраждали. Трагедія сталася внаслідок зіткнення між учасниками проукраїнської акції, уболівальниками ФК "Чорноморець" і "Металіст" з одного боку, та прихильниками проросійського антимайдану - з іншого. 


- Свого часу вінницькі футбольні вболівальники нашої "Ниви" товаришували з одеським "Чорноморцем", їздили один до одного на футбольні матчі, - розповідає Олександр Яремчук, голова обласного осередку цивільного корпусу "Азов". Хлопець і сам був вболівальником, потім пішов на Майдан, і півтора року служив у батальоні "Азов".
Зараз очолює цивільний корпус "Азов" який займається патріотичним вихованням молоді, проводять прсвітницькі та інтелектуальні акції.  

Відео дня

- В Одесі загинули декілька футбольних вболівальників "Чорноморця", вони тоді разом з "Металістом" футбольними вболівальниками "Дніпра", робили марш єдності, - говорить Олександр. - Я в той час не міг бути в Одесі, хоча мав би, але перебував на базі "Правого сектору" в Дніпропетровську. 

За словами речниці цивільного корпусу Ірини, сьогоднішня акція ініційована саме Азовцями.
- Багато хто може не зрозуміти чому в Вінниці вшановують пам'ять тих, що там бігали з георгієвськими стрічками, яких потім теж ФСБ загнало в будинов профспілок та підпалило, - говорить Ірина, показуючи на групу літніх людей, які збирались біля Башти. 
- Ми вирішили врівноважити цей захід, адже одного року на 23 лютого, коли тут збиралися колишні комуністи, прийшло близько ста людей, і дуже неприємні речі говорили, коли покладали квіти, і цим обурювали людей, що проходили повз. Своєю присутністю тут ми не хочемо допустити антиукраїнського мітингу.

Доки хлопці з цивільного корпусу "Азов" молитвою вшановували пам'ять загиблих в Одесі українців, навпроти Башти потихеньку збирались літні люди з тюльпанами і повільно попрямували до пам'ятника Невідомому солдату. Поклали там квіти, розвернулися і почали йти геть. Журналіст 20 хвилин, запитав чи дійсно вони вшановують пам'ять саме проросійських загиблих 2 травня, як вважають Азовці. 
- Ми тут зібрались через події в Одесі, це пам'ять про тих 48 людей, які згоріли в Профспілках, тому пришли покласти квіти - відповіла жінка з группи. - А цей "Азов" нехай вішається, якщо всюди бачить якісь непотрібні справи. Це трагедія України, не потрібно у всьому бачити якісь сепаратиські рухи.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Соловьев Антон

    Зараз очолює цивільний корпус "Азов" який займається патріотичним вихованням молоді, проводять прсвітницькі та інтелектуальні акції.  

    Ссылка на источник: http://vn.20minut.ua/Podii/zhertv-odeskoyi-tragediyi-vshanovuvali-u-vinnitsi---bilya-riznih-pamya-10498069.html



    Это они о попытке разбить кувалдой памятник чекистам?Чтобы отомстить СБУшникам за арест "побратима"?Очень интеллектуально получилось

  • Kostik Yastrebov

    Цікаво те, що жоден з азовців, не тільки не заважав цим літнім людям покладати квіти до пам'ятника а й не промовив ані слова у їх бік. Тому словосполучення "пішли геть" тут недоречно. Пішли, бо зробили все, що хотіли. І чому вони вирішили, що хтось бачить в їх діях сепаратиських рух теж незрозуміло . Ну то їх особиста справа.

    Соловьев Антон reply Kostik Yastrebov

    цікаво,це вони били таких самих літніх людей  на мітингу у Киеві?

    Соловьев Антон reply Kostik Yastrebov

    Своєю присутністю тут ми не хочемо допустити антиукраїнського мітингу.

    Ссылка на источник: http://vn.20minut.ua/Podii/zhertv-odeskoyi-tragediyi-vshanovuvali-u-vinnitsi---bilya-riznih-pamya-10498069.html

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень 10:01 Сьогодні — Чистий четвер. Про суть четвертого дня Страсного тижня та молитви 10:00 ТОП-50 німецьких фраз і слів: емоції, почуття, сім'я, захоплення (новини компаній) 09:45 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 09:11 Вінниця сьогодні прощається із 26-річним військовим Артуром Доміновим 09:11 На «зебрі» по Пирогова збили дівчину. Утворилася тягнучка 08:28 Сьогодні вітаємо Зою та Романа. Історія та прикмети 2 травня 21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up