Завтра розпочинається Масляна. Рецепти найсмачніших млинців

Завтра розпочинається Масляна. Рецепти найсмачніших млинців
  • Масляна (Масниці) — одне з найвеселіших і найдавніших свят. Її відзначають напередодні Великого посту. 
  • У цього свята багато традицій і обрядів, наприклад, приготування млинців. 
  • Ми підготували для вінничан рецепти різноманітних млинців.

У 2021 року Масляна почнеться в Міжнародний жіночий день — 8 березня і триватиме сім днів. А ось з 15 березня почнеться Великий піст, який закінчиться святом Воскресіння Христового.

Млинці — це головна страва, яка в обов'язковому порядку повинна стати основною на святковому столі у кожної господині. Багатовікові традиції святкування Масляної дали нам сотні рецептів млинців, приготувати які під силу кожному.

Класичні масляні млинці печуть на молоці і білому пшеничному борошні, але це не заважає вам спробувати оригінальні рецепти на мінеральній воді, кефірі або сироватці, з додаванням вівсяного, житнього або гречаного борошна. У кожної доброї господині під рукою є фірмовий рецепт млинців, який відрізняється як рецептурою тіста, так і способом приготування начинки.

Відео дня

Традиційно на Масляну  їли млинці з великою кількістю масла і сметани, однак начинка з грибів або риби була не менше популярна в останній перед Великим постом тиждень. Спробуйте доповнити страву варенням або джемом, свіжими фруктами або екзотичними овочами - впевнені, ваші домочадці із задоволенням скуштують найсмачніші млинці.

Новий рецепт із додаванням мінеральної води

Інгредієнти:

  • яйця: 3-шт;
  • сіль: 1-ч.л;
  • цукор: 1,5-ст.л;
  • рослинна олія: 2-ст.л;
  • молоко: 1-стак;
  • борошно: 2-стак

 

Спосіб приготування:

1. Все гарненько перемішати, розтерти, позбавити від грудочок. Можете скористатись міксером.

2. Потім поступово додати 2 склянки газованої мінеральної води. Випікати на гарячій сковорідці з рослинною олією. Олійкою змащуємо сковорідку перед випіканням кожного наступного млинця.

Панкейки

Інгредієнти:

  • 500 гр борошна
  • 0.5 ч. л погашеної соди
  • 2 ст. л вершкового масла
  • 500 мл йогурту
  • 2 ст. л цукру
  • 0.5 ч. л солі
  • 2 яйця

 

Спосіб приготування:

Беремо велику миску та змішуємо в ній борошно, цукор, сіль, яйця, вершкове масло та погашену соду. Все перемішуємо до однорідного стану, намагаємося розбити усі грудочки, що утворилися.

Беремо сковорідку і розтоплюємо на ній трішки вершкового масла. Чашечкою для кави відмірюємо необхідну кількість тіста (це потрібне для того, щоб панкейки вийшли однакового розміру). Панкейки обсмажуємо до легенької золотистої скоринки.

Мигдалеві пелюстки

Спосіб приготування:

1. Готуємо млинці: яйця збиваємо з цукром і сіллю, по черзі додаємо інші інгредієнти, ретельно перемішуємо. Обсмажуємо млинці з двох сторін на гарячій сковороді.

2. Шоколад розтоплюємо на водяній бані. Фрукти нарізаємо невеликими шматочками. В кожен млинчик кладемо начинку, поливаємо шоколадом та загортаємо в рулетик. Посипаємо мигдалевими пелюстками. Зверху кладемо кульку пломбіру та поливаємо полуничним джемом.

 

Читайте також:

На Вінниччині лікарні переповнені пацієнтами з Covid. Скільки коштує лікування

У Вінниці в тролейбусі впав дідусь та зламав стегно. Родичі шукають свідків

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничанам нагадують про безкоштовну вакцинацію домашніх улюбленців: графік щеплень на травень 20:55 «Моє життя нічого не варте порівняно з нацією». Історія полеглого Героя Назарія «Грінки» Гринцевича photo_camera 20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up