За біометричними паспортами черг більше не буде. Документ оформлять за один день (Прес-служба державного підприємства «Документ»)

За біометричними паспортами черг більше не буде. Документ оформлять за один день (Прес-служба державного підприємства «Документ»)

Усі чули про черги за біометричними паспортами. Тепер у Вінниці цієї проблеми немає. Запрацював центр, де за 15-20 хвилин ви пройдете усю процедуру оформлення документа. Залишиться лише чекати, коли на телефон прийде смс про те, що можна приходити за готовим паспортом.

Мова не про приватну фірму-посередника. Це центр обслуговування громадян державного підприємства «Документ», що належить до сфери управління міграційної служби України.

“Паспортний сервіс” у Вінниці відкрили 5 березня. Знаходиться він на п’ятому поверсі торгового центру «Sky Park». До оновлення й реконструкції він  працював на Замостянській, 20а. Але там була лише одна робоча станція для оформлення документів. У новому Паспортному сервісі їх шість. Центр може обслуговувати 250 людей на день. 

Сюди варто приходити не лише за біометричними закордонними паспортами. Тут же оформляють ID-паспорти (які замінили звичайні), довідки про несудимість, допоможуть зі страховкою для закордонних поїздок, поставлять апостиль. І усе це максимально швидко. 

Загалом процедура така. Ви приходите до “Паспортного сервісу” і йдете до ресепції. Кажете, який документ вам потрібен. Дівчата за стійкою пояснять, що слід мати із собою для оформлення бажаного документу і видадуть вам талончик із номером в електронній черзі.

Вас приймуть у той же день, коли ви звернулись до центру, але можливо доведеться почекати кілька годин. Зате ви знатимете точний час, коли потрібно повернутися, і зможете займатися іншими справами. У центрі висить два екрана, на яких показані номери електронної черги і скільки хвилин ще потрібно чекати. Коли прийде час, на табло засвітиться ваш номер і номер кабінки, в яку потрібно зайти. Все: 15-20 хвилин і ви вільні.

Кабінок у центрі шість. У кожній стоїть стіл, комп’ютер, фотоапарат, сканер документів і сканер відбитків пальців. Працюватимуть з вами усміхнені і ввічливі дівчата. Загалом інтер’єр центру аж ніяк не справляє такого гнітючого враження, як традиційні державні структури, що залишились нам в спадок від радянського минулого.

Тут дуже світло і затишно. Є багато м’яких сидінь, на яких зручно чекати своєї черги. Стоїть кулер з водою. Є навіть дитяча зона, відгороджена невеличким парканом. Там багато іграшок, тому малюкам буде весело.

Але головна перевага — швидкість і простота. Усе відбувається прямо на місці і одразу. В тому числі оплата. Карткою чи готівкою — як вам зручно.

Власне, біометричний паспорт можна отримати у відділеннях міграційної служби — на Пирогова, 4 і Театральній, 10. Але у такому разі спершу вам потрібно стати у чергу для прийому, а вона може розтягнутися на кілька місяців. Та й загалом клопоту більше. 

За швидкість і зручність “Паспортному сервісу” ви сплачуєте 400 гривень. Власне це вся різниця у розцінках у порівнянні з міграційною службою. Тобто терміновий закордонний паспорт (роблять за три тижня) буде коштувати 1248 гривні, звичайний (три місяці) —990 гривень (ціна вже містить банківські платежі). 

Перерізаючи червону стрічку керівник міграційної служби у Вінницькій області Борис Наливайко, назвав відкриття центру великою подією.

— У 2016 році за отриманням документів до нас звернулась 57 тисяч вінничан, а у минулому році вже 125 тисяч, — каже він. — Наплив величезний. Новий офіс дозволить нам позбутись черг. Але це ще не все. У планах до кінця року об’єднати усі територіальні підрозділи в один центр надання послуг. Це буде максимально зручно для громадян. 

Працює паспортний сервіс з 9.00 до 18.00 без обіду. У суботу: з 9.00 до 13.00, неділя — вихідний. Якщо у вас виникли питання — телефонуйте за номером кол-центру державного підприємства “Документ” (044) 392-01-94 або вінницького “Паспортного сервісу” (0432) 65-45-33, вам радо усе розкажуть.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up