Як «продати» Вінницю. У мерії прийняли маркетингову стратегію міста

Як «продати» Вінницю. У мерії прийняли маркетингову стратегію міста
  • Проект маркетингової стратегії та бренду Вінниці ухвалили на виконкомі міськради
  • Це допоможе Вінниці сформувати гарну репутацію, що, в свою чергу, може призвести до притоку інвестицій
  • При цьому, за новий імідж Вінниці заплатить Уряд Канади. Зачекайте, а наше місто хіба не «європейське місто»?

Сьогодні, 31 травня, виконком міськради ухвалив проект Маркетингової стратегії «Вінниця-2020». Цей документ допоможе просувати Вінницю в Україні та світі; залучати кошти в економіку міста та стимулювати розвиток бізнесу. Про це йдеться на сайті міськради.

— Очікувані результати (від маркетингової стратегії - авт.): формування унікального іміджу Вінниці як міста стійкого лідерства, справжнього та інноваційного, толерантного, збалансованого та гармонійного, – казав на засіданні виконкому директор департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян.

Проте цю стратегію ще мають ухвалити депутати на наступній сесії міськради. Уся робота над створенням маркетингової стратегії міста триває вже протягом двох років.

Відео дня

ТОП-10 слів, які кажуть про Вінницю

Команда фахівців проекту «ПРОМІС» (Партнерство для розвитку міст - авт.) проводила опитування, щоб визначити головні символи міста. Фонтан «Рошен» на першому місці. Далі — водонапірна вежа та садиба Миколи Пирогова.

Визначили 10 слів, які асоціюються у мешканців України з містом Вінниця: фонтан, Roshen, Музей Пирогова, європейське місто, водонапірна вежа Артинова, чистота, Володимир Гройсман, трамвай, затишок.

Усе це ляже в основу бренду Вінниці, що стане образом міста, його іміджем. Як правило, бренд має візуальне вираження — девіз, логотип, фірмовий стиль.

Як пояснив директор департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян пояснив у коментарі журналісту роботу над створенням візуальної складової бренду міста долучили агенції «Fedoriv».

—   За планом, до кінця цього року у Вінниці з’явиться власний бренд. Його розроблятиме українська компанія Fedoriv. Чому саме ця? Її обирав проект «ПРОМІС» , за їх роботу заплатить Уряд Канади. До того ж ця компанія є найкращою в Україні. Подивіться хоча б той бренд-бук та лого, який Fedoriv зробили для Києва до Євро-2012

— Проект стратегії було розроблено за підтримки проекту «ПРОМІС», а все фінансує Уряд Канади. Міські кошти на це не витрачаємо. Тим паче, саме міська рада буде затверджувати або не затверджувати роботу Андрія Федоріва, — додав Погосян.

Вінниця — не європейське місто?

Чи є у Вінниці власний бренд? У «Стратегії розвитку - 2020» її називають Smile City. Або «містом доброзичливих та усміхнених людей». Та це внутрішнє бачення Вінниці до 2020 року, що не є брендом.

Окрім того, міська влада озвучує такий слоган, що «Вінниця - це сучасне європейське місто». Але як пояснив консультант канадського Проекту ПРОМІС Володимир Проскурнін, – це теж не бренд.

— Вінницю можна тисячу разів називати європейським містом, але від того вона європейською не стане, — казав раніше Володимир. — Треба побудувати на цьому маркетингову стратегію, виділити конкурентні переваги. Я вважаю, що це не та унікальна особливість, яку треба презентувати Вінниці.

Так воно і сталося. Після двох років роботи група напрацювала перелік конкурентних переваг Вінниці. Серед них, географічне розташування, близькість до великих міст, близькість до Румунії і Молдови, дорожня і транспортна система, залізничний вузол, аеропорт.

А також – лідерство в наданні якісних адмінпослуг, якість місцевого продукту, рівень цін на товари і послуги. Були названі цінності бренду Вінниці.

  • Функціональні: інноваційність, лідерство, унікальний ритм
  • Соціальні: толерантність, надійність, відкритість, комфорт.
  • Емоційні: радість, справжність, природність, насиченість життя

Раніше журналісти опитували вінничан, щоб дізнатися який вони бажають для Вінниці образ. Про це у матеріалах:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up