Віктор Бронюк про бренд: «Щоб їздили у Європу і казали: «О! Як у Вінниці!»

Віктор Бронюк про бренд: «Щоб їздили у Європу і казали: «О! Як у Вінниці!»
  • До кінця року у Вінниці з’явиться власний бренд
  • Це може зробити наше місто впізнаваним не тільки в Україні, але й за кордоном
  • Лідер гурту «ТІК» Віктор Бронюк розповів про власне бачення бренду для міста

 

Журналістка RIA Валентина Кирильчук запитала лідера гурту “ТІК”, почесного громадянина міста Вінниці про те, яким він бачить майбутній бренд Вінниці, на що треба звернути увагу фахівцям та що унікальне є у нашому місті.

— Що ви вважаєте у Вінниці найунікальнішим?

— Найперша вінницька «родзинка» — це наше географічне розташування. У місті й області прекрасна природа, а до самої Вінниці з мінімальною витратою часу зручно їхати з будь—якої точки країни.

Відео дня

Друга унікальність – це привабливі цікавинки: історичні — як, наприклад, ставка Гітлера і музей—садиба Миколи Пирогова, і новостворені за останній час – розкішний світломузичний фонтан, цікаві загальноміські свята і культурні фестивалі.

Читайте також: Що таке бренд для міста та навіщо воно Вінниці?

Будучи гарним і затишним містом, яке у останні роки в Україні розвивається найдинамічніше, Вінниця сьогодні на слуху, нею цікавляться і хочуть пізнати. Саме зараз ми маємо чудовий шанс з поки що необробленого алмазу стати діамантом – естетично довершеним, прекрасним і цікавим. І все це залежить від нас. Головне – не зупинятися, працювати і створювати гарну об’єктивну картинку, щоб розмови не розходилися з діями, а очікування приїжджих були виправдані.

А нам дійсно є, що показати. До прикладу — на початку року під час гастролей «Студії Квартал 95» у Вінниці, я настояв, аби друзі—актори побували у музеї—садибі Пирогова. Володя Зеленський і Женя Кошовий неодноразово були у Вінниці, але у музеї побували вперше. Були дуже вражені історією самого Пирогова. Всі добре знають, ким він був, але наскільки видатною була ця постать і скільки усього зробила за життя, вони дізналися лише у Вінниці.

Так само рідні і друзі, які вперше бачать програми нашого фонтану. Навіть ті, хто спершу, можливо, налаштовані скептично, на кшталт: «Ну, вода б’є і ліхтариками підсвічено… Ну, здивуйте…», — зазвичай після шоу ще хвилин п’ять йдуть мовчки, а потім погоджуються, що це дійсно варто побачити на власні очі.

Поруч з цими вже розпіареними, великими туристичними об’єктами слід розвивати нові. Зокрема, мало хто знає, що за часів Симона Петлюри саме Вінниця була столицею УНР, а дуже цікавою була історія міста та виживання людей за часів німецько—фашистської окупації. Треба більше вивчити ці моменти і цікаво подавати всім гостям міста.

Меморіальна табличка на готелі "Савой", що знаходиться на СоборнійНу і час добратися до легенд. Ми зараз з колегами якраз обговорювали, що Вінниці їх не вистачає. Вірити у них чи ні – це вже справа кожного окремого туриста, проте для розвитку міста ми мусимо дуже ретельно вивчити історичні джерела та опрацювати цікаві легенди й перекази про наших знаних земляків: Михайла Коцюбинського, Івана Богуна та багатьох інших, які прославили Вінницю.

Та насамперед, звісно, кожен із нас має сам щиро полюбити Вінницю, а потім вже передавати цю любов іншим. Адже коли розповідаєш захоплено, із вогником у очах, співрозмовник чи опонент теж переймається цією любов’ю.

— Що у Вінниці потрібно розвивати?

— Багато чого ще треба розвивати. Враховуючи, що за останні роки у Вінниці у геометричній прогресії збільшилася кількість туристів, треба створювати якісну і продуману інфраструктуру. Всі ми споглядаємо, що все більше відкривається готелів і закладів громадського харчування, але треба думати ще й про логістику і транспортну розв’язку. Ті, хто їздять за кермом, помітили, що зараз у Вінниці з’являється таке явище, як «затори», чого раніше ніколи не було. Міській раді слід чітко слідкувати, щоб все у місті розвивалося у комплексі, щоб не виникла ситуація, що є багато туристів, а місто неспроможне їх належно прийняти.

Редакція «20хвилин» пропонує вам для розгляду кілька ідей щодо нового іміджу Вінниці: це вело—місто та «кремнієва долина». Про це читайте за посиланнями:  

— Який би ви могли запропонувати слоган та логотип для нашого міста?

— Насправді не хочеться звужувати слоган міста: «Місто щасливих людей» чи «Місто посмішок», — це досить вузько. Головний девіз міста має бути ширшим. Тому й створена комісія, що розробляє і продумує бренд міста, до якої мене також запросили. Обговорення цього важливого питання у нас саме у процесі.

— Яким чином для Вінниці необхідно робити імідж?

— Імідж міста – це кожен із нас, громадян. Вінниця складається з мешканців, вулиць, будинків, парків — якими вони будуть, так інші й будуть сприймати місто. Зараз у нас досить великий рівень внутрішнього патріотизму, хочеться, щоб він скоріше переходив у якісний показник, у дії. Пам’ятаю, коли ще я працював в управлінні культури Вінницької міськради, ми взяли за основу слоган: «Вінниця – європейське місто». Сьогодні маємо багато зрушень у цьому напрямку, але треба ще більше. Хочеться, щоб люди приїжджали у Європу і казали: «О! Як у Вінниці!»

— Що це може дати Вінниці?

— Головна мета – це розвиток. І людина, і місто повинні весь час удосконалюватися, знати свою історію і вміти зберігати свої традиції, але в той же час – йти в ногу з часом. У останні роки завдяки спільним зусиллям активних учасників громади, влади і представників бізнесу Вінниця довела, що, навіть не маючи великих бюджетоформуючих підприємств та організацій, можна робити багато цікавих проектів, які змінюють якість життя. І зупинятися на цьому нам не можна. Треба активно розвиватися й далі, щоб Вінницею пишалися і ми, і наші діти, і всі гості, що до нас приїжджають.

Ви також можете прийняти участь у обговоренні бренду для нашого міста. Фахівці з проекту ПРОМІС, які працюють над новим іміджем Вінниці, питають вас, вінничани: щоб ви хотіли побачити у новому образі міста?

Опитування у тестовому вигляді, де потрібно вибрати один чи кілька варіантів відповідей. Тест анонімний, організатори не вимагають від вас вказати ім’я чи прізвище. На його проходження потрібно не більше 5 — 10 хвилин.

Посилання на опитування

Читайте також:
Який Вінниці треба бренд? Активні вінничани розповіли про своє бачення міста

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Наталія

    Перед тим як "створювати бренд для міста", треба посадити ЖУРНАЛІСТІВ (а журналіст - це по суті філолог!!) знову за парти і товкти воду в ступі, доки не дійде, що участь не приймають, і що неживе місто не має мозку, щоб "знати свою історію.

    І не виправдовуйтеся двомовністю.

    Це уже при Горбачові розвели, а за справді двомовної УРСР за найменшу помилку в записах могли висварити при всіх на нараді.
  • Наталія

    І все таки, я не зрозуміла, яким чином стосується ставка Гітлера до теми "щоб їздили в Європу і казали, що там як у Вінниці"?
  • Анонім

    Сотни тысяч богатых иностранцев хлынут в Васюки! Государству придется срочно построить железнодорожную магистраль и автостраду Москва - Васюки. Гостиницы-небоскребы для гостей, Дворец шахмат, где будет происходить турнир, сверхмощную радиостанцию, аэропорт "Большие Васюки", регулярное отправление самолетов во все концы света, включая Рио-де-Жанейро и Мельбурн. Вы только представьте себе! А подумайте, что будет, когда турнир окончится и все гости уедут? Жители Москвы, стесненные жилищным кризисом, бросятся в ваш город. Столица автоматически переходит в Васюки. Васюки переименовываются в Нью-Москву, Москва - в Старые Васюки!
  • Анонім

    Сотни тысяч богатых иностранцев хлынут в Васюки! Государству придется срочно построить железнодорожную магистраль и автостраду Москва - Васюки. Гостиницы-небоскребы для гостей, Дворец шахмат, где будет происходить турнир, сверхмощную радиостанцию, аэропорт "Большие Васюки", регулярное отправление самолетов во все концы света, включая Рио-де-Жанейро и Мельбурн. Вы только представьте себе! А подумайте, что будет, когда турнир окончится и все гости уедут? Жители Москвы, стесненные жилищным кризисом, бросятся в ваш город. Столица автоматически переходит в Васюки. Васюки переименовываются в Нью-Москву, Москва - в Старые Васюки!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up