Вінниця отримає новий імідж. “Точно не імідж веломіста”, - кажуть велосипедисти

Вінниця отримає новий імідж. “Точно не імідж веломіста”, - кажуть велосипедисти
Вінницькі велосипедисти постійно влаштовують якісь заходи. На фото: учасники нічних вело-роллерських покатушек тільки-но повернулися із нічного заїзду на 70 кілометрів до Кліщева.
  • Вінниці створюватимуть новий імідж.
  • Образ велосипедної столиці - відпадає. Бо у місті недостатньо велодоріжок, аби Вінниці претендувати на звання міста велосипедистів, кажуть велоактивісти.
  • Чого не вистачає та що може стати «фішкою» Вінниці замість велосипедів, дізнавалися журналісти RIA

 

Вінниці до кінця 2016 року створять новий імідж. Втілити затію в життя і профінансувати її взялися експерти із канадського проекту ПРОМІС. Зараз вони шукають базу для нового іміджу міста, такий собі образ, навколо якого вибудовуватиметься нове уявлення про Вінницю. RIA вирішила запитати велоактивістів, що вони думають про ідею “ВелоВінниці”.

Олександр Царевський, координатор вело-руху, розповів, чому попри нові велодоріжки, не побудував би імідж міста на “двох колесах”.  І порадив, де ще шукати ідеї для нового стилю Вінниці. Чи можна взяти за основу іміджевої концепції ідею “Вінниця - веломісто”?

– Ні, адже велосипедна інфраструктура для цього у місті розвинена недостатньо. Я зараз кажу не тільки про велодоріжки — це тільки чверть велоінфраструктури. Потрібно також більше велопарковок, які будуть під охороною.

Відео дня

Чого не вистачає Вінниці для іміджу веломіста?

– Чи бачили ви велодоріжку, яка б сполучала центр і Вишеньку? Чи вокзал із центром? Їх у місті недостатньо. Звичайно, Програма розвитку велосипедної інфраструктури Вінниці виконується, не дивлячись на важкі часи для держави. Але до її складу потрібно включити велохаби (місце збору велосипедистів для здійснення корисних справ - авт.) і транзитні велопарковки. Поки що розбудова велосипедної структури відбувається розрізнено, немає чіткого і систематизованого плану. І це, я вважаю, основна проблема.

У яких інших українських містах розвинута велоінфраструктура?

– Я б сказав ще про Львів, але він не поступається Вінниці, особливо щодо протяжності велодоріжок. Хоча максимально зручним для велосипедиста не назвав би жодне місто в Україні.

Скільки у Вінниці налічується велосипедистів?

– Ще не рахували, просто часу не було. А взагалі підрахунок велосипедистів робиться так – на деяких світлофорах основних вулиць ставляться спостерігачі, що слідкуватимуть за кількістю велосипедистів на дорогах протягом дня. А далі їх загальна кількість буде обчислена за спеціальною формулою, що враховує похибку.

Якщо не велики – «фішка» Вінниці, то що?

– Ще кілька років тому я б на місці ініціативної групи будував імідж міста під слоганом “Вінниця - зелене місто”. Але не зараз, коли у центрі міста немає жодного “зеленого” затінку. Розумію, що тополі вирубують через те, що вони небезпечні для проїжджих частин та здоров’я хронічних алергиків. Але висаджувати молоді дерева на місці вирубаних не поспішають. Тому, найреальніша ідея - “Вінниця - місто фонтанів”, тим паче, що фонтанів у нашому місті дійсно багато.

Станом на 1 серпня 2016 року загальна протяжність велодоріжок міста - 20 км 100 м. Ще тривають процеси облаштування доріжок на вулиці Порика, через два тижні починається їх реконструкція на проспекті Юності, Космонавтів та на вулиці Ватутіна. До кінця року протяжність збільшиться ще на 5-6 кілометрів - із вірогідністю 100 %. 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Oleg Semko

    Пропоную "незадоволеним" відвідати інші міста України та подивитися чи там організована інфраструктура для велосипедистів. Наприклад в Харкові пішоходу немає де пройти (ларьки, базари на тротуарах), не те щоб на велосипеді.
  • Вишневська Аніка

    З такими велодоріжками і пішоходами - на дорозі безпечніше!!!!!!!!! Чому не зробити велодоріжки на проїжджій частині вже?, а не малювати розмітку так, що то клумба посеред доріжки, то рекламний щит, то дерево..
  • Левадный Олегъ

    1. Хотели велогород - велодорожек нет

    2. хотели зеленый город - все деревья повырубали

    3. шо там осталось? хвонтан? ахоспаде, как неожиданно-то...

    Оч интересно и познавательно...
  • Анонім

    Велосипедисты минусуют. :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 14:23 На пішохідному переході у центрі Вінниці авто збило жінку play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up