Як виглядає Вінниця очима туристів, розповіли у турфірмах

Як виглядає Вінниця очима туристів, розповіли у турфірмах
Фото із сайту myvin
  • Цього тижня директори вінницьких турфірм розповіли, якою Вінницю бачать гості міста
  • Питали їх про імідж у рамках спецпроекту RIA щодо можливого бренду Вінниці.

  • Кажуть, зі сторони завжди видніше. Що у Вінниці "видніше" гостям міста, читайте у матеріалі

 

У попередніх публікаціях нашого спецпроекту і волонтери, і велосипедисти, і айтішники припускали: бренд Вінниці потрібний для того, щоб місто стало знаним серед туристів. Чого ж місту не вистачало для впізнаваності до цих пір? Журналісти RIA опитали директорів та власників турфірм, які у туристичному бізнесі працюють уже не один рік.  Вони розповіли, що треба, аби зробити образ Вінниці унікальним в очах приїжджих.

Ольга Гандурська (55), директор туристичного оператора «Укрвінінтур»

1. Найунікальнішим у Вінниці я вважаю музей Пирогова. Для України і для світу забальзамоване тіло - це взагалі дивна практика, а тому музей - унікальний.

Відео дня

2. У першу чергу, потрібно розвивати у Вінниці туристичні маршрути. Бо поки що у нас він взагалі один - фонтан “Рошен”. Це головна пам’ятка, за якою зараз їдуть туристи у Вінницю.

3. Не фонтан обрала б для логотипу - це точно. Можливо, я б взяла образ якоїсь тварини. Знаєте, на кшталт тотему міста. От, наприклад, Берлін асоціюється із ведмедем, Вроцлав - із гномами. У Вінниці теж можна було б прив’язати екскурсійні об’єкти до логотипу. Щодо слогану - не знаю, що сказати.

4. Місто треба робити доступнішим для туристів - у тому числі й іноземних. Можна придумати якісь маршрути. Наприклад, прокласти містом декілька ліній: синю, червону та зелену, які б проходили через усі визначні місця Вінниці.

5. Сьогодні Вінниця на туристичній карті України - досить невиразне місто, у порівнянні з іншими. Вона не пристосована для іноземних туристів. До мене нещодавно приходили поляки. Прилетівши до Вінниці, вони не змогли навіть мапи міста купити. А правильно сформований імідж міста зробить його знаним у інших регіонах і за кордоном.

Володимир Ходацький (45), директор КП “Подільський туристично-інформаційний центр”

1. Я вважаю у Вінниці найунікальніший фонтан та острів Фестивальний. Остров Кемпа - це родзинка нашого міста. Ця локація взагалі не використовується на повну силу. А на ньому можна проводити фестивалі, міські зібрання.

2. Для довершеності нема меж - треба розвивати усі галузі міста. У нас доволі специфічне для туризму місто, тому треба шукати свою фішку. Щоб люди знали: у Вінниці є на що подивитися, окрім фонтану.

3. Думаю, “Вінниця - усміхнене місто” для слогана підійде. У нашому місті дійсно більше усміхнених людей, ніж у інших містах України. А як логотип я б обрав смайлик.

4. Я б почав із розбудови туризму. А саме  - із облаштування острова Фестивального. Він - унікальний і просто ідеальний для різного роду фестивалів, як я казав. Треба тільки з’єднати його із площею. Ну, а затверджений план будівництва мосту вже є.

5. Завдяки розбудові бренду міста до Вінниці потягнеться більше туристів. Нові вливання в бюджет міста зроблять вінничан багатшими. З’являться нові стимули для розвитку бізнесу.

Сергій Онуфрійчук (49), власник мережі агенцій «Укрвіза»

1. Чесно кажучи, раніше до Вінниці приїжджали здебільшого у бізнес-справах. Але зараз туристи приїжджають подивитися на фонтан. Це непогана тенденція: адже раніше вони не приїжджали зовсім.

2. Створювати якісь свята, події, фестивалі чи шоу. І розроблювати ті ресурси, які Вінниця має: підземелля капуцинів, ставку Гітлера, музей Пирогова, фонтан. Насправді, можна придумати багато “вдячних” ідей. Аби тільки мати час та гроші для їх реалізації.

3. Для логотипу міста найбільше підходить Вежа. Десь читав дослідження, що Вежа на Європейській площі у вінничан найбільше асоціюється з містом. Я з ними у цьому згодний. А щодо слогана: роки чотири тому ми разом із Гройсманом вже придумали його. Я маю на увазі “Вінниця - усміхнене місто”. Думаю, на ньому треба зупинитися, адже він личить нашому місту.

4. Я б використовував спочатку ті ресурси, які є в наявності. Наприклад, для початку можна було б організувати екскурсії на фабрику “Рошен” чи проклав би оригінальний туристичний маршрут через Вінницю.

5. Якщо ми хочемо, аби до нас приїжджали, то потрібно, щоб коли ми говоримо "Вінниця", у людей виникали якісь позитивні асоціації. Якщо туристичну привабливість міста сформувати на належному рівні, якщо вималювати у свідомості українців привабливий образ Вінниці, то матимемо і приплив туристів, і розвиток інфраструктури, і покращення рівня життя.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни Від читача 13:54 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up