Вінницький Центр підтримки військових відправив 10-тонну вантажівку на Луганщину

Вінницький Центр підтримки військових відправив 10-тонну вантажівку на Луганщину
За три тижні роботи вінницького Центру підтримки військових, що на Соборній, було зібрано близько 10 тон благодійної допомоги: медикаменти, овочі, продукти харчування швидкого приготування тощо. Все це подарували сотні пересічних вінничан, а також надали підприємства і організації.

Від макаронів до приладів нічного бачення

– Серед благодійників – люди будь-якого віку. Наприклад, діти передавали військовим самостійно написані вірші, бабці – пакети макаронів. Нинішня непроста ситуація в країні згуртувала людей, – сказав координатор вінницького Центру підтримки військових, президент благодійного фонду «Здорова нація» Вадим Кудіяров.

Під час нетривалої роботи Центру звідси передали в зону АТО прилади нічного бачення, спеціальні оптичні приціли, випробувані бронежилети тощо.

Відео дня

– Це стало можливим завдяки добровільним пожертвам мешканців нашого міста – на загальну суму близько 70 тисяч гривень. Також ми передали дві тони харчів, медикаментів і засобів особистої гігієни в 9-й батальйон, що базується в Маріуполі, і три тони вантажу – в батальйон «Айдар», – додав Вадим Кудіяров

Допомога «Айдару»

А вчора, 22 серпня, з Центру підтримки військових вирішила на схід країни 10-тонна вантажівка із зібраною «гуманітаркою». Місце призначення – населений пункт Половінкіно (Луганська область). Там знаходиться штаб добровольчого батальйону «Айдар», де воює чимало вінничан.  

Волонтер Центру підтримки військових Денис супроводжує гуманітарний вантаж в зону АТО.  

– Спочатку нам необхідно пройти низку блок-постів, які починаються ще в Харківській області. На них стоять співробітники міліції, СБУ, добровольці та навіть місцеві мешканці (з автоматами). Коли ми вперше повезли вантаж у Половінкіно, лінія фронту була значно ближче до цього селища, ніж зараз. Тоді дуже хвилювався. Нині Половінкіно – це вже фактично глибокий тил. І особливої небезпеки, як було раніше, немає. Ми веземо допомогу у штаб «Айдару», а звідти вже передадуть наш вантаж на передову, – розповів він.

Пріоритет – добровольчим формуванням

За словами керівників Вінницького центру підтримки військових, в першу чергу надаватиметься допомога саме добровольчим військовим формуванням, які відчувають проблеми із фінансуванням і матеріальним забезпеченням.

– Учасники АТО найбільше потребують недешевих спеціальних приладів – приміром, тепловізорів вартістю 60 тисяч гривень. Але найбільше – бронетехніки, адже бої в АТО в основному ведуться артилерійські, від чого бронежилети не захищають, – наголосив Вадим Кудіяров.

Previous Next

.

  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Василь

  • Шурик

    А что есть еще в Виннице идиоты которые приносят этим аферистам деньги? Кто еще хочет помогать фашистам карателям, которые убивают мирное население Донбасса?

    Василь reply Шурик

    Да пошел ты на х*й, русский троль! Мы патриоты Украины и отстаиваем интересы своей страны!!! Если ты хочешь жить в России собирай чемоданы и пошел вон из нашей земли!!!!

    Шурик reply Василь

    Бандюга,такие дураки "патриоты" как ты сделали курс дол. 14 грн. Повысили цену на бензин,повысили цены на оплату за ЖКХ. услуги.Привели к власти бандитов Коломойского,Ахметова,Порошенко,Фирташа. Сожгли людей в Одессе,наняли снайперов и убили людей в Киеве на Майдане на ул. Институцкой. Сейчас убиваете мирных людей в Донбассе. И запомни бандюга еще ни один фашист не смог победить народ,и ни один фашист не бомбил свою страну.

    Andrey Oleynik reply Шурик

    Закрой дуло Шурик...или же марш тогда на Восток и защищай "так сказать страну от бандитов" а не рассписуй тут что попало...

    Василь reply Василь

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:27 Почали з дефіле в українському вбранні. У техуніверситеті відновили конкурс «Міс ВНТУ» 18:10 Від завтра ближнє світло фар за межами населеного пункту стає обов’язковим 17:13 Судитимуть бізнесмена, який привласнив та легалізував понад два мільйони «Укрзалізниці» 16:01 На «зебрі» по Зодчих легковик збив вінничанина. Потерпілий у лікарні Від читача 16:27 Розкажи бабусі про очищення судин 15:09 У Вінниці 17-річний хлопець на електросамокаті збив 64-річну жінку 14:04 Мобілізація, пенсії, оновлення ПДР. Що зміниться для вінничан у травні? 13:30 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 13:29 Його смерть підтвердили через п'ять місяців. Спомини про полеглого на Донеччині гранатометника 12:12 Три вулиці без світла, ще не двох — відключили деякі будинки. АДРЕСИ 11:55 Рецепт паски з сирною начинкою від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 11:20 Вакансії в Hannover Agro, Green cool, Грош та 87 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 11:06 Більша частина Тяжилова без води. Відключення також діють в інших мікрорайонах 10:20 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) 10:01 Сьогодні — Великий вівторок. Суть другого дня Страсного тижня і головні правила play_circle_filled 09:07 Чуєте вибухи — зберігайте спокій! У Писарівці почали підривати кар'єр play_circle_filled 08:11 Сьогодні вітаємо Якова та Максима. Історія та прикмети 30 квітня 21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ 19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up