Вінничани перед концертом «Брутто» знову вичищали набережну, яка «не Рошен»

Вінничани перед концертом «Брутто» знову вичищали набережну, яка «не Рошен»
Прибирання набережної «не Рошен» набирає популярності. Все більше вінничан відкладають свої суботні розваги та справи, щоб помахати мітлою чи сокирою біля річки в компанії таких же відчайдушних охочих зробити користь для свого міста.

На четверте прибирання прийшли вже не тільки вінничани. Інспектор з навчальної частини Донецького університету Максим Багров тепер проживає у Вінниці. Думав, йде на звичайний суботник, але змінив свою думку.

- Виявилось, це грандіозний проект розширення культурної зони вздовж Південного Бугу, фронт робіт - як мінімум упродовж усього літа. Ініціатори запланували вичистити та облаштувати набережну як мінімум в центрі Вінниці, а як максимум - всі береги Бугу, що знаходяться в межах міста, - каже Максим.

Previous Next

Відео дня

Та найбільше Максима вразили люди, які працювали поряд з ним.

-  Вони закохали мене у Вінницю остаточно. Тепер я з чистою душею готовий сказати, що я вінничанин, - говорить Максим, -  це незнайомі люди, з якими я готовий дружити все життя. Я знаю про що говорю, ми шість годин пліч-о-пліч працювали! Це звичайні дизайнери, художники, бізнесмени, журналісти, студенти, вчителі, які готові щосуботи виходити і чистити сміття, довбати місцеву владу задля підтримки ініціативи.

Previous Next

На сцені, яку монтували для концерту «Бруттто» перевіряли звук, тож прибирали «під музику». Під час минулих прибирань не щастило з погодою. Цього разу все склалось «як треба».

За чотири прибирання вже можна побачити перший результат. Охайний шматок набережної по лівий бік  і загиджений по правий.

Previous Next

- Ми коли вперше прийшли, такий жах був, просто стояли і не знали, з якого боку почати. Тому взялись за те, що бачили, і просто прибирали. І через деякий час побачили перший результат, - каже один із ініціаторів прибирання Віталій Мельник.

Вінничани знову збирали гроші в скриньку на лавочки та урни. Також запрацював спеціальний рахунок від БФ «Подільська громада».  Тож усі, хто любить рідне місто та хоче зробити для нього користь – приходьте щосуботи до пам’ятника жертвам Чорнобиля. Прибирають з 10 години.

Читайте також: 

 Вінничани прибирають набережну, яка «Не Рошен»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Дарья

    Молодці, завдяки вам місто стане чистішим, і можливо ті люди які побачуть яких зусиль це коштує, щоб прибрати малесенький клаптик території припинять смітити і не будуть такими байдужими до навколишнього середовища.
  • Анонім

    Возле домов мусора, веток, пластиковых бутылок особенно в зеленых зонах после зимы и никто не собирается это убирать, зарастет все травой и хорошо, зачем коммунальные службы которые списывают на уборку придомовой территории по 3 тысячи гривен!?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами 08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up