В парку вінничани їли солдатську кашу та збирали гроші на АТО

В парку вінничани їли солдатську кашу та збирали гроші на АТО
Центральний парк у неділю, 28 червня, на один день перетворився у справжню військову кухню, біля пам’ятника Максиму Горькому організували бутафорський блокпост а самому монументу припасували жовто-блакитний прапор. У Вінниці відбувся фестиваль польової кухні. Його присвятили загиблому в зоні АТО вінничанину Тарасу Сичу. На війні Тарас був поваром.

На вході у фестиваль збудували блокпост. На полу розклали різні гільзи та уламки від різної зброї.

Вінничани вподобали фотографуватись в касці на фоні блокпосту.

Відео дня

Всюди на фестивалі стояли скриньки для збору грошей для військових. Фестиваль носить перш за все благодійну мету.

Більша частина страв на фестивалі була безкоштовною. Організатори потурбувались і про гігієну гостей – на деревах прикріпили рукомийники.

Від блокпосту по обидва боки алей розмістились столи партнерів фестивалю, які готували свої страви теж в польових умовах. Тут можна було спробувати страви різних національних кухонь.

 

Грузини частували смачним домашнім вином та хінкалі. Євреї – особливим курячим бульйоном. Технікум харчових технологій виставили свою випічку.Торгово-економічний коледж частував вітамінним борщем та кашею.

Та справжній ажіотаж серед гостів фестивалю розгорівся біля справжніх польових кухонь.

Військово-повітряні сили видавали плов та рибний суп. Черги до страв стояли чималенькі. Повари ледь встигали за кількістю бажаючих.

У польової кухні військової частини 3008 черги були не менші. Там вінничани могли почастуватись гречаною кашею та чаєм.

Від МНС було аж три кухні. На вибір приготували борщ, куліш та кашу.  

Посуд, ложки та серветки стояли поруч на столах. Брати їх було дуже зручно.

Посередині майданчику стояли лавочки та столики. За ними було зручно їсти, хоча на всіх не вистачило.

На спеціальному столику волонтерки приймали від городян речі, одяг та консервацію для наших бійців. За 20 хвилин стіл був вже заставлений декількома пакетами. Також передавали малюнки та записки.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up