В «Гармонії» наліпили 2507 вареників і встановили рекорд України

В «Гармонії» наліпили 2507 вареників і встановили рекорд України

Вчора, 26 серпня в «Гармонії» разом із вінничанами вареники з сиром допомагали ліпити хлопці і дівчата з 30 країн  — представники української молоді діаспори. Наліпили більше, ніж планували.

 

— Коли ми дізналися, що до Вінниці приїжджає молодь діаспори (в рамках проведення Міжнародного форуму української молоді діаспори «Вінниця 2016» — ред.), ми захотіли їх чимось здивувати і пригостити, - розповідає голова ГО «Гармонія» Раїса Панасюк. - Для того, щоб зробити щось масштабне потрібно було більше часу, ресурсів та зусиль. Тому виникла ідея простіше  — наліпити вареників адже «Гармонія» завжди на всі свята їх ліпить. Сказали, що можна встановити рекорд України. Ми подумали «Чому б й ні!»  

Для рекорду була обрана символічна цифра  — 2016 вареників. Раїса Панасюк хвилювалася, що не встигнуть, але вранці вже зібралося чимало охочих долучитися до справи і вийшло  2507. 

— Для мене це дуже велика радість, що наша громада така активна, каже вона.  Я тільки вчора ввечері кинула заклик, що ми будемо ліпити вареники. А  враці прийшло стільки людей, що ми десь за годину вже наліпили рекордну кількість.

Відео дня

Було використано 40 кілограмів борошна, 12 кілограмів сиру та чотири з половиною літри молока.

Під'їхавших пізніше представників української діаспори теж заохотили до процесу. Почали із Словаччини та Сербії. Свій перший вареник в «Гармонії» зліпив голова Світового конгресу українських молодіжних організацій Мирослава Гочак. Потім долучилися хлопці і дівчата з Молдавії, Румунії, Канади, Китаю та інших країн.

Готові вареники викладали  на тенісний стіл при вході. ​

Дівчина з Румінії заспівала пісню «Ой, мій милий вареничків хоче».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Пупкин Вася

    Ещё повод гордится чем то ! А чем , никто не знает .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничанам нагадують про безкоштовну вакцинацію домашніх улюбленців: графік щеплень на травень 20:55 «Моє життя нічого не варте порівняно з нацією». Історія полеглого Героя Назарія «Грінки» Гринцевича photo_camera 20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up