У Вінниці порядок охоронятимуть разом з міліцією і громадські активісти

У Вінниці порядок охоронятимуть разом з міліцією і громадські активісти
Очільники вінницької міліції зустрілися із представниками спілки воїнів-афганців, Самооборони, Автомайдану, Правого сектору та обговорили питання співпраці в забезпеченні правопорядку Вінниччини.

Такі заходи вживаються правоохоронцями з огляду на ситуацію на Сході України та можливі ризики терористичних проявів на території Вінниччини. Таку ініціативу схвалили усі присутні та під час зустрічі було обговорено питання організації такої співпраці.

Як нагадав Ігор Моренець, начальник обласної міліції, на Вінниччині уже вдвічі збільшена кількість патрулів міліції, які працюють у двозмінному режимі, також відновлено роботу блок-постів та  під охорону взято стратегічні об’єкти області. У Вінниці запрацювало уже п’ять блок-постів, по області – 17.

Очільник міліції заохочував громадських активістів до надання допомоги та підтримки міліції, щоб попередити правопорушень, захистити життя та здоров’я вінничан, а також інтереси держави від протиправних посягань.

Відео дня

Також Моренець підкреслив, що тільки правоохоронці можуть за законом перевіряти транспортні засоби, документи, оглядати речі громадян, аби не допустити перевезення зброї і вибухівки та запобігти вчиненню інших злочинних дій.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Соловьев Антон

    В якому Законі України є положення про патрулювання "громадських активістів"?На яких підставах?Хто несе відповідальність за можливі незаконні дії цих активістів?

    Анонім reply Соловьев Антон

    Не в АТО ж ехать

    Дарья reply Соловьев Антон

    Ну я надіюсь вони обговорювали ці питання і подбали про це, і будуть набирати адекватних людей на яких можна покластись.
  • Анонім

    Интересно, почему эти "активисты" до сих пор не в зоне АТО?
  • Місцевий

    Безпека - вона має бути на всіх рівнях, як зовнішня, так і внутрішня.

    Соловьев Антон reply Місцевий

    То російськомовним українцям заборонено?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up