До 500 гривень щомісяця будуть платити жителям сіл біля Вінниці

До 500 гривень щомісяця будуть платити жителям сіл біля Вінниці
У середньому, місто платить 360 гривень на місяць. Цю допомогу з липня отримують близько 10 тисяч вінничан
  • Жителі семи сіл, які приєднали до Вінниці, можуть отримати до півтисячі гривень щомісяця.
  • Але для цього потрібно відповідати ряду критеріїв. Зокрема, отримувати пенсію чи держдопомогу, розміром до 2000 гривень.
  • До квітня 2021 року виплати будуть нараховувати на банківську картку чи надсилатимуть на пошту. Який перелік документів?

На минулій сесії міськради, 24 грудня, ухвалили зміни до програми щомісячних муніципальних доплат. За нею мешканці Вінницької міської громади можуть оформити щомісячні виплати, розміром до 500 гривень, які виплачують з грошей міського бюджету. Її запровадили в рамках антикризової програми «Вінничани важливі», щоб на час карантину допомогти тим людям, які мають менше 2000 гривень доходу на місяць.

І за новими змінами депутати продовжили термін програми до березня 2021 року (включно). Та поширили її дію на приміські села — Гавришівка, Стадниця, Малі та Великі Крушлинці, Писарівка, Щітки — адже ці населені пункти увійшли до складу Вінницької міської ОТГ. Виплати продовжать нараховувати жителям Десни та Вінниці.

— Людям, які отримували допомогу в цьому році, перепризначать її без звернення, — розповідає директор департаменту соцполітики Валентина Войткова. — Мешканцям новоприєднаних громад в складі Вінницької міської ОТГ їздити до Вінниці не потрібно: їх прийматимуть на місці, разом з старостами організовуємо віддалені робочі місця адміністратора «Прозорого офіса». У 2021 році почнемо приймати людей з 4 січня.

Відео дня

Хто і скільки може отримати грошей

Муніципальні виплати є безповоротною допомогою, що надається за кошти вінницького бюджету. Її виплачують таким людям: непрацюючим пенсіонерам, які мають пенсію до 2000 гривень; непрацюючим людям, які отримують державну соцдопомогу та не мають права на пенсію; особам з інвалідністю; непрацюючим людям, що мають інвалідність з дитинства; людям, що доглядають за важкохворою дитиною.

Розмір виплати розраховується як різниця між сумою 2100 гривень та виплатою, яку вони отримують від держави в розмірі до 2000 гривень. Наприклад, якщо пенсія складає 1900 гривень, то розмір муніципальної доплати складе 200 гривень (2100-1900). Середній розмір виплати від міста, яку нараховували вінничанам з липня до грудня склав 360 гривень.

Проте є винятки: люди, які виховують дітей з інвалідністю підгрупи «А» і які не досягли повноліття, отримують фіксований розмір виплати — 500 гривень на місяць, незалежно від рівня доходів.

Які нюанси та перелік документів

Оскільки щомісячні доплати виплачують з бюджету міста, то право на неї мають мешканці Вінниці та приміських сіл, які об’єднались з Вінницької міською ОТГ. Щомісяця її отримують до 10 тисяч вінничан.

Крім того, для призначення виплати заявнику потрібно отримувати пенсію чи бути на обліку в департаменті соцполітики міськради. І до того ж, призначена виплата впливатиме й на розмір субсидії, оскільки муніципальну доплату зараховують до сукупного доходу.

Щоб отримати муніципальну виплату треба звернутися до «Прозорого офісу» у Вінниці, заповнити заяву про призначення такої допомоги на ім’я міського голови, і надати копії таких документів (з пред’явленням оригіналів): 

  • Паспорт громадянина України, або інший документ, який підтверджує громадянство України;
  • Довідка про ІПН або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття номера облікової картки платника податків та мають відмітку у паспорті);
  • Свідоцтво про народження дитини (в разі потреби);
  • Пенсійне посвідчення;
  • Довідка про відкриття особового рахунку в установі уповноваженого банку, у разі виплати муніципальної щомісячної доплати через банківську установу.

До цього переліку пенсіонери мають надати довідку про розмір пенсії за минулий місяць, який передує місяцю подачі заяви.

Копії цих документів та заяву можна подати через пошту, без потреби приходити до «Прозорого офісу». Ті вінничани, які обслуговуються в управлінні соцзахисту «Лівобережне», можуть надсилати на адресу: 21001, вулиця Замостянська, 7. А ті, хто Правобережним управлінням — на адресу: 21021, проспект Космонавтів,30. Перелік документів та шаблон заяви є в цьому посиланні.

Виплату можуть і не призначити

Муніципальна допомога буде призначатися з місяця звернення. Її виплачуватимуть щомісяця до кінця березня 2021 року (включно). 

Проте департамент соцполітики може відмовити у призначенні виплати. Таке рішення буде прийматися, якщо заявник: 

  • не надав згоду на обробку персональних даних;  
  • не є членом Вінницької міської об’єднаної територіальної громади;  
  • отримує пенсійну виплату/адресну державну соціальну допомогу, розмір якої перевищує дві тисячі гривень. 

Якщо ж виплати будуть призначені, то їх перерахунок на банківську картку чи поштове відділення, обране заявником. 

Повністю ознайомитися з Порядком призначення муніципальних виплат можна за цим посиланням.

 

Читайте також:

Нові тарифи та зарплати. Що ще чекає Україну з 1 січня?

Як змінити газового постачальника. Досвід вінничанина

Через локдаун у січні будуть додаткові канікули в школах Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Валентина Кочеткова

    А другі люди в других селах чим відрізнться, як вже задовбали ця несправедливість
  • Ілона Лупол

    О,  зараз активізуються всі! І будуть кричати через один чому мені не дають.
  • Елена Саковська

    Мені сказали  що до кінця року і все,  отримувала 500 грн муніципальної доплати.
  • Таня Мазур

    Треба бути голим і босим, тоді критерії підійдуть.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up