Через локдаун у січні будуть додаткові канікули в школах Вінниці?

Через локдаун у січні будуть додаткові канікули в школах Вінниці?
Міністерство освіти та департаменти можуть тільки рекомендувати. «Останнє слово» про визначення терміну канікул — за педрадами шкіл / Фото: УНІАН
  • Міністерство освіти радить педрадам шкіл оголошувати канікули на час локдауна, з 8 до 24 січня.
  • Але для вінницьких школярів вже майже на тиждень посунули початок канікул — не з 24, а з 30 грудня.
  • Як довго триватиме їхній відпочинок?

Міністерство освіти опублікувало лист до навчальних закладів, в якому заявляють, що в січні школи можуть оголосити канікули.

«Учням в Україні буде заборонено відвідувати школи 8-24 січня 2021 року у зв’язку з посиленням карантинних обмежень, водночас заклади освіти, за потреби, можуть оголосити на цей період канікули», — пояснюють у відомстві.

Отже, які дати канікул для вінницьких школярів? І чи будуть школи слідувати пораді Міносвіти? З такими питаннями звернулися до директора міського департаменту освіти Оксани Яценко.

Відео дня

— Міністерство освіти, департаменти можуть тільки рекомендувати. Рішення про зміну структури навчального року (тривалість семестрів та всіх канікул - авт.) ухвалюється педагогічними радами шкіл, — каже Оксана Яценко. — Водночас до нас звернулися директори шкіл з пропозицією продовжити перший семестр, щоб вчасно закінчити навчальний рік. За законом «Про повну загальну середню освіту» чітко вказано, що тривалість навчального процесу не може бути меншою, ніж 175 робочих днів, тривалість канікул — не менше 30 днів. А чим довше будуть осінні, зимові та весняні канікули, то пізніше буде завершення навчального року. Закон вказує, що кінцевий термін завершення навчання — до 1 липня.

Тому, в основному, за словами Яценко, вінницькі школи ухвалили, що 30 грудня буде останній день навчання. І, попередньо, канікули закінчують 10 січня.

— На навчання, умовно, вийдуть з 11 січня. Рішення про те, яким буде формат навчання в другому семестрі, залежить від того, які карантинні обмеження будуть ухвалені урядом на час локдауна, — сказала директорка департаменту освіти міськради Оксана Яценко.

У Міністерстві освіти, нагадаємо, запустили «Всеукраїнську школу онлайн». Що це і як працює?

 

Читайте також:

Повноцінні онлайн-уроки. Для шкіл міста купили 200 ноутбуків та 60 комп’ютерів

Їдальні для птахів: вінницькі школярі виготовили кілька тисяч годівничок для пернатих

Ввели нові карантинні обмеження, які запрацюють з 19 грудня. ОПИТУВАННЯ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Саша Олексійко

    Це те чого ми хотіли в переносному значенні
  • Саша Олексійко

    Ну дуже логічно продовжити навчання до 30 а йди знов в школу 11 це вопше шикарно а хто це придумав п.и .д.а.р.а.с
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up