Нові тарифи та зарплати. Що ще чекає Україну з 1 січня?

Нові тарифи та зарплати. Що ще чекає Україну з 1 січня?
  • До початку 2021 року залишилися лічені дні і більшість українців чекає новий рік з надією. 
  • У січні українці отримають нові платіжки за комунальні послуги і цифри там будуть відрізнятися.
  • У січні запланували підвищення мінімальної заробітної плати.

Тарифи на комунальні послуги

У січні українці отримають нові платіжки за комунальні послуги і цифри там будуть відрізнятися. По-перше, у багатьох містах України подорожчало тепло, в середньому на чверть. Також зростуть тарифи і на гарячу воду.

По-друге, українських користувачів очікує й інший неприємний сюрприз — подорожчання доставки газу. В середньому від 0,15 копійок за один кубометр до 1,5 гривні.

Відео дня

Так, для споживачів «Вінницягаз» тариф може зрости майже удвічі: з 1 гривні 16 копійок до 2 гривень 17 копійок за кубометр на місяць. А для споживачів товариства «Газовик» зростання може бути у 1,8 разів: з 1 гривні 91 копійки до 3 гривень 35 копійок.
 

По-третє, очікується подорожчання холодної води, в середньому на 10-15%. Проект тарифів на водопостачання і водовідведення НКРЕКУ оприлюднила ще 20 листопада, але остаточні ціни можна буде побачити в січневих платіжках.

Ну і наостанок - у Кабміні анонсували підвищення тарифів на електроенергію для населення з 1 січня. Піднімати тарифи будуть поетапно і з січня доведеться заплатити в середньому на 30% більше.

Пенсії в 2021 році

У Міністерстві соціальної політики підготували план підвищення пенсій в 2021 році для різних категорій пенсіонерів. Очікується, що перегляд пенсій проводитимуть в січні, березні, квітні, липні та грудні.

У січні заплановано підвищення мінімальної заробітної плати і відповідно піднімуться всі виплати, які до неї прив'язані. Перерахунок пенсій торкнеться всіх українців, які досягли 65 років і мають необхідний стаж в 30 і 35 років.

Читайте також:

У червні пройде індексація пенсій для всіх, хто вийшов на пенсію за віком і має необхідний стаж. За попередніми прогнозами, пенсії піднімуться в середньому на 7%.

У квітні буде проведено перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів - виплати збільшаться на суму від 100 до 300 гривень.

У липні очікується ще один етап підвищення мінімальних заробітних плат, а це потягне за собою і підвищення пенсій для тих, хто пішов на відпочинок за віком - в середньому на 200 гривень. Також будуть переглянуті мінімальні пенсії і різні доплати, в тому числі і пенсіонерам старше 80 років.

У грудні пенсіонери з необхідним стажем і які вийшли на відпочинок за віком отримають доплати. Також очікується проведення другого етапу підвищення мінімальних пенсій.

Нові правила в школах з 1 січня

З січня в Україні вступить в дію новий санітарний регламент для закладів середньої освіти. Зміняться багато правил, які не переглядали з 2001 року. Школярів почнуть забезпечувати транспортом підвезення до школи, працівники шкіл повинні будуть проходити профілактичні огляди, а туалети для дітей заборонять встановлювати на вулиці.

Крім того, буде заборонена оренда шкільних приміщень для послуг, які не належать до освітніх. І з'являться абсолютно нові правила для установки комп'ютерів і проведення інтернету.

Мобільний зв'язок подорожчає майже вдвічі

З січня майже всі мобільні оператори змінять свої тарифи і в деяких пакетах ціни піднімуться в півтора-два рази. Також будуть оновлені бюджетні тарифи для користувачів.

 

Читайте також:

Вакцинація від коронавірусу в Україні: у МОЗ назвали п'ять етапів

Сьогодні відкрився «Парк Динозаврів». Яка вартість квитків?

Біля базару п'яний дебошир підрізав власника готелю. Перші подробиці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Александр Лозохвост

    доречі, також накінецьто колекторів утихомирить держава, детальніше у цій статті http://zhzh.com.ua/publ/2-1-0-2316

  • Igor Migunov

    У каждого украинца под под подушкой бесхозными лежат сотни тысяч долларов и евро в то время ,как экономика требует вливаний и заимствований. Власть поступает очень мудро, выманивая это дело у граждан. А всякие недовольные всегда есть и при любом процессе.
  • Надя Поддубчак

    Це просто жах. Винищення людей різними способами. Замість того щоб допомогти людям ви їх добиваєте всіляко як тільки можете. Немає слів одні думки, і ті лише матом.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up