Цвинтар з «пропускним режимом» на Сабарові діючий: з’явилося п’ять могил. Що там відбувається?

Цвинтар з «пропускним режимом» на Сабарові діючий: з’явилося п’ять могил. Що там відбувається?
  • Кілька днів тому на Сабарівському кладовищі з’явилися перші могили. Станом на 22 листопада їх там було вже п’ять. Поруч з похованнями люди вже «бронюють» собі місця на майбутнє;
  • Поруч зі цвинтарем постійно чергують сабарівчани. Але вони не чули і не бачили ніякої траурної процесії;
  • У мерії спростували чутки, що людей ховали вночі. І показали документи, за якими цвинтар вже є діючим.

У вівторок, 21 листопада, фотограф Сергій Хіміч виклав у facebook світлини свіжих могил на скандальному цвинтарі.

Підпис до фото був такий: «Потайки від сабарівчан ночами на полі хоронять людей». У коментарях вінничани почали обурювалися, мовляв, як це так, вночі, «по-сатанинськи», проходять траурні обряди.

Наступного дня журналісти RIA вирішили перевірити, чи дійсно кладовище вже діє.

Відео дня

«Злі» собаки та злі охоронці

На полі, де будують цвинтар, мало що змінилося відтоді, як 15 листопада протестувальники не дали поховати небіжчика. Такий же похмурий паркан і не надто веселі охоронці.

В’їзд на поле перекритий імпровізованими «барикадами». Протестувальники: двоє людей у віці, чоловік та жінка. Кажуть, якщо «тітушки» будуть прориватися, то викличуть підмогу.

Варто зазначити, що з кількох під’їздів до кладовища, протестувальники охороняють тільки один. З боку Шкуринців, з боку очисних споруд можна без проблем дійти до входу на цвинтар.

Але зайти на територію, за паркан, непросто. Охоронці кладовища вперто не пропускали нас, хоч і знали, що перед ними журналісти. Вимагали показати якийсь невідомий пропуск. Сказали, що такі видають у мерії.

Цікаво, щоб зайти на територію діючого міського кладовища, потрібно показати невідомим людям невідомий документ. Ми хотіли вже викликати поліцію, але спочатку вирішили запитати у мерії про цей інцидент. Через кілька хвилин після дзвінка начальнику департаменту комунального господарства міськради Володимиру Ніценку ці самі охоронці, з усмішкою на очах, відчинили нам двері.

— Тепер можна, — сказали.

Пізніше Ніценко нас запевнить, що будь яка людина має вільний доступ до кладовища.

Подробиці дивіться у відео:

Що за парканом

На території кладовища зробили охайні асфальтові доріжки, завезли листя, яким вкрили землю. Стоять ліхтарі. Протестувальники кажуть, що вночі вони світять.

Ми побачили п’ять свіжих могил. З хрестами та вінками. З обох боків однієї з них поставили таблички про те, хто «забронював» це місце.

Крім готових могил, ще кілька готують.

Офіційно: кладовище діє

Начальник департаменту благоустрою Володимир Ніценко розповів, що цвинтар є діючим.

— Перша черга кладовища була введена в експлуатацію. Цвинтар є діючим, — каже Ніценко. — У нас є всі відповідні документи: сертифікат від архітектурної інспекції та акт прийому об’єкту «Комбінатом комунальних підприємств». Останнє займається похованнями вінничан. Люди можуть звертатися до них, щоб отримати місце на Сабарівському кладовищі. Людей не ховали вночі. Обряди проводили вдень, був священник.

 

 

Відео надав Володимир Ніценко. За його словами, це два різних поховання.

 

«Мертві душі»?

Якщо звернути увагу на дати смертей, то помічаємо, що деякі з людей померли ще у середині жовтня. А поховали аж у листопаді.

Ми намагалися зв’язатися з керівником «Комбінату комунальних підприємств» Аліком Зубріцьким. Хотіли розпитати про поховання. Але він не брав слуховку упродовж всього робочого дня.

Врешті агент ритуальних послуг з цього підприємства підтвердив, що до них зверталися люди за послугами з поховання.

Ми зробили запит до територіального управління юстиції у Віннницькій області, щоб дізнатися, чи були зареєстровані дати народження та смерті людей, чиї імена вказані на могилах.

З п’яти похованих, по одному немає ніякої інформації. Як тоді його поховали?

У відомстві зазначили, що може бути помилка у вказаних іменах на табличках.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (34)
  • Lena Levchuk

    Там глубина ям пол метра, гранит снизу не позволяет глубже. А рядом собачий приют. Вот и охраняют чтобы собаки с приюта не растащили трупы аж до электросети

    Жора reply Lena Levchuk

    Там собаки закрыты в приюте , не надо ля ля

    Марфа Олейник reply Жора

    А ви вечером,та і дньом, пройдіть біля собачого приюту то побачите ,як вони закриті.

    Жора reply Марфа Олейник

    Это собаки они и должны гавкать, или  по вашему должны как рыбы молчать?)

    Жора reply Марфа Олейник

    Он там  гавкают но не кусаются. Я проходил там и в 12 часов ночи

    Александр Пащенко reply Жора

    Про собак краще спитайте велосипедистів яких вони не раз за ляшки цапали

    Жора reply Александр Пащенко

    Собачий ум распознает два колеса как два глаза, и не понимает что это велосипед.

    Там просто нужно слезть с вела и пройтись пешком  держа в руках руль велосипеда ,  Когда колеса медленно крутятся, собаки  не обращают внимания.
  • Жора

    Кладбище  рядом  с транспортом, легко можно добраться...  Скоро будут по штуке баксов платить чтобы там похоронить.

    П,,датое  место, тут и базара нет.....

    Тем более рядом дачи Сабарова, там много одиноких,,,

    )))))))))) хахахахаха

  • Валерка

    Думаю могили справжні, хоча і ховали вночі, потайки...

    Напевно ховали бомжів або психічно хворих (у будь-якому випадку осіб у яких не має родичів), адже при такій ситуації, що склалася на сабарові ніхто добровільно не захоче ховати там своїх близьких, адже остаточно, що там поле чи кладовище покищо невідомо...

    Старуха Шапокляк reply Валерка

    Успокойтесь. Лучше кладбище, чем 40 корпусов набережного квартала или домов концерна Подилля и пробка аж до Электросети на этой шестиметровой дороге без тротуаров!

    Валерка reply Старуха Шапокляк

    Лучше парк или лесопарк...

    Старуха Шапокляк reply Валерка

    Детка наивная...
  • Жора

    Там на кладбище не продают щенков алабая ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up