На Сабарові намагалися поховати небіжчика. У мерії кажуть — новий цвинтар вже діє

На Сабарові намагалися поховати небіжчика. У мерії кажуть — новий цвинтар вже діє
Жінка у білій куртці є родичкою покійного — запевняють активісти
  • Кілька днів тому на новому цвинтарі, що у Сабарові, намагалися зробити перше поховання.
  • Але конфлікт між міською владою та активістами досі триває: люди не пропустили траурну процесію
  • У мерії запевняють — кілька секторів кладовища вже готові до поховань. Але противники кладовища на Сабарові заявляють, що це порушення закону

Поки усі масмедіа Вінниці обговорювали новину про вчинок оголеної активістки Femen, на Сабарові, 14 листопада, вкотре відбулася сутичка через будівництво цвинтаря.
Робітники з товариства «Шляхбуд», що виконують тендер на будівництво, разом з охоронцями хотіли встановити паркан на новій території. А місцеві активісти цього намагалися не допустити.

Так утворилася штовханина навколо металевих секцій, що відзняла на відео вінничанка Ірина Людковська.

Відео дня

А до цього, 10 листопада, мали зробити перше поховання на Сабарівському цвинтарі. Про це стало відомо з посту громадської активістки Таїси Гайди, яка переказує слова учасників протесту.

Коротко з її публікації: траурну процесію супроводжували міські чиновники та поліцейські. Їм перекрили шлях активісти, які чергують на Сабарівському полі.

Пані Таїса допускає, що була присутня й родичка покійного, яка «посилала всіх» противників кладовища. У автобусах, що супроводжували процесію, були 5-10 людей. Вони не знали, що їх привезли на Сабарів.

Активістка в пості заявляє — поховання не може бути на полі, що немає дозвільних документів як цвинтар та незданий в експлуатацію. Зробити перше поховання не вдалося, бо люди заблокували проїзд транспорту.

На відео міські чиновники — директор комунального господарства Володимир Ніценко та директор КП «Комбінат комунальних підприємств» Алік Зубріцький просять пропустити траурну процесію. 

Їм у відповідь казали, що кладовище не здано в експлуатацію та тут неможливо проводити захоронення. І місцеві жителі пропонували поховати труну на інших кладовищах Вінниці. Для прикладу на Лука-Мелешківському цвинтарі.

Читайте також: «Перекрили дорогу і на ній вже почали ховати». Репортаж з кладовища на Луці

У мерії підтвердили, що 10 листопада мало відбутися перше поховання на новому цвинтарі. Який, за словами Ніценка, зданий в експлуатацію.

— Перша черга цвинтаря вже зроблена та здана в експлуатацію. Там є три сектора, освітлення, доріжки, контейнерні майданчики. Згідно з проектом будівництва, є під'їзд до кладовища. Десятого листопада дійсно була поховальна процесія, яку заблокували місцеві люди. Стосовно судової заборони на поховання, про яку заявляли сабарівчани, то це неправда. Їм відмовили в позові та немає ніякого рішення суду про заборону. Те, що роблять невелика група жителів, самоуправство і вандалізм. Тут мають втрутитися правоохоронці, а «Шляхбуд» продовжить будувати цвинтар на Сабарові, поки це дозволяє погода, — розказав директор департаменту комунального господарства Володимир Ніценко.

Нагадаємо, що ще з липня цього року триває конфлікт навколо нового Сабарівського кладовища. Кілька сотен місцевих жителів виступають проти будівництва цвинтаря з того часу. Читайте більше про це в публікації: У Сабарові не хочуть домовлятися по цвинтарю.

Фото та відео в матеріалі з фейсбуку Ірини Людковської

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Юрий Бондарук

    Це ДУЖЕ серьйозний бізнес і там ходять дуже великі гроші. І ті і інші хотять заробляти на людському горі...
  • Buga Galina

    Єдиний нюанс - куди ж сабарівчани покладуть своїх небіжчиків? Повезуть на Луку? Схоже, ніхто з місцевих не уявляє себе на місці родичів покійника..

    Olvol reply Buga Galina

    В Сабарові є кладовище для жителів району. Але воно теж колись буде повне.

    Anonymous reply Olvol

    А це кладовище-нормальне? Нікому не заважає,розташоване згідно усіх правил?

    Olvol reply Anonymous

    Ніхто не кричить що заважає, але люди живуть через огорожу від могил.

    Anonymous reply Olvol

    Ну,звичайно,"своє-не пахне".

    Olvol reply Anonymous

    Люди, які сидять на кладовищі, - проплачені. Інакше чого б вони знаходилися там по 12 і більше годин.

    Anonymous reply Olvol

    Повністю з вами згоден. І нехай вони хоч дупу собі рвуть,доводячи,що вони там "з власної ініціативи"-не повірю нізащо.

    До речі.а чому ніхто не задумувався над тим,що їх могли найняти люди,зв'язані з іншими кладовищами? Мовляв,немає чого робити те нове кладовище,нехай до нас везуть,ми їм дозволимо(звичайно,за грубі грошики).

    Olvol reply Anonymous

    Може бути. Бо ці дурепи кричать, що міськрада робить елітне кладовище в захоронення коштуватиме в 10 разів дорожче. Взагалі все, що вони мелють, показує темноту, неосвіченість.

    Завалюються в автобус і кричать, які вони героїні
  • Olvol

    Так, не здано в експлуатацію. А це було пробне захоронення з пустою труною або невідомим солдатом. Щоб узнати, наскільки тверда земля (а в Сабарові вона просто жахлива) і побачити реакцію мітингуючих. Міттінги-петтінги у нас під кладовищем проводять глави квартальних комітетів, їх чоловіки та жінки особисто. І ще й ходять по дачах і по селу збирають гроші за те, що вони там сидять, з простачків. А гайда і ко добавляють амерськими фантіками
  • Жора

    У меня несколько вопросов к  человеку похожему на Гайду, на ответ приди и спроси сразу даю ответ - Я к бандитам и к людьми которые связаны с бандитами не прихожу и не  задаю вопросов.

    Вопросы

    1. Почему  человек похожий на Гайду нигде не работает? На какие деньги он живет?

    2. Сколько зарегистрировано оружия ? И зачем вам с мужем так много надо оружия?   Если это защита от  оккупанта, то почему  вы с мужем не участники боевых действий на Донбассе?

    3. Зачем   человеку похожему на Гайду два (2) ГО (громадск обьед) Это способ получать деньги на расчетный счет от  людей для которых вы выполняете  наезды и митинги?

    4. Почему после митинга когда жгли шины  и бросали взрыв пакеты , то арестовали Януария Шостака?Хотя взрыв пакеты бросал ваш муж.

    5.Если все люди  в городе будут зарабатывать деньги  на волонтерстве и попрошайничестве как вы, то кто будет работать учителями, врачами и рабочими ?

    Olvol reply Жора

    На американські перш за все
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up