Цей день в історії, 20 вересня: в Україні відкрили перший в Україні IMAX кінотеатр

Цей день в історії, 20 вересня: в Україні відкрили перший в Україні IMAX кінотеатр
Восени, 20 вересня 2008 року, у Києві відкрили перший в країні IMAX кінотеатр, який став гордістю розважально-торгового центру Києва "Блокбастер". Відкрийте для себе історію цього дня.
Екран IMAX кінотеатру безсумнівно можна назвати насправді гігантським: його висота сягає висоти семиповерхового будинку. На такому екрані можна навіть показати кита у його справжню величину, причому, у найвищій якості. Екран спроектовано таким чином спеціально, щоб було «задіяно» периферійний зір людини.

Шестиканальною звуковою системою під назвою Proportional Point SourceTM забезпечується насправді неперевершений звук, що сприяє якості для кожного глядача у залі, незважаючи на те, де хто сидить.

Покриття самого екрану є металізованим або латексним, що сприяє більшій контрастності та яскравості зображення, ніж у звичайному кінотеатрі.

Величезні розміри зображення, яке заповнює усю зону видимості у кінотеатрі, покриття та форма екрану і звукова система такої високої якості повністю переносить глядача у дію фільму і створює максимальний ефект присутності у середині зображення.

Події

1246 — В Орді за відмову поклонятися ідолам вбитий великий князь Київський Михайло Всеволодович

1620 — завершилася Цецорська битва

1648 — Богдан Хмельницький розбив польську армію в битві під Пилявцями.

1792 — У Франції дозволені розлучення.

2003 — на референдумі в Латвії громадяни проголосували за входження країни до ЄС

2008 — відкриття першого в Україні IMAX кінотеатру

2011 — Верховна Рада України скасувала перехід на "зимовий" час

Народились

1796 — Муравйов Микита, російський офіцер, декабрист. 1842 — Джеймс Дьюар, шотландський вчений, винахідник перших термосів. 1869 — Блаженна Йосафата, блаженна, монахиня 1893 — Сергій Єфремов, український військовий діяч, головнокомандувач національної оборони Карпатської України 1934 — Софі Лорен, італійська кіноактриса, лауреатка «Оскара». 1940 — Давид Тухманов, російський композитор, автор пісні «День Перемоги».

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Місцевий

    Цей день в історії:

    20 вересня





    1519 — почалося перше навколосвітнє плавання під керівництвом Фернана Магеллана



    1792 — у Франції дозволені розлучення

    1862 — у Петербурзі заснована перша в Росії консерваторія

    1919 — Нестор Махно уклав договір з Директорією про спільну боротьбу проти Денікіна

    1946 — відкрився Каннський кінофестиваль

    1954 — ЕОМ виконала першу програму першою мовою програмування високого рівня ФОРТРАН

    1970 — станція «Луна-16» здійснила перше буріння ґрунту на Місяці

    1989 — у відставку відправлений перший секретар ЦК КПУ Володимир Щербицький

    2001 — Олександр Лукашенко вдруге став президентом Білорусі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up