Танці на столі. Операційному

  • Воркуева Алина
Танцювальний терапевт Юля Свєтлова розказала, про мовчить наше тіло та як не хворіти та сказати «ні» операційним столам
       

   "Крім психотерапії, я займаюся сучасною хореографією - контепорарі та джаз-модерном. Тому мене завжди цікавили різні знання про рухи.  Так я потрапила на танцювальну терапію, - каже Юля Свєтлова, вінницький психотерапевт та танцюрист. - Це те, що гармонійно поєднало дві мої професії. Правда, як хореографу, мені було важко на кілька годин забути всі свої танцювальні навички та просто віддатися рухам. Але це прямо вивільнює творчі ресурси тіла, а моє мистецтво танцю стає справжнім».
  
   Спробувати ходити на зовнішніх бокових сторонах ступні – це не зовсім хореографічне па. Поруч стоять ще з 10 диваків – менеджерів, програмістів, ріелторів – в кого тіло виробляє все, що йому заманеться. Так у танцювальній терапії вивільняють тіло від шаблонів, щоб відчути його по-справжньому. Якщо людині щось заважає рухатися – вона натрапила на тілесний зажим, створений нашарованими та "закоркованими" емоціями.
                      
 

   "Танцюристів" ніхто не оцінює та не обмежує в па: мимовільні тілесні рухи    допомагають людям розпізнати, висловити, пережити свої почуття та подолати внутрішні конфлікти. Людина починає розуміти, про що мовчить її тіло та прислуховуватися до нього. Буває, люди настільки звикають до тілесних дискомфортів, що навіть не помічають їх - і живуть так роками. Якщо не звертати на них увагу, в кінцевому випадку можна потрапити на операційний стіл.

   "Слухати своє тіло - це не тільки не хворіти. Згодом я настільки навчилася його  розуміти, що в мене прокинулася інтуїція. Мені не треба сивіти над сотнями варіантів, як поступити в якомусь життєвому випадку, щоб не обпектися. Коли є довіра до свого тіла та до інтуїції, з’являється довіра і до Всесвіту. Тоді ти - вільний та справжній, а твоє життя – це не страх, а радість».

                                    

   Вивільняти своє тіло – це повертатися до природності, - кажуть танцювальні терапевти. Коли ми дорослішаємо, то обростаємо страхами, емоціями та тілесними блоками, які заважають вільно рухатися. Тоді як дітибезстрашні, вільні, творчі, щирі та… можуть зв’язуватися в будь-який вузлик.
 
  Дітям проводиться не терапія, а даються вправи на розвиток тілесної свідомості: як не занедбати свою добру та сильну природність в процесі дорослішання, - на противагу старій добрій фізкультурі радянського типу, яка направлена розвивати тіло з точки зору витривалості та сили. Студії танцювальної терапії працюють при лікарнях та ІТ-компаніях.
                                                                                            
       
                                
 
 



Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    А в яких ІТ-компаніях?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled 11:13 Понад сотня відбитих атак та 13 збитих Shahed: Україна дає жорстку відповідь окупантам 10:45 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 10:01 Сьогодні — Велика субота. Традиції, прикмети та що не можна робити 09:54 «Нива» дев’ятий раз у сезоні зіграла внічию. Розійшлася миром з «Чайкою» в гостях 09:20 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 09:01 Вінниця сьогодні проводжає у вічність трьох військових play_circle_filled 08:30 Вітаємо християн зі Світлим Христовим Воскресінням! (Прес-служба ВО "Батьківщина") 08:25 Сьогодні вітаємо Марію та Кирила. Історія та прикмети 4 травня 08:00 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 21:01 Вінницька обласна лікарня отримала новий апарат УЗД для кращої реабілітації пацієнтів photo_camera 20:08 «Цвітіння» водойм: основні причини та чим воно небезпечне
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up