Шестирічний Денис Проценко, який сам назбирав собі на лікування від раку гроші, повернувся здоровим у Вінницю

Шестирічний Денис Проценко, який сам назбирав собі на лікування від раку гроші, повернувся здоровим у Вінницю
Майже три місяці вінничанин Денис Проценко провів у Туреччині, лікуючись від раку. Гроші для хлопчика збирала вся Вінниця, вся Україна та далеко за кордонами країни. Дениско плів між виснажливими процедурами браслети та продавав їх через інтернет. Сьогодні хвороба відступила та Дениско повернувся додому. Але гроші дуже потрібні родині й надалі.

Днями у Вінниці зустрічали Дениска Проценка. На зустріч приїхали рідні, друзі та навіть рятувальники на пожежних машинах. Адже хлопець мріє в майбутньому стати рятувальником.

Фото взяте з соцмереж

Лейкемією Дениско захворів два року тому. Українські медики весь цей час лікували хлопця. Дениско пройшов багато курсів хіміотерапій, але хвороба й далі прогресувала. Лікарі в Україні сказали, що вони безсилі, але Дениско не опустив руки та далі продовжував вірити в своє одужання.

Відео дня

Незабаром знайшлися закордонні лікарі, які погодились зробити операцію з трансплантації кісткового мозку. Але 75 тисяч євро в багатодітної родини Дениска не було. Тоді до збирання грошей на операцію приєдналась вся Україна. Не сидів без діла й сам Дениско. Між виснажливими процедурами хлопчик плів браслети життя. Браслети волонтери продавали по 30 гривень через соціальні мережі. Браслети швидко з1находили нових власників з Америки, Канади та Європи.  Жінка з Італії купила аж 200 штук. Всі куплені браслети жінка передала для бійців АТО- повідомляють «СТБ-вікна».

Гроші необхідні на операцію зібрали та Дениско вирушив в Стамбул на лікування. За донора взяли рідного брата Дениска. В липні зробили операцію з трансплантації. Хлопчик пройшов курс реабілітації. Нещодавно взяли аналізи та результати показали, що в Дениска немає клітин раку.

- Дениско Проценко вже другий день у рідній Вінниці, після майже трьохмісячного перебування в Туреччині, де вилікував рак крові! Правда проживатиме він не вдома, а на орендованій квартирі! Так радили лікарі: Дениско має закріпити лікування - жити в ідеально чистому приміщенні, яке часто кварцується, в ізоляції від братиків і сестричок, які можуть принести зі школи чи садочку інфекцію. В Дениса дуже ослаблений імунітет, навіть звичайна простуда може стати смертельною! – розказує волонтерка Наталія Вершко у ФБ.

Зараз потрібні гроші на оренду квартири. Карточка приватбанку: 4149 4978 3733 6413 зареєстрована на ім"я Проценка Олександра.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Приємно чути, що навіть з Італії знайшлася жінка яка не байдужа до чужого горя. Бажаю Денисові швидкого одужання.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:15 Їде МУР! Чим 20 травня здивує Вінницю реп-мюзикл «Ти [Романтика]» про Розстріляне відродження? play_circle_filled photo_camera 21:01 Звуки вибухів та сирени почуєте через планові роботи. Вінничанам варто не панікувати play_circle_filled 20:23 Чи можна у Вінниці вже їсти полуницю, лохину, абрикоси? Ми перевірили їх на нітрати play_circle_filled photo_camera 20:12 У Вінниці затримали рецидивіста, який працював на «вагнерівців» і шукав собі інформаторів photo_camera Від читача 17:16 «Покажи свою вишиванку світові». У Жмеринці готують святкову програму до Всесвітнього дня вишиванки 20:04 Цікаво та корисно для підростаючого покоління. Рятувальники навчають дітей безпеці photo_camera 19:13 Три пожежі за добу: коротке замикання, недбалість та печі завдали шкоди майну 18:58 Чи посадили їх? Дізналися результати корупційних справ у медичній сфері Вінниччини 18:05 Викрили понад 100 браконьєрів, у яких вилучили човни, знаряддя та 400 кілограмів риби 17:19 За добу шість пожеж в екосистемах. Загроза масштабних вогнів зростає photo_camera 16:50 Новий супермаркет "Грош" почав свою роботу у ТСК "Магігранд" (Новини компаній) 16:24 Майстерність брилярів: краєзнавчий музей презентує колекцію солом'яних капелюхів photo_camera 16:03 КОРД «прикрив» канал збуту канабісу у Вінницькому районі, затримавши наркобаригу play_circle_filled photo_camera 16:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 15:55 На Заболотного горів автомобіль. Поліція розслідує підпал 15:22 Рятувальники гасили умовну пожежу, яка сталася через влучання снаряда play_circle_filled photo_camera 15:15 Від 15 тисяч гривень. Скільки коштує здати на права у Вінниці 14:40 Безкоштовна сімейна медицина в клініці MedSun: за два місяці задекларовано 18 тисяч пацієнтів (Новини компаній) 14:29 Вінничанин вибачився за куріння та зухвалу поведінку в тролейбусі. ВІДЕО play_circle_filled 14:02 На Калинівщині 61-річна скутеристка загинула в ДТП
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up