Раніше в Києві «рулили» донецькі, тепер - вінницькі

Раніше в Києві «рулили» донецькі, тепер - вінницькі
Кількість вінничан на різних посадах в структурах органів центральної влади зростає з кожним місяцем. Перемога Порошенка перетворила Вінницю на важливий кадровий резерв. Гучна новина минулого тижня - призначення на державну посаду екс-директора “Вінницьких Перців” Сергія Борзова

“Була ера дніпропетровських, сумських, донецьких.., а тепер буде ера вінницьких:) ідеш тако по вулиці у Вінниці, нікому не заважаєш, а тебе бац по голові і в машину… Прокидаєшся, а ти якийсь голова якоїсь адміністрації десь на Херсонщині, Тернопільщині чи Донеччині... на крайняк в Закарпаття”,  - написав після перемоги Порошенка у  своєму фейсбуці вінницький громадський діяч Юрій Степанець.

Жарти, жартами, але вінницька група в центральних органах влади стрімко зростає. З лютого уже щонайменше семеро вінничан переїхали на роботу в столицю.

Останнім досить несподіваним для широкого загалу стало призначення екс-директора команди КВН «Вінницькі Перці» Сергія Борзова. З 17 квітня він призначений заступником керівника Державного управління справами. Відомство, яке в народі ще називають ДУСя - це спеціальний державний орган з матеріально-технічного, соціально-побутового та іншого забезпечення діяльності Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України, інших державних органів.

Відео дня

Тепер про коло своїх безпосередніх обов’язків сам Сергій радить запитувати в прес-службі Адміністрації Президента, а от на особисті питання відповідає. Каже, що уже переїхав в столицю і до осені мають з дружиною вирішити питання з вибором школи для доньок.

- Чесно кажучи, часу зайнятися цим не вистачає: робочий день починається раніше, а закінчується пізніше, - каже Сергій і додає, що нова посада не була для нього сюрпризом.

- По життю в мене немає ні сюрпризів, ні подарунків, усе це робота, - каже екс-директор «Вінницьких Перців».

Команду, якою він керував з 2006 року, тепер тимчасово управляє Олександр Теренчук.

- Думаю, Сергій впорається, принаймні, коли він був директором команди, ми ніколи не мали проблем як доїхати, що поїсти і так далі, все було гаразд і команда добилася чималих результатів і Сергій доклав до цього багато зусиль, - каже Олександр Теренчук.

За його словами, нова посада колишнього начальника для команди не стала несподіванкою.

- Ми давно працювали з Петром Олексійовичем, також займалися передвиборчою агітацією Григорія Заболотного, коли той балотувався в Раду, вели концерти, а Сергій повністю контролював цей процес.

А 19 червня Україна дізналась про посаду заступника глави Адміністрації Президента. Ним став ще один уродженець Вінниці і так само як і Сергій Борзов випускник історичного факультету Педагогічного Валерій Чалий. Втім, ще з 1995 року Валерій Олексійович перебирається в Київ. Останнє його місце роботи, перед тим як він перебрався до Адміністрації Президента – заступник гендиректора Центру Разумкова.

Раніше, ще в Київ переїхав і екс-директор департаменту архітектури, містобудування та кадастру Максим Мартинюк. 14 березня він призначений на посаду заступника, а 25 березня - голови Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ), на адресу якої у міста завжди були ряд нарікань.

А от екс-начальник відділу у справах молоді та туризму Руслан Анфілов,  екс-керівник департаменту житлового господарства міської ради та екс-директор департаменту інформаційних технологій Олександр Риженко – залишись у підпорядкуванні тепер уже екс-мера Вінниці Володимира Гройсмана, правда, уже як службовці профільного Мінрегіонрозвитку.

Так, Руслан Анфілов, який у Вінниці курував молодіжну політику, створення молодіжних клубів, опікувався розвитком туризму, встановленням нових дороговказів у центрі міста, вело-рікшей на набережній, роботою екскурсійного потягу та багато чим іншим, тепер очолює відділ взаємодії з органами державної влади та інформаційно-аналітичної роботи у підконтрольному Володимиру Гройсману міністерстві.

Сергій Кушнір, при якому у Вінниці почали реформувати ЖЕКи, створювати при них центри обслуговування та дали вінничанам можливість відмовитися від окремих їх послуг, тепер начальник управління житлової політики в мінрегіонбуді.  

Практично зі своїм колом обов’язків залишився і головний «ІТ-технолог» міськради Олександр Риженко. Він тепер очолює управління інформаційних технологій та електронного урядування в міністерстві.

А от головний УДАРівець міста Ігор Ткачук тепер, з квітня, керівник апарату та заступник генерального директора «Укрпошти» в Києві.  Правда, на сайті структури, поки що він числиться з приставкою «в.о.».

З приводу активності, з якою вінничани перебираються в Київ, в соціальних мережах уже пишуть, щось замість донецьких прийшла ера вінницьких. Втім, за словами екс-депутата міськради Семена Ханука, навряд чи таке порівняння є доречним.

- На ті чи інші посади, більшість з яких не є керівними, призначаються люди, які реально працювали в тій чи іншій сфері, а не куми, брати, свати і так далі, - каже він. –  Наприклад, була проблема по лінії архітектури – туди призначили Мартинюка, людину, яка знає, як можна вирішити проблематику, яка є даній сфері. Кушніра призначили, тому що місто має позитивне напрацювання в частині житлового господарства, які можна застосовувати на рівні країни. Загалом, я думаю, що багато хто з мерії міг перейти на роботу в Київ, той же Кіст он, наприклад, але тут питання в тому, що паралельно не потрібно послабити ситуацію в місті.

 

Екс-голова облради став замом Мірошниченка

Тим часом, поки одні вінничани переїздять в Київ на роботу, інші - отримують перші місця в переформатованих політичних силах.

Партія розвитку України обрала новим головою національного комітету партії (головою партії) депутата Верховної Ради Юрія Мірошниченка (позафракційний). Одним зі заступників екс-регіонала Мірошниченка став інший екс-регіонал і екс-голова Вінницької обласної ради Сергій Татусяк.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Anonymous

    По 15 грн в калинівці.
  • Anonymous

    Нук так новою накачают, энергетическая держава все же.
  • Anonymous

    Сала , сала !
  • Anonymous

    Да, бак тоже пустой. Там что-то было на дне, но дети все выцедили для игры в войнушки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up