Перебігти дорогу перед машинами. Вінничани поширюють інформацію про нову суїцидальну гру

Перебігти дорогу перед машинами. Вінничани поширюють інформацію про нову суїцидальну гру
Фото з посту в Фейсбуці, який сьогодні поширюють вінничани. Дівчат-порушниць ПДР сфотографувала киянка
  • В соцмережах знову посипалися повідомлення про суїцидальну гру, нібито поширену серед підлітків.
  • Журналісти знайшли першоджерело фотографій з дівчатами, які перебігають дорогу перед авто.
  • Навряд ті діти грали на чиюсь вимогу в «Біжи або помри», але застерегти інших від участі в подібних розвагах буде не зайвим.

Пости з посиланням на київську новину про безстрашних підліток, які кілька разів поспіль перебігли дорогу перед машинами, поширюють вінничани. Репостять фотографії дівчат. Їх зняла киянка Юлія Дмитренко.

Дівчина написала пост, щоб батьки впізнали своїх дітей, які умисно наражали себе на небезпеку, бачили, що їх знімають, але не припинили порушувати правила дорожнього руху.

"Завжди стоїть суперечка між поколіннями. Але я тут зовсім зрозуміти не можу. Так, в підлітковому періоді всі ми робимо дурниці, але це я назву тупість. Просто бігати перед машинами. Навіщо? Водії зупиняються, роблять зауваження, а вони все одно розгортаються і біжать перед потоком машин. Вони бачили, що я дістала телефон і фотографую, але їм все одно. Цікаво, яка мета у цієї "забави", — таким був пост Юлії Дмитренко.

Відео дня

У коментарях до посту з фотографіями порушниць люди написали, що ймовірно ці діти грають в нову суїцидальну гру «Біжи або помри».

Інформацію про названу гру можна знайти в інтернеті. Вікіпедія дає посилання на статті минулих років, тож названа гра не така вже й нова. Суть її полягає в примушуванні ботами користувачів соцмереж до виконання ризикованих дій. Але, як бачимо по київських знімках, підлітки тішаться від процесу. 

Погоджується, що в зафіксованому нею випадку йдеться про звичайні дитячі пустощі, а не про участь в суїцидальному квесті, і сама авторка посту.

"Про цю гру дізналася в коментарях до своєї публікації. Я просто йшла у справах і побачила, що дівчатка веселяться і налаштовані перебігти дорогу", — пояснила Юлія журналістам.

Вона також розповіла, що водії зробили дітям зауваження після того, як вони перебігли дорогу. Але дівчата не припинили бігати перед машинами. 

"Дівчатка трохи постояли, посміялися і почали бігти назад, — розказує Юлія. — Я зробила пост, щоб побачили жителі нашого району і, може, впізнали своїх дітей".

Тим не менше, деякі видання написали про цей випадок, як про чергове поширення суїцидальної гри. Вказали, що її суть полягає в тому, аби перебігти жваву трасу в недозволеному місці і залишитися живим. Процес нібито має ще й бути зняти на відео, щоб викласти потім це в мережу. В найбільші групи ризику, як завжди в таких новинах, віднесли дітей підліткового віку.

Говорити про те, що діти зараз масово грають в такі, часто вигадані для паніки ігри, в поліції не радять. Але рекомендують батькам застерегти своїх чад від участі в подібних дурницях. Правила дорожнього руху ніхто ж не відміняв. І що водіям також варто бути пильними, якщо на узбіччі є діти, усім зрозуміло.

А психологи кажуть, що квести — це можливість отримати нові яскраві почуття, тому діти завжди до них будуть схильними. Як захисти їх від участі в небезпечних для життя іграх? Відповідь банально проста: більше спілкуватися з дитиною, цікавитися її життям і розуміти потреби. Якщо батьки мають порозуміння з дитиною-підлітком — хвилюватися доведеться менше.

Минулого року, нагадаємо, говорили про поширення ще кількох суїцидальних ігор. Більше про них знайдете в цій публікації — Бійся «Червоної сови». Від дитячої гри з психоделічним відео посивіє дорослий.  


Читайте також:

Причини і наслідки дитячих втеч. Підняли штрафи за помилки у вихованні (ІНФОГРАФІКА)

Вони щодня є в розшуку. Чому дитина може захотіти піти від вас світ за очі

За булінг оштрафують батьків і вчителів. Стали діючими санкції за нове порушення

В шкільному туалеті розпилили газ. Хто і навіщо, на місці з’ясовує ювенальна поліція

Булінг є, але не документується. Що радять в ювенальній поліції батькам і дітям?

Вінничани будуть отримувати SMS про зниклих дітей та зможуть допомогти шукати
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (30)
  • Олег Гуляр

    Але ж якесь ЧМО придумує ці ігри... Придумують різні приниження для своїх однолітків..
  • Vladimir Dominnik

    Чим займаєтся кібер поліція...
  • Вася

    Це все добре. Прям засудили.
    А діти знають, що у неживої людини розслабллються сфінктери. Тобто сеча та кал виходять з тіла?
    От і будеш ліжати у лайні , а тобою будуть  пишатися твої друзі такі ж засранці.
  • Николай Симчук

    Після такого то чипушило що пернбігало-насмерть, батькам горе, водію-тюрма, сім'ї водія-горе.... От така історія малята! На Ющенка таких нахрен зразу! Лікувати! Бо це не "підлітковий вік" це розумова відсталість!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up