Олексій Денисюк – чемпіон Європи! Золото з Бєлграда вінничанин додав до бронзи з Паралімпіади у Бразилії

Олексій Денисюк – чемпіон Європи! Золото з Бєлграда  вінничанин додав до бронзи з Паралімпіади у Бразилії
Влучний стрілець Олексій Денисюк пострілами в "десятку" настріляв у Бєлграді найвищу нагороду чемпіонату Європи
  • У Сербії на чемпіонаті Європи з паралімпійської кульової стрільби (1-7 грудня) збірна Україна виборола 13 медалей і стала переможцем
  • Одна з чотирьох золотих нагород належить нашому земляку майстру спорту міжнародного класу Олексію Денисюку
  • Чи стріляв спортсмен з пістолета, подарованого йому перед Паралімпійськими іграми у Бразилії?

Чотири золоті медалі, п’ять срібних та чотири бронзові вибороли українські спортсмени-паралімпійці на чемпіонаті Європи з кульової стрільби з пневматичної зброї. Про це йдеться у повідомленні Національного комітету інваспорту.

 Понад 120 учасників з 27-ми країн світу з’їхалися до столиці Сербії Бєлграда на престижні змагання. У складі нашої збірної було 12 спортсменів.  Українці здобули медалі у семи з восьми вправах, включених до програми змагань.

Відео дня

За якістю медалей наша команда на першому місці. За кількістю – повторили результат чемпіонату світу, що відбувся у травні нинішнього року.

Вінничанин Олексій Денисюк у Бєлграді здобув золото у стрільбі з пневматичного пістолета в індивідуальній вправі. Чи стріляв він з подарованої йому зброї? Про це запитаємо в золотого призера Європи пізніше. Нагадаємо, такий подарунок він отримав два роки тому перед поїздкою до Ріо-де-Жанейро. Там, у столиці Бразилії, у 2016-му відбувалися XV Паралімпійські ігри.

Олексій виборов на них бронзову нагороду у змішаній стрільбі з пістолета P4 в класі SH1. Продемонстрував результат – 160.8. В одній з вправ він стріляв з подарованої земляками зброї німецького виробництва. Подарунок, вартістю 60 тисяч гривень, зробила обласна влада. Тоді Олексій говорив, що це один з кращих пістолетів, бо при його виробництві застосовано новітні технології, зокрема, електронний спуск.

Ліцензію на участь в параолімпійських змаганнях здобув після перемоги на Кубку світу у Хорватії, де встановив новий світовий рекорд. Він також перемагав на міжнародних змаганнях у США, Таїланді.

Кульовою стрільбою займається понад десять років. Змінити амплуа звичайного спортсмена змусила травма, якої зазнав після падіння. Відтоді бере участь у змаганнях серед спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату. Тренує влучного стрільця заслужений тренер України з кульової стрільби Денис Мустафаєв.

Вітаємо Олексія і його наставника з черговою міжнародною перемогою!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up