Нове житло, «міський» Нацбанк та економія для шкіл. Огляд рішень сесії міськради

Нове житло, «міський» Нацбанк та економія для шкіл. Огляд рішень сесії міськради
  • Сьогодні, 27 квітня, відбулася чергова сесія міськради
  • Із 37 питань, що були в порядку денному, ухвалили всі
  • А ще міські обранці звернулися до Кабміну, щоб не допустити зміни до Конституції… для легалізації одностатевих шлюбів

Квітнева сесія міськради тривала протягом 39 хвилин. Півсотні міських обранців зареєструвалися та «галопом» розглянули 38 питань. А усі виступи можна звести до двох фраз:

— Зауважень не надходило, прошу підтримати, — казав доповідач питання.

— 50 (голосів) рішення прийнято, наступне, — додавав міський голова Сергій Моргунов.

Відео дня

Журналіст відібрав серед них найцікавіші, які стосуються міської програми «Муніципальне житло», побудови Індустріального парку, енергосервісного договору для школи №32, про передачу у власність Вінниці будівлі Нацбанку.

1. Про житло

Внесли зміни до програми «Муніципальне житло», за якою міськрада замовляє будівництво будинків, де вартість квадратного метру нижча, ніж у приватних компаній. За словами керівника департаменту економіки та інвестицій Віталія Погосяна, додали до переліку пільговиків ще чорнобильців та родичів АТОвців 1-ої лінії.

— Ці люди зможуть отримувати житло на пільгових умовах. Тобто, матимуть змогу забронювати житло на 1-2 поверсі; не будуть брати участь в жеребкуванні, — пояснив Погосян.

Таке рішення ухвалили всі депутати — 50 голосів «За».

Він ще додав, що з травня 2018-го року почнеться набір кандидатів на квартири в ще одному муніципальному будинку, який планують зводити на вулиці Маяковського (в районі лікарні №3).

Читайте також:

2. Мільйон для дітей-діабетиків

Раніше, 30 березня, батьки дітей, хворих на діабет, влаштували невеликий пікет під стінами міськради.

— На місяць для лікування хворих на діабет потрібно не менше 10 тисяч гривень. А держава виділяє до півтори тисяч. Цього недостатньо. А у Вінниці 107 таких діток. І це тільки зареєстровано, - розказувала мама дитини-діабетика Тетяна.

Вони написали колективне звернення, що розглянули у міськраді. За результатами розробили проект рішення та ухвалили його на сесії, 27 квітня.

«Згідно з внесеними до програми змінами, дітей забезпечуватимуть ланцетами Accu-Chek Softcli  для проколювача Accu-Chek, а також препаратом «Глюкагон», — пишуть на офіційному сайті мерії. — Кому необхідно, надаватимуть шприци інсулінові BD Micro-Fine  Plus Demi 0,30 мм* 8 мм, голки інсулінові BD Micro-Fine Plus 4 мм, 5 мм, 6 мм. Тим дітям, які використовують інсулінові помпи, безкоштовно надаватимуть засоби для помп – катетери, резервуари.

На ці потреби до кінця року з міського бюджету виділено 1 мільйон 133 тисячі гривень.

3. Продаж землі в індустріальному парку

Прийняли зміни й до концепції Індустріального парку у Вінниці. Він займає 67 гектарів в та знаходиться на околиці Вінниці - в районі Немирівського шосе та виїзду з міста.

— Цим рішенням ми затвердили порядок підключення комунікацій, що буде в три етапи. Підключатимемо поступово газопостачання, водогін та електрику. Також ми запропонували рішення, щоб стати більш цікавими для інвесторів: компанія, яка зайде на територію парку, зможе побудувати там завод, — пояснив Віталій Погосян. — І потім придбати під цим заводом земельну ділянку. Ми розмовляли з представниками транснаціональних корпорацій і питання купівлі землі — дуже їх цікавить. Тому депутати надали таку можливість, але землю можна придбати лише у межах індустріального парку.

За відповідне рішення проголосували всі 50 депутатів.

4. Економія грошей на опаленні школи

Депутати прийняли й питання «Про затвердження істотних умов енергосервісного договору» у сфері освіти. Попросили доповідача цього питання — директорку департаменту освіти Оксану Яценко пояснити, що в цьому рішенні криється та чого воно стосується.

Вона розповіла, що це рішення стосується школи №32.

— Договір енергосервісу надаватиме право компанії-виконавцю «ЕСКО ТЕМ» (Київ) виконувати заходи з енергоефективності в цій школі. Заплановано поставити модульний індивідуальний тепловий пункт з регулятором, що реагує на зміну погоди. І очікуємо економію енергії на 20%. Тоді як за умовами договору, оплатою за послуги цієї компанії стане якраз зекономлені кошти. Договір розрахований на 8 років. Якщо досвід буде мати позитивний результат — таку практику поширять й на інші школи, — сказала Оксана Яценко.

Рішення підтримали 47 депутатів.

Читайте також: Понад 134 мільйони гривень витратили на утеплення шкіл та дитсадків

5. Вінниці передали будівлю «Нацбанку»

Одним з передостанніх питань розглянули передачу комунального майна у приватну власність. Керівник відповідного департаменту Ігор Шутак розказав, що це була закинута не житлова будівля, яку відновила релігійна громада.

— Будинок знаходиться на Ватутіна, 13. З початку 80-х років це була закинута будівля, що була передана християнам євангельської

віри. З того часу вони її відновили. Релігійна громада звернулася до міської ради, і депутатський корпус на сьогоднішній сесії передав їм цей дім в постійне користування, — пояснив Шутак.

До того ж, міський голова Сергій Моргунов розказав, що Уряд прийняв рішення передати будівлю «Нацбанку» (Соборна, 36) із державної у комунальну власність. Як пояснив керівник департаменту комунального майна Ігор Шутак, це рішення дозволить територіальній громаді «бути сильнішою».

— Крім працівників «Нацбанку» в цій будівлі є офіси міськради. Завдяки рішенню Уряду, що було прийнято 25 квітня, вінницька міськрада зможе розпоряджатися цим майном. Раніше — ми там були тільки на правах оренди, і кожен свій крок повинні були узгоджувати з управлінням «Нацбанку» в Києві, — сказав Шутак.

Це рішення підтримали 47 депутатів. Після голосування були оплески

6. Проти змін у Конституції

Вже на кінець сесії депутат міськради Олександр Парвадов звернувся до міського голови та своїх колег з проханням підтримати звернення до Кабміну. За його словами, зараз існують спроби втручання та внесення змін до Конституції України. Що на його думку, є незаконно.

— Зокрема, зараз є такі пропозиції змінити статтю 51 Конституції України. А це дозволить легалізувати в нашій країні одностатеві шлюби. Підготував звернення про це до Уряду, прошу підтримати.

І як сказав мер Вінниці, звернення відправлять до Кабміну. Із підписами депутатів, міського голови.

О 10:47 сесію оголосили закритою. Увесь перелік рішень можна подивитися за цим посиланням.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up