На Замості звели муніципальний будинок. Ціна за «квадрат» — 9800 гривень

На Замості звели муніципальний будинок. Ціна за «квадрат» — 9800 гривень
  • На вулиці Петра Запорожця відкрили черговий дім за програмою «Муніципальне житло»
  • У четвер, 1 лютого, люди отримали ключі від нових помешкань. Усього тут 88 квартир
  • А поряд будують ще один дім на 92 квартири. І незабаром почнуть зводити житло на Старому місті. А в чому особливість міської програми?

Раніше на Петра Запорожця, 4 стояла стара двоповерхівка. Її в народі називали «бараком»: дерев’яна забудова, без каналізації, із старими мережами. А коли саме звели її достеменно ніхто не знає — або в 1937, або в 1936 роках. Тут жили 13 сімей.

Півтора роки тому цей будинок вирішили знести. А на його місці побудувати багатоповерхівку із дворівневими квартирами на останньому поверсі. 

Відео дня

Цей дім звели за програмою «Муніципальне житло», яка діє з 2009 року. Її особливість в тому, що ціна на квадратні метрі тут менша, а квартири продають в першу чергу бюджетникам, пільговикам та учасникам АТО. Будинок на Запорожця — сьомий дім, який звели за цією програмою.

Новий дім з цегли

У четвер, 1 лютого, ключі від квартир отримали 49 власників. Квадратний метр коштував 9800 гривень. Безкоштовно отримали ключі від нових квартир 12 сімей переселенців зі знесеного дому. Як пояснив очільник департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян, одна сім’я відмовилися від квартири в муніципальному будинку, отримавши ордер на оселю в іншому будинку.

Владислав Скальський, заступник міського голови Вінниці

— Ми намагаємося створити ті умови, за яких працівники бюджетної сфери, молодь та люди з інших пільгових категорій, зможуть купити оселю за чесну ціну. Сподіваюсь, що цього року ми здамо другий пусковий комплекс, на вулиці Запорожця. У ньому буде 92 квартири. І будемо в подальшому розвивати програму «Муніципальне житло», — сказав заступник мера Владислав Скальський.

Об’єкт збудували працівники держпідприємства «Вінницьке інженерно-будівельне управління». Його гендиректор Валерій Коробков розказав, що свої будинки зводять лише з цегли.

— Це наш не перший будинок. Ми будуємо за програмою «Муніципальне житло» із 2010 року. Будуємо з цегли, бо це надійніше. Усі будинки до десяти поверхів. І за весь час не було жодного випадку, коли люди залишилися не задоволені нашою роботою, —  казав Коробков.

Він також додав, що будинок на два під’їзди утеплений повністю, у кожній квартирі є індивідуальне опалення та лічильники. Встановлені металопластикові вікна. І вже є міцні вхідні двері в кожній оселі. Тоді як мешканців на верхні поверхи возять сучасні ліфти.

Враження від нових квартир

Журналіст поспілкувався з власниками нових осель та дізнався їх враження. Один з переселенців зі старого дому Віталій Мовчан розказав, що нова оселя була рівнозначній старій квартирі. І навіть трохи більшою.

Віталій Мовчан

— На місці цього дому була дуже стара двоповерхівка. Мабуть 1917 року забудови, із дерева. Усі зручності на вулиці. А в новому будинку є всі комунікації: газ, вода, опалення, світло. За площею нові оселі навіть більші, ніж були. Фактично, все було готово: ми наклеїли шпалери, поставили меблі і все.

До речі, за умовою програми, майбутні власники проходять процедуру жеребкування в два етапи — перший визначають людей, що отримають квартири, а другий етап — поверх, кількість кімнат та номер квартири.

Інна Лобочук

Вінничанка Інна Лобочук купила за програмою двокімнатну квартиру на сьомому поверсі.

— У першу чергу мене зацікавила ціна, тому і взяла участь в програмі. Бачила квартиру ще й до того, як її здали. Що сказати - збудовано добре, рівно залита підлога. Бачте, у лотереї мені пощастило: квартиру отримала на сьомому поверсі, із сонячного боку.

Сергій Бабічев

Випадково, журналіст знайшов її сусіда — Сергія Бабічева. Хлопець придбав двокімнатну квартиру за цією програмою також на сьомому поверсі.

— Знову ж таки, ціна на квадратні метри дуже гарна. Це найдешевше у місті нове житло. А потім подивилися на якість та умови, що пропонують - і одразу погодилася на участь в програмі «Муніципальне житло». У домі автономне опалення, є зовнішне утеплення, вже стоять усі лічильники, добрий ремонт.

Читайте також про враження від муніципального житла на Чехова

Наступний дім буде на Старому місті

Директор департаменту економіки Віталій Погосян розказав, що наступний дім за програмою зведуть на вулиці Маяковського, що на Старому місті.

Віталій Погосян

— Крім того, маємо наміри розпочати будівництво наступного об'єкту програми в районі лікарні №3. Там буде багатоповерхівка на 80 квартир, і наразі фахівці роблять проект, обраховують вартість та готують тендер для визначення забудовника. Маю надію, що цього року проведемо жеребкування серед майбутніх мешканців.

Він також додав, що минулого року відбулися зміни в програмі. Люди з інвалідністю зможуть отримувати квартири на 1-ому поверсі муніципальних будинків.

Нагадаємо, що цього року відновили «Доступне житло». Про особливості цієї програми можна прочитати в матеріалі: «Доступне житло» знову діє. Як це працює та куди звертатися

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 Shahed 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up