«Нам сказали, що не вистачає четвертої групи крові». Як гвардійці відгукнулися стати донорами

«Нам сказали, що не вистачає четвертої групи крові». Як гвардійці відгукнулися стати донорами
Гвардійці в/ч 3008 вже декілька разів приходять на станцію переливання крові, бо донорів не вистачає
  • До обласної станції переливання крові декілька днів приходять військові частини 3008.
  • Донорів у дні карантину небагато.
  • Нині не вистачає четвертої групи крові з позитивним і негативним резус-фактором.

—Нема донорів — нема крові, — кажуть в обласній станції переливання крові. — Люди оберігають себе від можливої небезпеки заразитися інфекцією, тому кількість донорів набагато зменшилася.

Головний лікар обласної станції переливання крові Оксана Банах висловлює вдячність командування військової частини 3008 Національної гвардії України. Уже декілька разів гвардійці групами приїздять на станції, щоб дати кров.

Відео дня

У них різні військові звання, вони різного віку і навіть статі, але їх об’єднує небайдужість до здоров’я інших людей.

На війні рятують і в тилу рятують

—Я коли уявляю, що від мене може залежати чиєсь життя, не можу залишатися осторонь, — розповідає гвардієць Артем Юдін. — Тому я тут, на станції, щоб стати донором.

Військовий медик старший сержант Оксана Панфілова уперше здає кров. Вона, як ніхто, розуміє, наскільки це важлива справа, особливо у такий час,я к нині, у час пандемії. Жінка каже, що один донор крові може врятувати життя трьох людей.

Прес-офіцер в/ч 3008 Анна Лазуренко розповіла, що вже 30 військових побували на станції переливання крові. Не складно зрозуміти, скількох хворих вони підтримали.

—Нам сказали, що нині не вистачає крові четвертої групи з позитивним і негативним резус-фактором, — каже Анна Лазуренко. — Тому наша акція не одноразова. Будемо її продовжувати. Здача крові справа добровільна. Але як тільки про неї повідомляємо, щоразу знаходяться добровольці готові поділитися кров’ю з хворими людьми. Військові люди свідомі. Своєю участю в такій акції зайвий раз підтверджують ці слова.

За словами співрозмовниці, її побратимам приємно було почути слова, сказані кимось у коридорах станції переливання крові: «Солдати рятують нас на війні і роблять це в тилу. Там роблять це зі зброєю у руках, тут інший порятунок…»

Що треб знати тому, хто має здавати кров?

Прийти в пункт переливання крові зі своїм паспортом.

За місяць до здачі крові донор не повинен хворіти респіраторними і вірусними захворюваннями.

Обов’язково поснідати! Не рекомендується вживати жирну, смажену, гостру і копчену їжу. Вранці, перед здачею крові, не можна пити кавові напої, лише чай.

За три дні до візиту на станцію переливання крові не можна вживати алкоголь, медикаменти і фарбувальні напої.

Вага донорів дівчат, жінок не повинна становити менше ніж 55 кг, а чоловіків

 65, вік — з 19 до 60 років.

Не можна здавати кров жінкам, у яких є діти до одного року.

Періодичність здачі крові повинна бути не частіше, ніж раз на 60 днів.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up