«Може, ви самі почнете писати казки?» У Вінниці другий день фестивалю ВінБукФест

«Може, ви самі почнете писати казки?» У Вінниці другий день фестивалю ВінБукФест
Розмаїттю яскраво оформлених книг, представлених на ВінБукФест, звичайно. найбільше раділи діти
  • Сьогодні, 2 листопада, другий день фестивалю дитячої книги ВінБукФест
  • Уперше захід приймає новий театр ляльок
  • 16 видавництв з різних міст країни представили свої книги
  • Лялькарі показали гостям виставу «Річкова фея Агайя»
  • На фестивалі представили україно-німецький проект за участю вінничан про зйомки мультфільму.
  • Про кого і про що буде стрічка?

-Читай! – таким є девіз фестивалю. Це слово з великих літер «написано» при вході до театру. У вестибюлі не тільки маленькі читачі. Тут також учні та студенти. Оглядають стенди з книгами. Упізнають дитячих письменників. Просять у них автограф.

Стала бестселером в Америці

Сьогодні, 2 листопада, гостем фестивалю буде знаний письменник Андрій Кокотюха. Свої книги представлять поет та художник Сергій Татчин, Ірина Федорук, автор з Дніпра Дмитро Бондаренко. Він відомий тим, що одна з його книг стала бестселером у США. З учасниками фестивалю спілкуватиметься і вінничанка Наталка Доляк.

Відео дня

Чи не найбільш титулованим є гість з Дніпра Дмитро Бондаренко. Його книги знані у низці країн світу. Він автор шести романів і чотирьох збірок прозових оповідань. Пише у стилі письменника-класика О .Генрі.

Роман Бондаренка «Сімнадцятий поверх» став призером читацьких симпатій  конкурсу «Книга року Бі-Бі-Сі». У 2008 році відзначений першою премією представництва ООН в Україні. Після цього роман потрапив до рейтингу «Амазон» - найбільшій у світі американській компанії, що продає товари та послуги через Інтернет.

Учора привселюдно нагородили відзнаками кращих маленьких читачів у номінації «Кращий читач літа». Було відзначено п’ять міських бібліотек, де активно пропагують книгу цікавими заходами. На лялькову виставу «Річкова фея Агайя» за твором німецького письменника Генріха Діка зібрався повен зал глядачів.

Сьогодні для учасників фестивалю виступатиме ансамбль «мальви-чорнобривці».

Як книжка стала спектаклем

Вінницький письменник Михайло Каменюк представляв на фестивалі видавничий дім «Моя Вінниччина». Він один з учасників україно-німецького проекту, результатом якого стала вистава за твором німецького письменника Генріка Діка «Річкова фея Агайя».

Каменюк переклав на українську дитячу книгу. Він же написав вірші для пісень, які виконують у виставі головні герої. До речі, книгу надрукували у Вінниці. Театр ляльок зробив її спектаклем, яким відкривав новому сезон у новому приміщенні. На прем’єру приїздив автор книги Генріх Дік.

Однак на цьому співпраця вінничан з німецьким автором не закінчилася.

-Ми плануємо екранізувати пригоди дівчинки Агайї, головної героїні вистави, - розповів 20minut.ua Михайло Каменюк. – Дуже позитивний образ дівчинки виписав німецький письменник. Дівчинка сподобалася глядачам. Вони, як кажуть, тримали за неї кулачки, коли боролася зі злом. Звичайно, її боротьба, на втіху маленьким глядачам, закінчилася перемогою.

За словами співрозмовника, нині видавничий дім веде перемовини з Національною спілкою кінематографістів України про зйомку мультфільму.

-Сподіваємося, нам вдасться реалізувати задумане у рамках двох проектів – німецького «Казка сьогодні», який очолює Генріх Дік і нашого видавничого дому «Моя Вінниччина» - «Книга-Дитина-Україна-Світ».

 

 Спробуйте придумати гарну казку!

 Перед початком вистави Михайло Каменюк звернувся доглядачів з проханням не тільки читати, а й писати казки.

-Усі ви, безумовно, любите і читаєте казки, - сказав він. - І напевне, звернули увагу, що усі казкарі придумують яскравих головних героїв своїх казок і ведуть їх крізь вир неймовірних, часом сумних, часом кумедних, дотепних, але завжди повчальних пригод.

Нам з Генріхом Діком дуже хотілося б, щоб після перегляду спектаклю ви зацікавилися подальшими пригодами дівчинки Агайї, прочитали інші казки про неї.

Книги «Неймовірні пригоди лісової феї Агайї та її друзів» і «Таємниці Чорного замку»  зможете прочитати в центральній Вінницькій міській бібліотеці та обласній дитячій бібліотеці імені Івана Франка, куди ми передали їх.

-А можливо, ви спробуєте за цими казками самостійно поставити спектакль у шкільному театрі і самі станете акторами, - звернувся пан Михайло до зали. - А може, ви самі пишете або почнете писати казки і супроводжувати їх своїми малюнками? Ми охоче розглянемо їх, а кращі надрукуємо у книгах Видавничого Дому «Моя Вінниччина».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up