«Ми, патріоти, маємо бути готові». У Вінниці відзначили День Гідності та Свободи

«Ми, патріоти, маємо бути готові». У Вінниці відзначили День Гідності та Свободи
  • Націоналісти вшанували героїв Небесної сотні. На однойменній площі поклали квіти до пам’ятника «Дерево свободи». 
  • Лунали промови про необхідність виховання бойового покоління, яке не здасть інтереси української держави.
  • Що цікаво, сьогодні День Гідності та Свободи в нашому місті будуть відзначати кілька разів.

Акція вшанування до Дня Гідності та Свободи відбулася вдень, на Майдані Небесної сотні (площа перед Драмтеатром).

Кілька десятків людей вишикувалися перед пам’ятником загиблим майданівцям — «Деревом свободи». Перед своїми однодумцями спочатку виступив Андрій Вербецький. Казав, що цей день, ця історія має бути в пам’яті всіх поколінь українців, щоб «люди пам’ятали, якою ціною здобули свободу від Росії».

— Так, загинули люди. Але це честь загинути за свою державу, — говорив Вербецький. — Зараз проросійські сили намагаються взяти реванш. Але нічого страшного не відбувається: п’ять років тому «ОПЗЖ» у Вінниці мало 5% рейтингу, так і зараз — п’ять відсотків. Хоча в деяких владних кабінетах засіли явно проросійські люди. Тому ми, націоналісти, патріоти, маємо бути готові. Ми маємо за короткий проміжок часу виховати нове покоління, бойове, з сильним духом української нації, яке не здасть інтереси української держави.

Відео дня

Відео Михайла Курдюкова

Вадим Кудіяров з імпровізованої сцени закликав виховувати молодь в патріотичному руслі, розвивати спорт, а також «виводити на чисту воду корупціонерів».

— І давати свою оцінку тим діям, які сьогодні робить влада, — підсумував Кудіяров.

Після відбулося покладання квітів. Група молоді зробила спільне фото, та коротка акція завершилася.

Вшанування «по черзі»

Одразу після націоналістів до Дерева свободи з квітами підійшов голова фракції «Європейська солідарність» в обласній раді Андрій Гижко. Разом з соратниками він став на одне коліно перед пам’ятником, поклав квіти та пішов без зайвих промов.

Учора, 20 листопада, нагадаємо, пройшла перша сесія новообраної Вінницької обласної ради. І тоді ж Андрій Гижко заявив, що фракція «Європейської солідарності» йде у жорстоку опозицію до більшості в облраді. Пізніше опублікували офіційну позицію:

Відзначатимуть тричі

День Гідності та Свободи у Вінниці будуть відзначати тричі:

  • о 12.00 відбулася акція вшанування, яку організувала ГО «Едельвейс».
  • о 16.00 на Майдан Небесної сотні кличе Артем Михайлів — активіст, який брав активну участь в подіях Революції Гідності
  • о 18.00 — ще одне вшанування організовує вінницький осередок ГО «Основа Майбутнього».

День Гідності та Свободи — свято в Україні, що святкується щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Є наступником свята Дня Свободи, що святкувалося 22 листопада на честь Помаранчевої революції у 2005-2011 роках, поки не було скасоване указом президента Віктора Януковича. 13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада святкується День гідності та свободи.
 

Читайте також:

Євромайдан рік потому. Що змінилося?

Таким може стати Великий герб України. Реакції вінничан у соцмережах і пояснення геральдистів

Звільнився офіцер поліції, якого перевіряють за «наїзд» на фермера. У ДБР про це мовчать

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Максим Иванов

    Революция типа гидности была сделана чтобы  стать богатыми.
    Волонтеры стали миллионерами баксовыми. Типа аферисты,активисты, Гайдысы, Малиновскаясь (Не путать с Малиной Малиновским,однофамильцы),и др. Порох,Вова  тот что был мером и много других.  Но больше всех заработала Таисияс Гайдас ))) хахахах и еще раз ха
  • Dmitriy Kolobnev

    ахах кудиярчик говорит о коррупционерах, а сам предлагал увеличить стоимость проекта, что бы потом отсыпать ему в районе 20-25% типа за какие-то услуги.
  • VST

    революция гадости
  • Наталья Горошко

    Вы - патриоты?!!!! Вы чудовища.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up