Краснянські бронежилети перевіряються експертами, замовник дефектів не побачив

Краснянські бронежилети перевіряються експертами, замовник дефектів не побачив
Директор Департаменту цивільного захисту Вінницької облдержадміністрації Сергій Вовченко розповів про скандал навколо захисного спорядження яке виготовляє тиврівський завод «Агромаш». Залізні пластини з австрійської сталі товщиною сім міліметрів витримують не лише постріл з пістолета Макарова, а й з снайперської гвинтівки СВД. На сьогодні їх перевіряють експерти, після цього підприємство матиме офіційне заключення.

- Вчора, 26 серпня, підприємством «Агромаш» було направлено більше десяти пластин на проведення незалежної експертизи вінницькою філією українського інституту судової експертизи, -  розповів Сергій Вовченко. -  Через те, що прострілу пластин не було, я вважаю, що результат буде нормальний і у нас буде офіційний висновок. Перед тим, як прийти на прес-конференцію, я взяв з тієї партії кілька пластин і відстріляв їх при наших вінницьких активістах.
- В Україні єдине підприємство «ТЕМП 3000» може виготовляти бронежилети, але нажаль воно має дуже низьку потужності. В першу чергу воно забезпечило військовослужбовців Збройних сил, - розповідає Сергій Вовченко. – З початку проведення АТО і до цього часу бронежилетів, на які ОДА виділило більше 1,5 мільйонів гривень до військкомату ще не поступили. Ми почали шукати інші шляхи захиститу наших військовослужбовців.


За словами Волкова, спочатку захисне спорядження постачала Житомирська область. Але вони не могли запропонувати більше 10 захисних жилетів в тиждень. Єдине підприємство на території Вінницької області, яке змогло показати гарну якість продукції – завод «Агромаш», розташований в селі Красне Тиврівського району.
- У зв’язку з тим, що виробництво знаходиться на території Вінницької області вартість нашого бронежилету складає 950 гривень. Тоді, як вартість бронежилетів з інших фірм складає від 3,5 до 5 тисяч. На сьогодні Вінницькою областю виготовлено 550 бронежилетів. Вони виготовляються з австрійської сталі. Товщина пластини сім міліметрів, вага захисного спорядження близько десяти кілограм.

За словами Сергія Волкова, зараз постало питання придбання шоломів для військовослужбовців адже ті, які вони носять – залізні і не захищають людину.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:20 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) 10:01 Сьогодні — Великий вівторок. Суть другого дня Страсного тижня і головні правила play_circle_filled 09:07 Чуєте вибухи — зберігайте спокій! У Писарівці почали підривати кар'єр play_circle_filled 08:11 Сьогодні вітаємо Якова та Максима. Історія та прикмети 30 квітня Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ 19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства 19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду у прикордоння 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up