Біженка з Луганщини безкоштовно вчитиме вінницьких волонтерів англійської

Біженка з Луганщини безкоштовно вчитиме вінницьких волонтерів англійської
Колишня вчителька з Луганської області з більш як сорокарічним стажем вчитиме вінницьких волонтерів англійської мови. Заняття у волонтерському центрі проходитимуть двічі на тиждень. Волонтерам навчання буде безкоштовне.

- Я біженка, а не переселенка, - поправляє журналіста 68-річна Алла Бережна. – Переселенці, це ті хто захотів переселитись звідти де жив. Мене змусили втекти, тому я біженка.
Пенсіонерка розповідає, що до АТО проживала в місті Молодогвардійськ Луганської області. Все життя пропрацювала вчителькою. На пенсії займалась репетиторством. З липня 2014 року їздила по всій Україні, зупинилась у Вінниці.
- Коли збиралась, взяла з собою лише кілька речей першої необхідності, кішку і фотографії, - розповідає жінка. –  В будинок де ми проживали потрапив снаряд, але наш під’їзд вцілів. Речі це не головне. 
Вчителька жалкує, що не встигла вивезти з собою книги з англійської мови, яких вдома назбиралась ціла колекція.
- Поки працювала, мої учні були переможцями різноманітних олімпіад, навіть всеукраїнських, - каже вона. – Англійську можна опанувати за три місяці щоденної роботи. Потрібно лише витрачати на це 20 хвилин в день. Не розумію коли кажуть, що хтось знає мову досконало. Всі ми робимо помилки коли говоримо і цього не варто боятись. Просто одні роблять їх більше, інші - менше. Досконало мову знає лише Бог.


Курси для вінницьких волонтерів проходитимуть поки двічі на тиждень. Так вони домовились на першому зайнятті. На групи тих хто вже трохи знає мову і лише планує вивчити поки не ділили. Сьогодні пробували розповідати про себе. Хто не знав, як це зробити,  повторював за вчителькою на англійській мові «я хочу вивчити англійську».
- Зараз на Сході гинуть наші найкращі люди, патріоти, але я не можу їм нічим допомогти, - каже жінка. – Тому я вирішила хоч чимось допомогти людям, дати їм якісь знання англійської мови. Тому я тут.

Previous Next

- Англійська мова - це мова номер один в Європі, - розповідає активістка Олена Васількова. – А так як ми люди освічені, спілкуємось з різними організаціями, тому маємо її знати. Є багато людей за кордоном, які хочуть допомогти, з якими ми постійно спілкуємось. Тут знання англійської мови є невід’ємною частиною спілкування. Адже не знаючи мови виникають деякі незручності.

 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анонім

    Молодец, бабка. Полезное дело, надо ж кому-то пленных натовцев допрашивать.
  • Дарья

    Молодчинка, робить хорошу справу. Справді англійська мова для волонтерів це тільки плюс, а тим паче безкоштовно.

    8 reply Дарья

    Так,волонтери нарешті навчаться розуміти і виконувати забаганки американських найманців,які воюють на Донбасі.D'ya wanna suck my dick hohol? -Yes,please my american-european Great Master!

    Місцевий reply 8

    Шістка, чи вісімка, твій комп не коректно перевів твоє тупе висловлювання. Відповідаю тобі далі англійською:

    Fool, to have ANY language must have been established, then you do not and can not be.
  • 誰 我 不知道(Кtoya Neznayu)

    Molodec babka))
  • Анонім

    Що ж це твориться, свідомі вінничани вчитимуться у жительки Луганської області. На мій погляд це дуже показовий випадок.

    Тільки що може відчувати в душі 68 річна жінка вимушено ставша бездомною завдяки в тому чисі і вам, вінничани, по відношенню до вас. Що б вона не говорила вам, а в душі в неї по відношенню до вас саме те, що ви заслеговуєте.

    Місцевий reply Анонім

    Так от я тобі відповім юний друже, дійсно ця жінка можливо залишилась без нічого, але   це є не головне, тому що вона морально  і духовно здорова, на відміну від таких українців як ти, які сховашись за бугром, тихенько і підло гадять на українських сайтах , поливаючи все брудом. Ти вже покараний тим що вороття тобі додому немає, бо ти зрадник, і майбутнє твоє  - я б йому не позаздрив! Ця жінка не пропаде, і можливо ніколи не побажає повертатись туди звідки приїхала, бо вона розумна.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:12 Три вулиці без світла, ще не двох — відключили деякі будинки. АДРЕСИ 11:55 Рецепт паски з сирною начинкою від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 11:20 Вакансії в Hannover Agro, Green cool, Грош та 87 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 11:06 Більша частина Тяжилова без води. Відключення також діють в інших мікрорайонах Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 10:20 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) 10:01 Сьогодні — Великий вівторок. Суть другого дня Страсного тижня і головні правила play_circle_filled 09:07 Чуєте вибухи — зберігайте спокій! У Писарівці почали підривати кар'єр play_circle_filled 08:11 Сьогодні вітаємо Якова та Максима. Історія та прикмети 30 квітня 21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ 19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства 19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду у прикордоння 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up