«Батьківщині» не вдалося зібрати більшість у Вінницькій облраді

  • Сергій Собчук
У публікаціях окремих вінницьких ЗМІ з'явилася інформація про те, що місцеві вінницькі політичні діячі із партій «Батьківщина», «Самопоміч», «УКРОП» та «Свобода» з «РПЛ» сформували більшість в обласній раді шляхом підписання меморандуму для зайняття посад в керівництві обласної ради і гарантують 45 мандатів для обрання її голови (головою ради планує лідер місцевої «Батьківщини» Людмила Щербаківська).

Але ці ресурси чомусь не згадують про деякі деталі.

Перше. «Самопоміч» не підписала «меморандум».

Друге. «Радикальна партія Олега Ляшка» теж не підписала документ про наміри.

Відео дня
Обидві партії погодилися із першим пунктом меморандуму (стосовно наведення порядку у раді та певні декларативні наміри), але відмовилися від пунктів, де був прописаний розподіл посад між зазначеними партіями.

Загалом залишається… Сама «Батьківщина» + рештки «Свободи» і «УКРОПу». Сумарно Щербаківська як кандидат на посаду голови облради набирає за самими оптимістичними прогнозами... 39 голосів.

Зважаючи на ворожий тон заяв на адресу "БПП-Солідарність", партії "Батьківщині" доведеться домовлятись з «Опозиційни блоком», хоча й така коаліція не дає впевненості в результативному голосуванні за кандидата на посаду голови обласної ради від "Батьківщини", що прописано в тексті так званого меморандуму однією з головних умов створення більшості.


Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Качур голова партіі регіонів та засновник в Немирові , був, а теперер заядлий ради" кал":)
  • Анонім

    Батьківщина на Вінниччині  продалася Аграрній партії, а голова  одного з районних  осередків навіть агітував у день голосування  за голову райради від Аграрної партії, який був колишнім регіоналом, а також відправляв та організовував автобуси на антимайдан....

    Анонім reply Анонім

    Дзевелюк має свої запраки ,він заправляв автобуси на антимайдан

    Анонім reply Анонім

    Це Дзевелюк В.Д.з Немирова.Матієнко постарався знову пропхнути.сидів всі роки з Собченком,нічого не робили,На коліна треба було поставити як в других районах робили,щоб просили пробачення за свої дії.дуже казав,що не держиться за це крісло,то чого вчепився знов.Ганьба.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up