730 кращих студентів області отримують іменні стипендії Вінницької обласної Ради та облдержадміністрації (Прес-служба Вінницької обласної Ради)

730 кращих студентів області отримують іменні стипендії Вінницької обласної Ради та облдержадміністрації (Прес-служба Вінницької обласної Ради)

14 грудня в обласному академічному музично-драматичному театрі імені М. Садовського відбулась святкова зустріч студентів вищих навчальних закладів Вінницької області з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які отримують іменну стипендію облдержадміністрації та обласної Ради.

У святковому дійстві взяли участь студенти 37 навчальних закладів з 11 районів області, міст Ладижина, Могилева-Подільського та Вінниці, а також мешканці Жмеринського обласного соціального гуртожитку.

Заступник голови Вінницької обласної Ради Михайло Кременюк та голова облдержадміністрації Валерій Коровій привітали учасників зібрання та вручили подарунки 20 студентам, які досягли значних успіхів у навчанні, спорті, творчості, громадській  діяльності.

– Сьогодні в цій залі присутні кращі з кращих, майбутнє нашої молодої країни. Саме завдяки вам Україна рухається вперед, використовуючи ваші новації, відкриття, знання та вміння працювати. Обласна рада та облдержадміністрація сьогодні преміюють вас за вашу наполегливість у здобутті освіти, успіхи в навчанні та реалізації поставленої мети. Тож будьте гідними синами та доньками нашої незалежної держави, – привітав Михайло Кременюк студентів області.

З метою забезпечення соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їхнього числа, які здобувають освіту у вищих навчальних закладах Вінницької області, обласною державною адміністрацією та обласною Радою у 1998 році вперше в Україні зініційовано та прийнято рішення щодо виплати іменних стипендій. За 19 років понад 7 тисяч стипендіатів отримали близько 8,5 мільйонів гривень з обласного бюджету. У 1998 році перші виплати отримали 44 молоді особи з числа студентської молоді Вінниці.

У 2017 році сума коштів на виплату іменної стипендії, виділених з обласного бюджету, склала 1 мільйон 200 тисяч гривень, а отримали її близько 730 студентів. 

Рішенням обласної Ради виплату іменної стипендії доручено здійснювати Вінницькому обласному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Наразі в центрі на обліку перебуває 598 студентів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 380 навчаються в обласному центрі, решта – у вищих навчальних закладах у районах та містах обласного значення області.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up